Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor koker vannet ved lavere tempratur i høyden?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor koker vannet ved lavere tempratur i høyden?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor koker vannet ved lavere tempratur i høyden?
Laget av Åsfrid og Ovidie...

2 Lufttrykk. Lufttrykket har noe å si når vi skal koke vann. Tegningen du ser til høyre er en tegning som viser lufttrykket. Som du ser så er det Trondheim som er nederst, og det ligger 74 m.o.h. Det er den plassen trykket er størst. Det er fordi det er plass til mye mer luft, fra Trondheim til atmosfæren, enn fra Sucre til atmosfæren. Mye luft gir et høyere trykk.

3 Vannet som koker. I vannet har vi også molekyler. Jo mindre trykk det er, jo fortere går molekylene fra hverandre og da blir det bare små vandråper rundt i rommet. Det er damp. For at vannet skal fordampe må det jo først koke og derfor koker vannet ved lavere temperatur i høyden. På det bilde med glasset ser du alle molekylene som er inni eit glass med vann. Molekylene ligger tett, og beveger seg bare litt. På det neste bilde ser du alle de molekylene som fyker/spretter når vannet koker. Dette er vanndamp.

4 Egg På bildene ovenfor ser dere bilde av 2 forskjellige egg. Det øverste er tatt i Norge og kokte i 10 minutt. Det bildet nedenfor er tatt i Sucre, og kokte i 13 min. Vi syntes at disse eggene ble mest like. Det betyr at det tar 3 minutt lenger å koke egg i Sucre, enn i Norge. Det er fordi at det er mer trykk i Norge og da blir vannet varmere.

5 Takk for oppmerksomheten!
Dette er det vi har funnet ut, håper dere forstår det vi har skrevet, og at dere liker prosjektet! Takk for deres oppmerksomhet! Hilsen Åsfrid Skyttemyr, Ovidie Eggebø og Anne Stølen.


Laste ned ppt "Hvorfor koker vannet ved lavere tempratur i høyden?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google