Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet www.faerder.club Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet www.faerder.club Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene."— Utskrift av presentasjonen:

1 Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet www.faerder.club Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene på redaktørens maskin. Så viser vi hvordan sidene redigeres i WORD og lagres, enten som Nettside eller som vanlig WORD-dokument. Til slutt viser vi hvordan den redigerte siden overføres til internett med overføringsprogrammet FTP.

2 Startside for www.faerder.club Besøkstatistikk Nyheter: Nyheten skrives inn i kortform på startsiden. Ved å klikke her ledes man til hele nyhetssiden. Menyer: Kontakt og besøk Om vår klubb Prosjekter Album Hva er Rotary? Link til Facebook

3 Menysiden "Om vår klubb" Menyer Informasjonssider Link til klubbens vedtekter

4 "Klubbens vedtekter" Link til retningslinjer for møtedeltagelse Snarvei til startsiden

5 Mappene på redaktørens datamaskin Her legges de ferdige sidene som skal overføres til nettet. Arkiv for filer som ikke skal sendes til nettet Billedarkiv Maler for program, referater og nyheter på startsiden Manual for redigering av nettsiden Her ligger overføringsprogrammet

6 Mappene som skal overføres TIL INTERNETT Disse to elementene utgjør startsiden. Filen heter index og index-filer-mappen inneholder bilder og linker. Her lagres menysider og orienteringssider, nyheter og referater. Her lagres sider som bare er for medlemmer. Albumene er store dokumenter og er lagret for seg.

7 Sette inn programelementer på startsiden I mappen "Maler" ligger det et dokument med maler til bruk på startsiden, altså korte elementer med et bilde av møte- stedet og en tekst. Sett cursor rett over teksten i første linje i den malen som passer. Trykk venstre museknapp og dra musen nedover til elementet er merket, og kopier elementet. Lukk så opp startsiden (index) i WORD, sett cursor der du vil lime inn elementet, og lim inn elementet. Juster teksten så det står rett tid, foredragsholder og tema. Hvis du skal sette inn flere programelementer, gjentar du "lim inn" flere ganger.

8 Sette inn nyheter og referater på startsiden LINKER En link – hyperkobling – presenteres slik: "Les mer her." Ved å klikke på "her" aktiveres linken, og dokumentet lastes inn på maskinen. Linken lages ved å merke "her" og høyreklikke, og så velge Hyperkobling. Da kommer det en dialogboks til syne. I adressefeltet nederst skrives: http://www.faerder.club/Nyheter/dokumentnavn.doc ( eller.docx) I mappen "Maler" ligger det maler for nyheter og referater. I malen føyes det inn aktuell tekst, og så lagres dokumentet som et vanlig WORD-dokument under "0-Nyheter og referater" for å legges ut på nettet. I mappen "Maler" ligger det også maler for kort- presentasjon av nyheter og referater på startsiden. Malene kopieres over til høyre kolonne på startsiden, og teksten justeres. I disse malene er det også linker til hele nyheten og til hele referatet.

9 Overføringsprogrammet 1. Overføringsprogrammet kommer til syne når en klikker på FTP-symbolet på startlinjen. 2. Programmet startes med Connect.

10 Overføringsprogrammet En dialogboks kommer frem. Når egenskapene for overføringen første gang er matet inn, kan en senere bare å trykke på OK. Under General fyller en inn navnet en selv gir overføringen, adressen til mottager, egen bruker-ID (faerder) og passord (xxxxx). Det er to faner som skal fylles ut når en første gang tar programmet i bruk: General og Startup. Under Startup fyller en ut mottagers mappe (/www) og mappe på egen maskin.

11 2. Trykk  for å overføre filene. 1. Merk filene som skal overføres. 3. vent på pipesignal om at filene er overført. Overføring av startsiden Når en har trykket OK for start av overføringsprogrammet, kommer to kataloger til syne: til venstre ens egen katalog med mapper og filer som skal overføres, og til høyre katalogen hos mottageren (serveren). 4. Lukk programmet ved å trykke Exit. Når en skal overføre noe fra en mappe, åpner en tilsvarende mapper på begge sider.

12 Til slutt: Sjekk at filen er overført 2. Klikk på den runde pilen  for å hente siste versjon av siden. 1. Gå til nettstedet på Internett.

13 Et eksempel: Stryk et avholdt møte fra startsiden Åpne startsiden i WORD, altså: Åpne mappen "TIL INTERNETT", og klikk på dokumentet "index". Sett kursor på linjen over dato for møtet. Hold venstre museknapp nede, og dra musen ned til hele elementet er merket. Slett elementet. Nå skal kommende møte stå øverst. Lagre og lukk dokumentet. Overfør "index" og "index-filer" til nettet med overføringsprogrammet. Sjekk at det er blitt riktig på nettet. Bruk eventuelt den runde pilen til å oppdatere.  Hele prosessen vil ta et par minutter, eller mindre.


Laste ned ppt "Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet www.faerder.club Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google