Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012

3 Hvert år mellom 18. og 25. januar feires Bønneuken for kristen enhet i mange deler av verden, mens den andre steder feires til pinse. Mottoet for Bønneuken i 2012 er tatt fra Paulus’ brev til korinterne (jfr 1. kor 15:51-58): «Vi skal alle forvandles ved vår Herre Jesu Kristi seier». Vi foreslår som tekst til Fra ord til liv en kommentar av Chiara til kolosserbrevet 3,1, som vi synes passer til emnet.

4 «Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre hånd.» (Kol 3,1)

5 Disse ordene, som Paulus retter til menigheten i Kolossai, forteller oss at det finnes en verden der det hersker sann kjærlighet, fullt fellesskap, rettferd, fred, hellighet, glede; en verden der synd og uærlighet ikke mer kan komme inn; en verden der Faderens vilje får sin fullbyrdelse.

6 Det er den verden Jesus tilhører. Det er den verden han har åpnet for oss med sin oppstandelse, da han gikk igjennom sin grusomme lidelseshistorie.

7 «Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre hånd.»

8 Vi er ikke bare kalt til denne Kristi verden, sier Paulus, nei, vi tilhører den allerede.

9 Troen sier oss at vi har trådt inn i den ved dåpen, og derfor har vi del i hans liv, i hans gaver, i hans arv, i hans seier over synden og den ondes krefter: Vi er i sannhet oppstått med ham.

10 Men til forskjell fra de hellige sjeler som allerede har nådd målet, tilhører vi ikke fullt ut denne Kristi verden, som ennå ikke er åpenbart oss; fremfor alt er den ikke stabil og endelig.

11 Så lenge vi befinner oss på jorden, er vi utsatt for tusener av farer, vansker og fristelser, som kan få oss til å vakle, og som kan bremse vår ferd eller rett og slett føre oss på avveie.

12 «Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre hånd.»

13 Da forstår vi apostelens oppfordring: «Søk det som er der oppe».

14 Søk utover denne verden, ikke ennå på legemlig, men på åndelig vis; gi avkall på verdens normer og lidenskaper ved å la dere lede av Jesu tanker og holdninger i alle situasjoner.

15 «Det som er der oppe» betyr den høyeste lov, Himmelrikets lov, som Jesus har brakt til jorden, så vi skal virkeliggjøre den fra nå av.

16 «Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre hånd.»

17 Hvordan skal vi så leve dette Fra ord til liv?

18 Det ansporer oss til ikke å nøye oss med et middelmådig liv, basert på halvhjertethet og kompromisser, men til å samstemme vårt liv med Kristi lov, ved Guds nåde.

19 Det driver oss til å leve og å forplikte oss på å vitne i våre omgivelser om de verdier som Jesus har brakt til jorden: Det kan være enighetens og fredens ånd, tjenestevillighet overfor vår neste, forståelse og tilgivelse, ærlighet, rettferd, solid utført arbeid, trofasthet, renhet, respekt for livet osv.

20 Som man ser, er programmet vidtfavnende, som livet selv; men for ikke å dvele ved det vage, la oss denne måneden gjennomføre den Jesu lov som kanskje oppsummerer det hele: La oss se Kristus i hvert medmenneske, la oss stå til tjeneste for vår neste.

21 For er det ikke nettopp dette vi vil bli spurt om når vårt liv en gang tar slutt?

22 “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, juni 1988 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over. På internet: www.focolare.no Oversatt i forskjellige språk: www.santuariosancalogero.org «Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre hånd.» (Kol 3,1)


Laste ned ppt "Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google