Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS."— Utskrift av presentasjonen:

1 Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS

2 Velg ”Vanlig søk” og søk i høgskolens base Ønsker du å søke i basen til et annet bibliotek, eller hos alle BIBSYS-bibliotekene samtidig, velg i denne rullgardinmenyen Velg riktig felt. Søkeordet skrives inn i neste felt. Her kan du skrive inn emneord, forfatter, tittel osv. Søker du på forfatter er rekkefølgen slik: ”etternavn, fornavn” For å presisere søket kan det kombineres med et nytt søkeord. Husk også muligheten for trunkering. Boolsk operator

3 For å se nærmere på de enkelte treffene, klikk på tittelen Søket på ”politikk” og ”Norge” Gir 759 treff i basen til Høgskolen i Buskerud

4 ”Alle bibliotek” viser hvilke andre bibliotek som har boka ”Emner” og ”Innholdsinformasjon” gir ytterligere informasjon om boka Ønsker du å låne boka eller sette deg på venteliste, klikk ”Bestill”. (Lånekort kreves) Informasjon om hvor boka er og hylleplassen. Under ”Utlånsstatus” vil det stå om boka er utlånt

5 Skriv inn det nummeret som står under strekkoden på lånekortet, og skriv etternavnet ditt i feltet ved siden av. I kommentarfeltet under kan du eventuelt skrive en tilleggsbeskjed til biblioteket Velg ”Lån” eller ”Kopi”. Prisen for kopier er 2 kr,- pr. side + 10 kr,- pr. bestilling. Avslutt med ”Send bestilling”

6 Det er mulig å se hva du har lånt, når du må levere og hva du har bestilt. Du kan også fornye lånetiden. Til dette trenger du et passord. Du får det ved å klikke på ”Logg på”

7 Klikk på ”Bestill passord”

8 Skriv inn det nummeret som står under strekkoden på lånekortet ditt Skriv etternavnet og trykk OK. I neste skjermbilde må du velge e-postadressen din i rullgardinmenyen og trykke OK. Om kort tid får du passordet tilsendt.

9 For å logge på skriver du lånekortnummeret ditt i feltet ”Brukernavn”. Skriv inn passordet. Klikk ”Logg på”

10 Klikk på ”Mine Lån”

11 Du ser hva du har lånt, når du lånte og når du må levere. For å forlenge lånetiden klikk ”Forny”. Vær oppmerksom på at andre lånere kan ha satt seg på venteliste til boka. Da vil du ikke få fornyet lånet. Du kan se hva du har bestilt, og hva du står på venteliste til.


Laste ned ppt "Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google