Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedstaden i Nederland er Amsterdam. Nederland har 15892200 innbyggere. Høyeste fjell er Vaalserberg, som ligger 321 moh.Landet grenser til Tyskland.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedstaden i Nederland er Amsterdam. Nederland har 15892200 innbyggere. Høyeste fjell er Vaalserberg, som ligger 321 moh.Landet grenser til Tyskland."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Hovedstaden i Nederland er Amsterdam. Nederland har 15892200 innbyggere. Høyeste fjell er Vaalserberg, som ligger 321 moh.Landet grenser til Tyskland og Belgia. Styresett: Monarki Styreform: Demokrati Største religion: Kristendom Mynteenhet: Guilder.

3 Nederland har milde, regnfylte vintrer og kjølige somrer.Om vinteren hjemsøkes kysten av kraftige nordavinder som skader Dikene og skaper oversvømmelsesfare.

4 Amsterdam er en viktig kulturby. To universiteter, vitenskapsakademi, kunstakademi. Vidt berømt er Rijkcmuseum med en rekke mesterverk i nederlandsk malekunst, og Rembrandthuset. Van Gogh museet er viet malere fra 1800-tallet: Van Gogh, Gaugin, Toulouse-Lautrec.

5 Nasjonaldagen til Nederland er 30.April. Navnet Nederland betyr ” Det lave land” Og henspeiler på landets beliggenhet. I Nederland er det frivillig militærtjeneste, og de er medlem i NATO og EU. Nederland har mange gode fotballklubber som PSV Eindhoven, Ajax og Feyenoord.


Laste ned ppt "Hovedstaden i Nederland er Amsterdam. Nederland har 15892200 innbyggere. Høyeste fjell er Vaalserberg, som ligger 321 moh.Landet grenser til Tyskland."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google