Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Isen Breer En Isbre Antarktis Isbreer Norge Isbreer

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Isen Breer En Isbre Antarktis Isbreer Norge Isbreer"— Utskrift av presentasjonen:

1 Isen Breer En Isbre Antarktis Isbreer Norge Isbreer
Isbreer slipper landskapet U-daler Landet har hevet seg

2 Forford Isen arbeider er et prosjekt. Dette faget består av isbre, sorte isbre også mer. Læreren gi til med elevene en prosjekt. Jeg som gjorte denne prosjekt om isbreer. Alle elevene og læreren hjulpet meg så jeg sier til med tusen takk for alle sammen. Dato Hilsen: Niroshan.K og Mehdi Ahmadi :P

3 En isbre.. Hvis snøen i høyfjellet ikke smelter om sommeren, kan det vokse fram isbre En isbre er en stor,lang varig masse av is som er blitt til på landjorden og som beveger seg på grunn av gravitasjon og som gjennom går indre deformasjon. Isbreene nærkysten har vokst. som ligger lenger inni landet, smelter derimot.

4 Antarktis har innlandsis.
Antarktis Isbre Antarktis har innlandsis. Breer har ulike tykkelse. Jostedalsebreen er om lag 500 meter tykk, men i Antarktis er isen cirka 5000 meter på det tykkeste. På Grønland og i Antarktis faller store stykker av isen. vi sier at breen kalver.

5 Norge Isbreer Nevn Meter Fylke Jostedalsbreen 500 Sogn og fjord
Norge rundt 1600 isbreer.900 av disse ligge i Nord Norge,men 60% av det totale isbrearealet befinner seg sør for Trøndelag 1% av Norge er dekke av isbreer Nevn Meter Fylke Jostedalsbreen 500 Sogn og fjord Vestre Svartisen 221 Nordland Sørde Folgefonna 168 Hordaland Østre Svartisen 148 Blåmannsisen 87

6 Isbreer sliper landskapet
Det er ofte litt skrått der isbreene ligger. Der for glir de langsomt nedover. I Norge kan slike sprekker bli meter dype. Det ligger ofte snø oppå disse sprekkene. Slike’usynlige’ sprekker er farlig for folke fordi det er lett å falle ned i dem.

7 U-daler Stein og grus i isen sliper på fjellegrunnen. Isen har formel mange av dalene våre. Slike daler vi U-daler. De har bratte fjellsider og flat dalbunn. Mange av fjordene våre U-daler som havet har trengt inn i.

8 Landet har hevet seg For omtrent år siden lå Norge under is som var opptil 3000 meter tykk. I Våre dager kan vi se den gamle stranlinja som en slags strek i fjellet om lag 200 meter over der havet er nå. Denne streken kaller vi Marin grense. Denne grensa har en gang ligger under havet.


Laste ned ppt "Isen Breer En Isbre Antarktis Isbreer Norge Isbreer"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google