Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tentamensoppgåver i sidemål Vår 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tentamensoppgåver i sidemål Vår 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tentamensoppgåver i sidemål Vår 2017
Ei verd i endring Tentamensoppgåver i sidemål Vår 2017

2 Oppgåve 1 Mange ungdommar skiftar bustad i dag. Nokre kjem frå andre land og hit til Noreg, og nokre flyttar rundt i eige land av ulike årsaker. Likt for alle er at ein må «starte på nytt». Skriv en tekst der du fortel om utfordringar rundt det å komme til ein ny stad. Lag oveskrift sjølv.

3 Oppgåve 2 «Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv» skreiv diktaren Arnulf Øverland i diktet «Du må ikke sove». Dette skreiv han i Kva tenkjer du diktaren meiner med tittelen på diktet, og kva betyr verselinja? På kva måte er denne bodskapen også aktuell i dag? Teksten skal være sakprega. Lag overskrift sjølv.

4 Oppgåve 3 Under den andre verdskrigen var det nokre norske jenter som fann kjærleiken med ein tysk soldat. Etter krigen blei slike kjærleiksforhold sett på som stor skam, og det å vere tyskerunge eller tyskertøs var ikkje enkelt. Skriv ein tekst om det å vere i ein tilsvarande (lik) eller liknande situasjon. Lag overskrift sjølv.

5 Oppgåve 4 Noreg er kåra av FN til «verdas lykkelegaste land» å bu i. Nemn nokre grunnar som du meiner er eit argument for at Noreg hamnar øvst på denne lista. Begrunn og utdjup. Teksten skal vere informativ. Lag overskrift sjølv.


Laste ned ppt "Tentamensoppgåver i sidemål Vår 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google