Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Valgfag for 8 trinn 2017/18.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Valgfag for 8 trinn 2017/18."— Utskrift av presentasjonen:

1 Valgfag for 8 trinn 2017/18

2 Forskning i praksis – (forskerlinja vgs)
*Vi jobber på en vitenskapelige arbeidsmåte. *Man skal undersøke noe; forske, måle, finne ut av * Temaene kan være knyttet til flere ulike fagområder. *For eksempel måle vann- og strømforbruk osv. * Kan vi regne ut farten til biler? * Undersøke hva som skjer når vi blander stoffer. * Hvor kaldt kan vi få det i snøen? ……….OSV * Elevene skal føre en journal (Forskerbok)

3 Fysisk aktivitet og helse (idrettslinja vgs)
For de som liker å trene uansett idrett. Det blir et variert tilbud og lærer bestemmer opplegget. Faget skal bidra til at den enkelte elev får bedre fysisk helse og bedre trivsel. Faget har to hovedområder: Fysiske aktiviteter og kosthold og helse. Aktivitetene skal samlet sett gi elevene en bred bevegelseskompetanse, og styrke, kroppsbevissthet og samhandlingskompetanse. Det blir alle de forskjellige ballspillene: *Volleyball, basketball, håndball, fotball, innebandy *Joggeturer hvor man skal jobbe med utholdenhet *Lære å lage treningsprogram for andre.

4 Sal & scene (musikk, dans eller drama vgs)
*Blackbox, øvingsrom, musikkrom, dansesal, scene *Svanemerket lydutstyr *2 forestillinger i løpet av året *Valgfaget for de som liker å synge, danse, spille skuespill, spille instrument, jobbe med film, kostymer/sminke/scenografi, lyd/lys. *Det er noen plasser til de som ønsker å jobbe med lys/lyd *Man velger selv hva man vil jobbe med i faget. *Mulighet for å lage film.

5 Innsats for andre (Helse og oppvekst vgs)
Livsgledeskole/Livsgledesykehjem: Vi har samarbeid med Saltrød Bo- og Omsorgsenter. Elevene har praksis 1 time hver uke, eller 2 timer annenhver uke. Det er en flott praksis for de som i fremtiden kunne tenke seg å jobbe som Helsefagarbeidere eller innenfor Helsefaget. *De eldre setter pris på blanding av generasjonene. *Gå tur med dem, frisk luft gjør underverker. *Forskjellige aktiviteter eller leker: -ballongleken, kortspill, sjakk, «tøy og bøy», dans, sang og musikk, fortellerstund. *Pleie: hånd og fotmassasje, neglelakkering.

6 Krav: *Glad i å jobbe med mennesker *Like variert arbeid
*Være litt utadvendt og gi litt av seg selv *Ansvarsfull og kreativ *God hygiene *Ha omsorg for andre

7

8 Frivillig arbeid; Menighet, eldre osv.
Frivillig arbeid for noen som trenger det. Må være der hele året Kan skaffe arbeidsplass selv Besteforeldre/menighet/hjelpearbeid (eks pakke julegaver på Saltrød misjonshus) Barneskolen (høre de små i lesing) Saltrød Bo- og Omsorgsenter (Livsgledeskole)

9 Sareptas brukthandel

10 *Jobbe frivillig i en bruktbutikk
*Pengene som kommer inn på gjenbruk går rett ut til folk som trenger det. *Fattige i Ungarn, Serbia, Afrika med mer. *Om du ønsker å gjøre en forskjell.

11 Barne- og ungdomsarbeider
Utplassert på barneskolen: 1-7 trinn. Høre barna i lesing, bli lest for. Da får barna øvd på lesing samtidig som de kan få hjelp. De gleder seg til ungdommene kommer til de. Ellers hjelpe til med rydding, kopiering, assistere lærer i timen. Siste


Laste ned ppt "Valgfag for 8 trinn 2017/18."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google