Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Egenskaper og ferdigheter omhandler både den fysiske, sosiale og mentale delen av oss.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Egenskaper og ferdigheter omhandler både den fysiske, sosiale og mentale delen av oss."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Egenskaper og ferdigheter omhandler både den fysiske, sosiale og mentale delen av oss.
Egenskaper bruke som det som er medfødt. Ferdigheter bygger på våre egenskaper og brukes om det som er trenbart og som kan utvikles.

3 «Jeg prøver å bruke det skitalentet jeg har til Guds ære og min nestes beste.»
(Kristen Skjeldal, tidligere langrennsløper) Egenskaper, ferdigheter, interesser, engasjement, styrker og svakheter – alt er en del av troen.

4 Hvordan finner du dine beste egenskaper?
Sweetspot (Max Lucado) Ofte gode opplevelser knyttet til at vi bruker gode egenskaper. Tenk på opplevelser der du brukte noen av egenskapene dine og kjente på glede og engasjement over det du gjorde. Hva kjennetegner den opplevelsen? Hvilke sider av deg selv brukte du? Hva slags miljø var du i? Her kan det være fint med tid til refleksjon, både alene og i felleskap.

5 Når Gud har skapt oss med et sett av egenskaper, er det åpenbart at de er knyttet til opplevelsen av glede og engasjement. Poenget er ikke å bli best, men at vi er i kontakt med våre beste egenskaper når vi kjenner på glede og engasjement.

6 Mihaly Csikszentmihalyi brukte begrepet flow.
Det må være et balansert forhold mellom ferdigheter og utfordring Glemmer tid og sted og er helt oppslukt av engasjementet Sterk og god opplevelse av mestring Behersker situasjonen, kjenner dyp glede og er ett med oppgaven eller situasjonen

7 Flow-modellen. Csikszentmihalyi (2003)

8 Flowmodell med et spekter av følelser: Basert på Csikszentmihalyi (2003)

9 Hvordan bruke disse modellene og begrepene?
I forhold til oss selv Velge riktige utfordringer – det vil si utfordringer der jeg får brukt mine beste egenskaper og ferdigheter. Velge større eller mindre utfordringer slik at jeg kan nærme meg flytsonen (flow). Forbedre ferdighetene mine. I forhold til andre Når vi møter noen som er stresset, kan vi tilby vår hjelp for å senke stressnivået deres. Vi kan spille på de sterke sidene til dem vi har rundt oss. Dersom vi skal sette sammen en gruppe for å løse et bestemt oppdrag, kan vi få med folk som har de kvalitetene som gruppa trenger for å løse oppdraget.

10 «Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl!
Men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode!» (Nils Arne Eggen, Godfoten)

11 Prøv å sette deg inn i noen situasjoner som er knyttet til de ulike følelsene i den siste modellen. Hvorfor føler du som du gjør, og hva skal til for å gjøre dette til en «flowopplevelse»? Når du skal holde en presentasjon på skolen I møte med nye mennesker På idrettsbanen eller i gymtimen

12 I hvilke situasjoner blir de ulike kvalitetene synlige?
Speiling Her har du mange ord. Det er fysiske, mentale og sosiale ferdigheter. Tenk over punktene alene først. Hvilke ord føler du beskriver deg? I hvilke situasjoner blir de ulike kvalitetene synlige? Viljestyrke Selvdisiplin Innlevelse Medfølelse Optimist Pessimist Realist Innadvent Utadvendt Midtpunkt Tilbaketrukken Skaper tillit Konfliktskapende Konfliktdempende Klare meninger Få klare meninger Setter i gang diskusjoner Kroppsspråk Beskjeden Frimodig Glad i utfordringer Åpen om eget liv Lukket om eget liv Ambisiøs Arbeidsom Høflig Spontan Grublende

13


Laste ned ppt "Egenskaper og ferdigheter omhandler både den fysiske, sosiale og mentale delen av oss."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google