Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene."— Utskrift av presentasjonen:

1 Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Av Thale, Inger Marie, Karoline, Silje og Isabel.

2 Det vi mener med smart Thale: I forhold til dyr, så syns jeg de er veldig smart hvis man klarer å lære dem opp til å gjøre triks, og ting for seg. Inger Marie: Smart er vel mange ting da. For det at de klarer å gjøre ting er jo på en måte smart hvis man tenker etter. Men de er jo veldig smart hvis de klarer triks og sånt.

3 Det vi mener med smart 2 Isabel og Silje: vi synes smart er at de klarer å passe seg selv og de lærer ting helt selv. Karoline : Jeg synes smart er: man vet litt mer enn andre. man kan passe seg selv.

4 Vår plan for å finne svaret.
Finne fakta Lage spørsmål Stille spørsmål Stille spørsmål til noen som kan noe om ugler

5 Fakta. De fleste ugler har godt syn både om natten og dagen.
Noen ugler jakter om dagen. Men de fleste om natten. Det er lettest å se en ugle som jakter om natten enn om dagen. Ugler kan være veldig brå og raske. Selv om uglen flyr fort i vinden får den en perfekt landing. For å greie dette må den klare å beregne avstanden.

6 Våre spørsmål. Tror du uglen er smart? Hvorfor mener du det?
Hva er smart med uglen og hva er ikke smart med uglen? Hva hadde du sagt hvis vi hadde tatt briller på uglen? Er det noen andre dyr du syns er smarte og hvorfor?

7 Svar på spørsmål 3. Klasse E=Elias. V=Vi. V: Tror du uglen er smart?
E: Ja fordi den ser smart ut. V: Hva hadde du sagt hvis vi tok briller på uglen? E:Da hadde den sett smartere ut. V: Tror du uglen har bra syn? E: Ja fordi øynene er gule og litt skarpe. V: Hva ville du sagt hvis det sto en ugle rett foran deg? E: Hjelp! Fordi den er litt skummel.

8 Michel og malene : 7 Klasse.
V=VI M=michel og malene V: Tror du uglen er smart? M: Nei V: Hvorfor? M: Den ser løk ut V: Hva er det som er smart og hva er ikke? M: Ingenting er smart alt mulig er ikke V: Hva hadde dere sagt hvis vi tok briller på uglen? M: Vi hadde sagt LOL.

9 Ornitolog 1 V=VI O=ORNITOLOGEN V: Syns du uglen er smart eller ikke?
O: De er ikke smartere enn andre fugler. V: Kan man lære opp uglen til å gjøre triks? O: Nei, fordi de er så sta. V: Ser uglen best i mørket eller i lyset? O: De ser best i mørket, fordi de ikke liker skarpt sollys, men de klarer å se i lyset også.

10 Ornitolog 2 V=Vi. O=Ornitologen. V: Syns du uglen er smart eller ikke?
O=Det er ikke bevis på dette. V= Kan man lære opp uglen til å gjøre triks? O= Man kan temme dem og få dem til å jakte for seg. V= Ser uglen best i mørket eller i lyset? O= De minste ser best i lyset mens de store ser best i mørket.

11 Svaret til thale Før trodde jeg at uglen var veldig smart. Men nå, etter dette prosjektet har jeg funnet ut at uglen er like smart som alle de andre fuglene. Dette fant jeg ut etter å ha lest bøker, og spurt en ornitolog. Uglen ser egentlig veldig smart, og grasiøs ut, men den er like smart som alle de andre fuglene.

12 Svaret til Inger Marie. Før mente jeg at uglen liksom var veldig smart. Jeg hadde ikke noen teori det kom liksom helt naturlig for meg. Men etter at jeg begynte på dette prosjektet har jeg funnet ut at uglen egentlig ikke er mer smart enn andre fugler. Men allikevel er den smart. Så mitt svar er at den er smart men ikke mer smart enn andre.

13 Svaret til Silje Jeg har alltid trodd at uglen var smart. Men det viser seg at ugler ikke er så smarte som vi tror .Vist vi kunne ha hatt ugle som kjæledyr ville den bare være sta og den kan ikke se=( Fordi den tåler ikke lys.

14 Svaret til karoline Jeg synes at det er helt synlig at ugler kan både være smart og ikke. Den er vel smart når den jakter men den er ikke så særlig smart når den er i sollyset.

15 Svaret til Isabel. Vi har funnet ut at ugler er litt smarte fordi de jakter om natten isteden for dagen. Men før vi begynte dette prosjektet trodde jeg at uglen var sånn passe smart.

16 Takk for oss. Vi synes det var gøy å jobbe med prosjektet. Det var en spennende opplevelse og vi lærte masse om ugler. Det var gøy å snakke med en ornitolog. Det var gøy og vi håper vi snart kan gjøre det samme igjen. .


Laste ned ppt "Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google