CEDAW 29.09.2008 Helga Aune.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kirsten Sandberg Avdeling for kvinnerett Institutt for offentlig rett
Advertisements

JURIDISK FAKULTET, UNIVERSITET I OSLO Et helhetlig diskrimineringsvern Presentasjon av forslag til grunnlovsvern for diskrimineringsforbudet og samlet.
Advokat Ann Helen Aarø ADVOKATFIRMAET HESTENES OG DRAMER & Co MNA
Saker hos LDO – et utvalg
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Nordisk tilsynskonferanse
Likestilling mellom kjønnene
Barn og unges rett til deltakelse
Hurra for deg som fyller ditt år...
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
FN-konvensjonen vs Diskriminering- og tilgjengelighetsloven
FNs Barnekonvensjon 17. mars 2014.
• Med rikelig rom for tros- og livssynsutfoldelse • Med åpenhet for borgernes ulike livssyn, religiøse så vel som sekulære, minoritetenes så vel som majoritetens.
7 Demokrati.
FN konvensjonen om mennesker med nedsatt funksjonsevne Reel politikk eller fagre ord ?
Kvinne- og kjønnsperspektiv på 2. avdeling 10. oktober 2005 Stipendiat Ingunn Ikdahl
Diskriminering Kvinne/kjønn generelt/aksessorisk
Diskrimineringsvernet i barnekonvensjonen og i norsk rett
Ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov
Ny diskriminerings – og tilgjengelighetslov
Mangfold – på ordentlig! Del 1 – Krav i lovverket.
Hvordan har det seg at kvinner i gjennomsnitt tjener 15 % mindre enn menn pr time? Om arbeidet i Likelønnskommisjonen Anne-Jorunn Berg, professor ved Høgskolen.
Likestillings- og diskrimineringsombudet
For en mer barnevennlig returpolitikk. Bakgrunn Flere tvangsreturer Økende antall papirløse Barn ikke lenger unntatt Dublin II.
Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn.
CEDAW og de deltidsansatte
HANDLINGSPLAN FOR MENNESKER MED FUNKSJONSNEDSETTELSER Oslo kommunes handlingsplan for mennesker med funksjonsnedsettelser Prioriterte innsatsområder.
Likestillings- og diskrimineringsombudet 13. juni 2014
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger Dag Wiese Schartum.
Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven Studieadministrativt forum Kongsberg 23. januar 2009 Kortfattet papirnotat om diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.
Hvorfor det utvidede likestillingsbegrep – presentasjon av LDOs veiledning Av Mona Larsen-Asp underdirektør Høgskolen i Lillehammer 24. april 2008.
Diskriminerings og likestilliningsrett Generelle grunnbegreper.
Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo Etnisk og religiøs betinget diskriminering Helga Aune.
Internasjonale menneskerettigheter Janne Tysnes Kaasin Rettsavdelingen, UD.
Ikke-diskriminering og likebehandling på arbeidslivets område Nasjonale lover: Arbeidsmiljøloven kap. 13: Vern mot diskriminering på grunn av politisk.
Likhetsprinsippet Likhetsprinsippet er grunnleggende i alle rettssystemer Nær sammenheng med tanker om rettferdighet, rettsstat og demokrati Likevektsrettferdighet.
Førsteamanuensis Vibeke Blaker Strand Diskrimineringsvern og religionsutøvelse Skoleelevers vern mot diskriminering i religiøse privatskoler.
Diskriminerings lovgivningen
Tilsyn og kontroll Valgfagsforelesning JUR 5700 v/Njål Høstmælingen Senter for menneskerettigheter 7. mars 2006.
Likestillings- og diskrimineringsrett Helga Aune.
Tilsyn og kontroll Valgfagsforelesning v/Njål Høstmælingen Senter for menneskerettigheter 13. oktober 2005.
Diskriminerings og likestilliningsrett Generelle grunnbegreper.
Strukturell diskriminering Mot et proaktivt vern internasjonalt - EF traktaten artikkel FNs kvinnekonvensjon, artikkel 2,3 og 5 - FNs rasekonvensjon.
Kvinne- og kjønnsperspektiv på 2. avdeling 11. mars 2005 Stipendiat Ingunn Ikdahl
Seksualinformasjon i asylmottak
INTEGRERINGS AVDELINGEN.
Privatlivets ufred Anne Brita Normann – Gjøvik 12 og 13 mai 2009 Barn som ofre for vold.
Internasjonale menneskerettigheter Kursdato
Retten til utdanning Med vekt på eksempler fra Afrika sør for Sahara.
Mødredødelighet.  Hvert eneste minutt dør en kvinne i forbindelse med svangerskap og fødsel  Over en halv million kvinner. Hvert eneste år.  99 prosent.
Arbeid for likestilling og mot diskriminering Norges idrettsforbund 30. oktober 2015.
Demand Dignity Fattigdom handler ikke om penger. Sørafrika: Treatment Action Campaign.
Fra lovverk til likestilling: Å bekjempe diskriminering fra et ombuds ståsted Bjørg Unstad Avdelingsleder Diskrimineringens mange former. Oslo
5.1 Innledning I arbeidsretten ser vi på ulike regler som regulerer ansettelsesforhold. Vi skiller mellom individuell og kollektiv arbeidsrett. I den.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
Menneskerettigheter - kjennetegn Enkeltindividene har dem og statlige myndigheter skal oppfylle dem De er universelle De er normer med høy prioritet De.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
 Menneskerettigheter er rettigheter mennesker har i forhold til staten. Det er individers rettigheter og myndighetenes forpliktelser Tanke- og religionsfrihet,
Meg i dag – deg i morgen? Ronald Craig.
Regler om innsyn og åpenhet i digital forvaltning
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Dag Wiese Schartum, Senter for rettsinformatikk, UiO
Likelønn og kjønns- diskriminering
Menneskerettigheter og
NÅR KJØNNET KOMMER I LØNNINGSPOSEN – FOR EKSEMPEL I HARSTAD
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Menneskeretter og demokrati som skolefag.
Likestillings- og diskrimineringsloven
Utskrift av presentasjonen:

CEDAW 29.09.2008 Helga Aune

CEDAW Vedtatt av FNs Generalforsamling i 1979, Tilleggsprotokollen vedtatt i 1999. Formål: å gjøre kjønnsdiskrimineringsforbud synlig, tilgjengelig og effektivt 185 land har ratifisert (dog en del reservasjoner)

CEDAWs oppbygning Fortale: verdier og målsetning Del 1 – Generelle bestemmelser som gjelder og som skal trekkes inn ved fortolkningen av alle artiklene i konvensjonen, (art. 1- art. 6) Del 2 – Statsborgerskap og politiske rettigheter (art. 7, 8 og 9) Del 3 – Vern mot diskriminering, på direkte, indirekte og strukturelt grunnlag, de materielle regler: utdanning (10), arbeid (11), helse (12), økonomiske og sosiale rettigheter (13), bondekvinner (14)

Del 4 – Likt i forhold til loven (15) likestilling i familieforhold (16) Del 5 – statsforpliktelsens innhold, statsrapporteringsplikten Komiteen art. 17 (Land)Rapporten hvert 4. år, art. 18 Valgfri protokoll til CEDAW 10 klager behandlet frem til 2008

Fortalen Sikre menn og kvinner lik rett til å nyte alle økonomiske, sosiale og kulturelle, sivile og politiske rettigheter Utvikling av et land krever at kvinner deltar maksimalt på alle områder lik linje med menn Oppmerksom på kvinnens viktige bidrag til familiens velferd, begge foreldres rolle i familien, oppfostringsansvaret for barn må deles mellom menn og kvinner og samfunnet for øvrig

Fortalen forts. Oppmerksom på at den tradisjonelle manns- og kvinnerollen i samfunn og familie må endres for å oppnå full likestilling mellom menn og kvinner

Kvinners alminnelige kjønnsdiskrimineringsvern etter CEDAW Bare kvinner? Eller et generelt kjønnsdiskrimineringsvern etter FNs kvinnekonvensjon? Ordlyden artikkel 1 Navn: CEDAW, FNs kvinnekonvensjon, FNs kvinnediskrimineringskonvensjon

Artikkel 1 ”I denne konvensjonen menes med uttrykket ”diskriminering av kvinner”, enhver forskjellsbehandling, utestengning eller begrensning på grunnlag av kjønn som har som virkning eller formål å oppheve eller svekke anerkjennelsen, nytelsen eller utøvelsen av kvinners menneskerettigheter og grunnleggende friheter på det politiske, økonomiske, sosiale, kulturelle, sivile eller ethvert annet område, uavhengig av sivilstatus og med likestilling av menn og kvinner som utgangspunkt.”

Artikkel 2 – konvensjonspartenes forpliktelser Uten opphold og med alle egnede midler: a) forfatning eller annen egnet lov b) lov og sanksjoner c) rettsvern mot diskriminering

Forts. d) avstå fra handlinger og all praksis som diskriminerer kvinner, særskilt plikt hos off. myndigheter og institusjoner e) Alle tiltak som er nødvendig for å hindre at personer, organisasjoner eller foretak diskriminerer kvinner f) endre lover, forskrifter , sedvane og praksis som innebærer diskriminering av kvinner g) oppheve nasjonale straffebestemmelser som innebærer diskriminering av kvinner

Forts. Artikkel 3 Artikkel 4 – Midlertidige særtiltak og særtiltak for gravide Artikkel 6 – Bekjempe handel med kvinner og prostitusjon

Artikkel 5 – alle tiltak som er nødvendige: a) for å endre menns og kvinners sosiale og kulturelle atferdsmønstre, med sikte på å avskaffe fordommer og hevdvunnen og all annen praksis som bygger på stereotype manns- og kvinneroller, eller på forestillingen om at et av kjønnene er det andre underlegent eller overlegent,

Artikkel 5 b) for å sikre at familieoppdragelsen gir en riktig forståelse av moderskapet som en samfunnsoppgave, og en erkjennelse av at menn og kvinner har et felles ansvar for oppfostringen og utviklingen av sine barn, forutsatt at hensynet til barna alltid kommer i første rekke.

Artikkel 10 - utdanning Samme rett til utdanning og på grunnlag av likestilling mellom menn og kvinner Litra a) til h)

Artikkel 11 - Arbeid Alle tiltak som er nødvendige for å avskaffe diskriminering i arbeidslivet Nr 1 - litra a) til f) Nr 2 – ekteskap, svangerskap, fødsel Nr 3 - revidering

Artikkel 12 - Helse Se sakene fra Diskrimineringsnemnda Sak nr. 4/2003 – sterilisering Sak nr. 2/2006 – brystkreft vs prostatakreft

Artikkel 13 – Andre økonomiske og sosiale områder a) familieytelser b) banklån, pantelån o.a c) Fritidsaktiviteter, idrett og alle deler av kulturlivet

Artkkel 14 – kvinner på landsbygda Bondekvinners rettigheter og problemer i en norsk kontekst