Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Naturvern anno 2012 ny lov - nye verktøy - ny giv Velkommen til helgeseminar i Kristiansand 17-18. mars Naturmangfoldloven – et brukerkurs Kartlegging.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Naturvern anno 2012 ny lov - nye verktøy - ny giv Velkommen til helgeseminar i Kristiansand 17-18. mars Naturmangfoldloven – et brukerkurs Kartlegging."— Utskrift av presentasjonen:

1 Naturvern anno 2012 ny lov - nye verktøy - ny giv Velkommen til helgeseminar i Kristiansand mars Naturmangfoldloven – et brukerkurs Kartlegging som stopper gravemaskiner Diskusjon om aktiv bruk av loven i aktuelle, lokale saker Seminaret holdes på Hotell Norge, Dronningens gt 5. Påmelding på

2 Naturvern anno 2012 – ny lov – nye verktøy – ny giv – Et seminar om fornuftig bruk av naturmangfoldloven Hvordan kan vi best bruke naturmangfoldloven til å hindre at verdifull natur ødelegges? Seminaret vil fokusere på handling, og god innføring i praktisk bruk av loven. I tillegg til foredrag, blir det diskusjon og gruppearbeid hvor vi arbeider med lokale saker. Vi tar gjerne i mot tips til flere lokale saker på forhånd. Seminaret i Kristiansand er del av en lengre seminarrekke som holdes i 7 ulike byer i Norge denne vinteren/våren. Påmeldingsfrist 1. mars, gjøres elektronisk på For spørsmål og tips om aktuelle saker send e-post til Rune Aanderaa er daglig leder i SABIMA. Rune har lang erfaring med å holde foredrag som fenger tilhøreren. Han har jobbet i SABIMA i over 10 år og kjenner organisasjonen svært godt. Christian Steel er assisterende daglig leder i SABIMA. Christian har jobbet spesielt med naturmangfoldloven i flere år, og har holdt en rekke foredrag.

3 Program lørdag 17. mars Ankomst Innsjekking og registrering m/kaffe og rundstykke Velkommen! Introduksjon av SABIMA og deltakere Rune Aanderaa, daglig leder i SABIMA Naturmangfoldloven – vårt effektive våpen! En innføring i lovens hovedgrep og de effektive miljørettslige prinsippene. Christian Steel, SABIMA Lunsj Hvorfor skal vi ta vare på biomangfoldet? Det er viktig å ikke glemme naturen bak paragrafene. Hvordan argumenterer vi best for å ta biomangfoldet med oss inn i fremtiden? Rune Aanderaa, SABIMA Kartlegging som stopper gravemaskiner Vi viser eksempler på saker der naturmangfoldloven har spilt en viktig rolle. Christian Steel, SABIMA Fylkesmannen og kommunens arbeid med naturmangfold. Hvordan kan SABIMA-foreninger og frivillige bidra? Fra fylkesmannen Kaffe og prat Prioriterte arter, utvalgte naturtyper og fremmede arter. Hva betyr det for oss å ha disse spesifikke artene å jobbe med? Christian Steel, SABIMA Middag Med forbehold om endringer. Se for info.www.sabima.no

4 Program søndag 18. mars Skogvern og andre aktuelle saker - praktisk bruk av naturmangfoldloven. Rune Aanderaa, SABIMA Hvordan bruker vi kartdatabaser lurt? En innføring og praktisk gjennomgang av karttjenester på nett. Christian Steel, SABIMA Utsjekk fra hotellrom Gruppearbeid Vi jobber med lokale aktuelle saker - kort introduksjon, inndeling i grupper, fordeling på grupperom Lunsj, vi jobber med gruppearbeid i lunsjen Gjennomgang og diskusjon av gruppeoppgaver Avslutning E valuering og tid for kommentarer og spørsmål. Vel hjem!

5 Praktisk informasjon Påmelding via Endelig påmelding registreres når du har betalt inn deltakeravgift kr 200 til SABIMA, frist 5. mars: Ta med bærbar PC, dersom du har Det er mulig å delta på deler av seminaret, men vi oppfordrer å være med på hele. Reiseutgifter dekkes av den enkelte deltaker. Hotell Norge, Dronningensgate 5, Kristiansand Kontaktinformasjon: Anne Breistein /


Laste ned ppt "Naturvern anno 2012 ny lov - nye verktøy - ny giv Velkommen til helgeseminar i Kristiansand 17-18. mars Naturmangfoldloven – et brukerkurs Kartlegging."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google