Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ambassaden i Bangkok Utlendingsfeltet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ambassaden i Bangkok Utlendingsfeltet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ambassaden i Bangkok Utlendingsfeltet

2 Utlendingsfeltet Oppholdstillatelse: Alle oppholdstillatelser behandles av Utlendingsdirektoratet i Oslo. Ambassaden tar kun imot søknadene i Thailand og videresender disse til Oslo elektronisk. Nesten alle avslag i søknader om familiegjenforening (ca. 95 prosent) skyldes at den norske referansen ikke oppfyller vilkårene for inntekt. Er man usikker på om man har tilstrekkelig inntekt, sjekk UDIs rundskriv (finnes på nettet) før man søker. Gebyret for en førstegangssøknad er NOK 8 000, det er mange penger å kaste bort hvis det var klart at søknaden ikke kan bli innvilget. Saksbehandlingstiden hos UDI for søknader om familiegjenforening er nå normalt 3 måneder, ofte raskere.

3 Utlendingsfeltet 7-dagers innreisevisum: Behovet for å søke 7-dagers innreisevisum for ektefelle er nå borte da saksbehandlingstiden er tilsvarende som for en søknad om familiegjenforening. Husk - UDI presiserer at innreisevisum kan gis i enkelte unntakstilfeller. Kravet for å få innvilget innreisevisum, som behandles av ambassaden, er strenger enn kravet for søknader om oppholdstillatelse for familiegjenforening som behandles av UDI.

4 Utlendingsfeltet Visumpraksis for Thailand: Thailand er blitt flyttet av Utlendingsdirektoratet fra grønn gruppe til gul gruppe for behandling av visumsøknader. Dette skjedde i oktober Dette vil innebære en innskjerpelse av saksbehandlingen for enkelte type søknader. De to gruppene som vil være påvirket av denne innstramningen er gruppen fjernere familie som omfatter onkel/tante, nevø/niese, søskenbarn og enda fjernere familie samt gruppen kjæreste/venn. Thailand kan bli flyttet tilbake til grønn gruppe.

5 Utlendingsfeltet Garantiskjema for Besøk: Dette skjemaet stemples hos lokalt politi i Norge. Ambassaden har ikke anledning til å stemple disse skjemaene. Gyldighet på skjema er 6 måneder fra dato politiet stempler skjema. For referansepersoner som er registrert bosatt i Thailand, og som derfor ikke får stemplet garantierklæringen hos politiet i Norge vil det i de fleste tilfeller være tilstrekkelig at de fremlegger dokumentasjon på inntekt ved visumsøknaden, som f.eks ligningsattest fra fjoråret og siste måneds lønnsslipp/pensjonsutbetaling. Husk at referanse må reise sammen med visumsøker til Norge når det ikke finnes garantiskjema


Laste ned ppt "Ambassaden i Bangkok Utlendingsfeltet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google