Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

dB, desibel = måleenhet for lydtrykk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "dB, desibel = måleenhet for lydtrykk"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 dB, desibel = måleenhet for lydtrykk
dB, desibel = måleenhet for lydtrykk. En økning på 10 dB tilsvarer en tidobling av lydtrykket, mens 3 dB mer er en fordobling.  Ørene våre oppfatter en økning på 10 dB som omtrent en dobling, mens vi oppfatter en økning på 3 dB som en liten økning. Styrken måles i desibel (dB). En alminnelig samtale ligger på omkring 65 dB, mens et rop når opp i omlag 80 dB. Skalaen er slik at hver gang lydeffekten dobles øker desibelnivået med tre dB. Lydeffekten av for eksempel 83 dB vil derfor være dobbelt så høy som lydeffekten av 80 dB.

3 Tiltak for å begrense støy
Tiltak for å begrense støy. Canister Pipe Headere Tykkelse på canister Eksos oppheng Balansering av propell Lyd matter Lengde til piper Div tiltak for resonanser i fly kropp Fjerne motor vibrasjoner. Propell valg Gummidemper for motor

4 • Hvordan konverterer jeg fra en 2 blad til en 3 eller 4 blad 3 & 4 blader konvertering diagram      Konverteringen for en tre og fire bladpropell er en enkel oppgave hvis du vet hvilken to bladpropell du bruker på en gitt motor. For eksempel på en trebladet propell vil du slippe diameter og beholde pitch. På en fire blader, ville du slippe diameter og pitch. For eksempel hvis du hadde en to blad propell og du ville ha en trebladet du ville bruke en og så videre      Forsjelligheten på en 2 Blad og en 3 bladpropell er svært lite. 3 eller 4 bladpropell vil gi deg mer skyvekraft, og du vil ofre litt fart. Den store fordelen med å bruke en multi bladet (3-4 blad) er at du har mer bakkeklaring mindre støy faktor.

5 Omregning af propeller: Teorien sier Fra 2->3 blader: Behold stigningen, gang diameter med 0,9 Fra 2->4 blader: Behold stigningen, gang diameter med 0,84 Så 20x10 tobladet ~ 18x10 trebladet. Annen Indikasjon: Volum= DxDxS uansett om det er 2 eller 3 blader. På en runde. I praksis kan det noen ganger være litt anderledes bla. fordi propeldesign er forskellige. Hvis man vil ha den lange gjennomgangen av omregning imellom propeller, så se hos Martin Hepperle under 'propellers', 'Equivalent Multiblade Propellers'

6 Egen erfaring med propeller og canistere
Egen erfaring med propeller og canistere. Biela: Tung fint avbalansert tre propell med plastbelegg som gir lite støy. Bruksområdet: Acro flyging. Biela har også en sport utgave som jeg nå har testet og er absolutt å anbefale. Noe tynnere oppbygning med god effekt og lite støy. Thrustmaster: Lett trepropell med et tynt kjemisk belegg som gir lite støy stor effekt. 3D flyging + Acro JXF trepropell: Ubehandla trepropell som gir høy ytelse og mindre støy. 3D flyging + Acro SY Proppellen: Samme som Jxf Karbon fra SDS: Tung men gir lite støy. Drar noe tungt, muligens tyngre enn Biela. Wess Propellen er en av de jeg har målt med mye propellstøy, og det samme gjelder også Turnigy, 3w, store aps propeller, osv. Ang canister vil jeg nok foretrekke JMB, dersom jeg skal velge en hvilken som helst motor. De fanger godt opp støy og blir meget lyd svake. Det finnes selvfølgelig mange andre alternativer, og vi ser at 3w canistere med 3w motor er en støysvak kombinasjon Noen andre som har erfaringer eller kan komme med innspill ?


Laste ned ppt "dB, desibel = måleenhet for lydtrykk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google