Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som."— Utskrift av presentasjonen:

1 Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som regel flere analyser. Analyser kan gjøres uavhengig av materialets karakter eller også sett i sammenheng med dette.

2 Oppgave Skriv i jeg form ”da jeg sto opp i dag så…” Skriv så detaljert som mulig Ikke lag forhistorie, men skriv rett på Ikke gjør noen refleksjoner underveis (fordi….)

3 Analyse: Hva har vi funnet og hvordan fortolker vi det? Koding Vekting Målenivå Å se mønstre og lage modeller.

4 Den kvalitative analysen; Kategori basert analyse- forskeren konstruer kategorier materialet kan ordnes som for eksempel tema eller idealtyper. Diskursanalyse- ulike type diskurser som intervjupersonen inngår i; hvilke forpliktelser og rettigheter som hefter ved diskurs bærerne f.eks. Narrative analyser (sjanger) - en fortelling eller en historie eller et bilde. Intervjuet er en sjangerfortelling som skaper en viss type tale.

5 Fortelling: ”skorpespising” Stina 2,5 år, går på stor avdeling i barnehage. Dvs barn fra 3 til 5 år. Stina har én av to småbarnsplasser på avdelingen. Under måltidene kan Stina ofte spise opptil fire brødskiver med leverpostei, uten skorpe. Dette syntes assistent Sara er en uting. Hun syntes Stina kan spise skorpene, så man ikke sløser så med maten. Hadde hun spist skorpene, hadde det nok holdt med tre brødskiver. Og hun har jo tenner til det! Stina derimot syntes ikke skorpene er spesielt fristende. Barnehagen kjøper inn brød en gang i uka. Det som ikke blir spist denne dagen blir fryst ned og tinet opp utover i uka. Stina syntes skorpene på disse brødene er litt seige, og ikke spesielt gode. Som regel ender det med gråt og at Stina ikke vil spise mer.

6 Har Sara rett til å tvinge Stina til å spise skorpene? Hva sier dette om Saras syn på barn? Og hvilken virkning vil dette ha på barn (Stina)?


Laste ned ppt "Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google