Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ørsta terminal 2011.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ørsta terminal 2011."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ørsta terminal 2011

2 Tilvekst i kystfylka siste døgn; 4 skipslaster «industrivirke»

3 Utgreiing om virkesterminaler (SINTEF) Det skal utarbeides en prioritert investeringsplan for de nærmeste år og en skissemessig kartfestet plan for en total utbygging av virkesterminaler/kaier, som legger forholdene til rette for en rasjonell virkeslevering av tømmer, masse og biovirke langs kysten, fra skog til industri. Frist 15 juni 2011 Som de veit er det billegar og miljømessig betre å transportere tømmer på jernbane, båt enn bil…også et politisk mål å få meri av tømmeret frå veg til bane og sjø. Allerie på 70 talet kom tømmerkaier langs kysten i fokus….trasnport til papirmasseindustrien…NOU melding. Siste 10 åra har meir og meri av tømmertet gått over kai, - båtane større og større krav til logistikk. Kystskogbruket initiativet til ei ny utgreiing …SINTEF fekk oppdraget sommaren Frist.

4 virkesdata på kommunenivå
Ferdigstilling utsatt til 1 november 2011 Utfordring: virkesdata på kommunenivå Satelittdata Supp.skogbruksplandata Supp.arealdata Skog og Landskap servar SINTEF for virkesdata Det har vist seg at det rett og slett manglar gode nok kommunevise dat som trengs i samband med denne type planlegging Jobben som hittil er gjort har ved kvalitetssjekk fylka å vere for dårleg Skog og Landskap vil gå gjennom dette på nytt for å framskaffe data som er pålitelege. Endeleg frist 1 nov.

5 Aktuell sak; Utskiping av tømmer fra Nord Salten; Tysfjord
SINTEF (uoff, foreløpige resultat); Scenario; Fri kjøring 2025 13 kaianlegg – 3 flere enn for 2015 Da skal vi sjå på ei aktuell sak i Nordland. Saka har blitt jobba med tidlegare av skogbruksjef Gjermund Laxaa i Nord Salten og har blitt brennaktuell i dag. Gjermund Pettersen skal sei litt meir om denne saka. Som Ingrid Espelid sa så har eg juksa litt og sjekka foreløpige resultat fra SINTEF. Desse viser at med mengden i 2025 kan det gjerne byggast 2 kaianlegg i Nord Salten; Steigen og Tysfjord/ hamarøy kommune. 2025


Laste ned ppt "Ørsta terminal 2011."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google