Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

E-learing e-learning Find documents about and the use of

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "E-learing e-learning Find documents about and the use of"— Utskrift av presentasjonen:

1 E-learing e-learning Find documents about and the use of
multimedia systems and multimedia databases in distance education

2 E-læring E-læring Finn dokumenter om og bruk av multimedia systemer og
multimedia databaser i fjernundervisning

3 Databases

4 Fagdatabaser Vi har vært så vidt innom fagdatabasene ACM digital library og IEEE Xplore. Vi skal nå se på en database som heter Inspec. Den produseres av IET (The Institution of Engineering and Technology). Den omfatter både ACM og IEEE og andre kilder, men vårt abonnement dekker bare litteratur tilbake til (altså de siste tjue år). I de fleste tilfeller vil dette være tilstrekkelig, men ikke alltid. En liten detalj: søking i ACM og IEEE er foreløpig ukryptert, i Inspec kryptert.

5 Inspec home page En ny versjon av grensesnittet skal være på vei, et som tar opp i seg funksjonalitet knyttet til Semantisk Web, men inn til videre må vi ta til takke med et mer tradisjonelt grensesnitt, av og til litt krøkkete. For eksempel må man opprette bruker for å få full funksjonalitet på ting som egentlig bare hadde trengt en sesjonsidentifikator. Men sånn er det i øyeblikket.

6 Search modes Det er tre ulike grensesnitt for søk:
Quick-search: Ett google-liknende søkefelt der du skriver inn de ordene du vil søke på og det blir da søkt på alle typer opplysninger i dataene. Viss du vil spesifisere søk til å gjelde bestemte typer opplysninger må du bruke: Advanced search: mulig å avgrense f.eks på tidsspenn, spesielle tidsskrifter og mer vi skal se nærmere på det. Expert search: Den mest avanserte søkemåten der du må bruke tjenestens spesielle søkespråk der man formulerer søkestreng som inkluderer boolske operatorer. som også gir mulighet for å avgrense etter ulike kriterier. Det blir for detaljert å gå inn på dette i dag.

7 Thesaurus search Databasen bruker en tesaurus for sette hashtag-er eller emneknagger på postene og det gir mulighet for mer fullstendige trefflister når du søker. Om du er interessert i et emne og kjenner et ord for det, kan det godt hende at databasen bruker en annen betegnelse. Ta en term som e-learning, det gir rundt 8200 treff når man bruker quick search, men det er skrevet mye mer om dette, det er bare brukt en annen emneknagg Slår vi opp i tesaurusen på learning så får vi treff på 14 termer som assosieres med learning, men ikke e-learning.

8 Computer aided instruction <in> CT
Videre står hvilke synonyme termer ”vår” term representerer. Konteksten er ”educational computing”, dvs databehandling brukt i undervisningssektoren. Dette er et overordnet begrep som omfatter mer enn undervisning. Det dekker også bruk av datamaskiner til administrative oppgaver. Educational computing har to underbegreper: administrasjon og undervisning Undervisningsdelen av educational computing har tre underbegreper: computer based training; courseware og intelligent tutoring systems. Disse har sine egne treffmengder og de kan ha sine egne underbegreper. I noen tilfeller kan det være aktuelt å inkludere alle underbegreper på alle nivåer i søket, andre ganger ikke. Legg også merke til at det er nevnt en del begreper som man naturlig assosierer med i forbindelse med ”computer aided instruction”. Assosiative relasjoner: hvor av ett av dem er aktuelt vår problemstilling: distance education. (fjernundervisning) Vi konsenterer oss nå om hovedtermen og alle underordnete begreper ved å velge (All its narrower terms as well) Går vi til «Search» ser vi hvordan et ekspertsøk ser ut rent syntaktisk. ------

9 Distance learning Vi gjør tilsvarende for distance education og får treff på det.

10 Multimedia databases and systems
Endelig har vi multimedia termene som samlet gir treff.

11 Vi har nå tre trefflister eller treffmengder
Vi har nå tre trefflister eller treffmengder. Det vi nå ønsker er å finne snittet av disse tre mengdene. Det får vi ikke til uten å ha laget oss en personlig bruker med muligheten til å velge My searches. Nederst i skjermen: Combine searches. Gir 860 treff.

12

13 Raffinering av søkRefining search
Jeg vil bare ha det som er skrevet på engelsk fra år og utover. For hver avgrensningskategori står det antall treff på hvert valg. Legg merke til muligheten til å avgrense til bestemte tidsskrift (Int J Distance education Technologies) I prefer English texts from the year 2010 and onwards

14 Oppsummering computer aided Instruction (128315) distance learning
(9668) multimedia databases multimedia systems (87495) (860) (CAI AND distance learning AND (multimedia systems OR multimedia databases)) AND english language AND year = 2010-current (149)

15 Hitlist abstract For hver referanse fins det sammendrag.
Du kan bruke det til å avgjøre om det er er relevant for deg og krysse av.. Og skrive ut referanse, sende dem som fil til deg selv eller andre som epost eller rett og slett laste ned en fil med referanser til word, til referanseverktøy i forskjellige formater.. Du kan velge hvilke opplysninger du vil ha med. Du kan også velge å filtrere trefflista videre. Er du sikker på at du vil ha hele teksten, så bruker du OpenURL-lenken som sjekker tilgang eller gir deg mulighet til å bestille kopi.

16 OpenURL LINK and article

17 Saving records in folder
BibTeX-eksport har syntaktiske feil. Print er mislykket: spyr ut blanke ark. Eposten kommer som pdf-vedlegg

18

19 Subject search in the library

20 Emnesøk i biblioteket Emnesøk i biblioteket

21

22 Inneholder undervisning

23 Subject search in the library

24 Emnesøk i biblioteket

25 ACMCCS

26 K.3.1 i biblioteket

27 ACM at IFI

28 ACM doigital Library

29 ACM start

30

31 Other relevant databases

32 Andre relevante databaser

33 Educational science

34 Pedagogikk


Laste ned ppt "E-learing e-learning Find documents about and the use of"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google