Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Å holde seg i ånde – om å bruke khat i kriser”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Å holde seg i ånde – om å bruke khat i kriser”"— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Å holde seg i ånde – om å bruke khat i kriser”
Girmay Berhe assemahegn

2 Introduksjon

3 Religion of Khat Khat hadde allerede blitt brukt av bønder som et stimulerende i Øst Etiopia Bønder ville vanligvis begynne arbeidsdagen ved å komme sammen, tygge khat, og diskutere praktiske problemstillinger. Samtidig, for den urbane eliten i Harar og andre overveiende muslimske byer khat brukes i islamske ritualer

4 Etter II Verdenskrig Veier og flyplasser ble bygget.
Utvidet khat handel sterkt Det ble til og med fremmet av Haile Sellasie regjering som en del av sitt program for økonomisk utvikling. Khat ble spesielt viktig når den globale prisen på kaffe falt, så pund-for-pound, khat var rett og slett mer lønnsomt enn kaffe selv om kaffe ble støttet av offentlige investeringer.

5 Revolusjonen Forbruket av khat økte når Derg sendt unge studenter rundt om i landet for å utdanne og organisere folk. ”Derg” innsats for å kontrollere khat handel feilet Bøndene kunne finne mye bedre priser gjennom parallelle markeder.

6 Universitet i Addis Abeba
Ny Livsstil Subkultur :sporadisk/ ekperimentell bruk av Khat og marijuana i hovedstaden Addis Abeba. revolusjon, hippiekulturen Jeg var en av de som syntes opplevelsen ( å tygge khat) var behagelige enn ødeleggende

7 Jeg er fra Tigrai i nord Etiopia
Jeg er fra Tigrai i nord Etiopia. Når jeg var år var min "narkotikabruk» begrenset til bruk av tobakk og alkohol.

8 Etter den røde terreur politisk vold,posttraumatiske plager
!977- fengsel og tortur

9 Miljøet Fengsel 1981-1991 Tilgjenglihet
Bruk av illegale rusmidler var et aspekt av vårt fengsel fra topp til bunn.(rike og fattige innsatte)

10 Etter løslattelse Hvorfor sluttet jeg ikke å tygge etter problemet? Finnes det universelt funksjonelle måter å mestre traumer på, eller om dette bestemmes av sosioøkonomiske og sosiokulturelle rammevilkår. Khat og mitt arbeid med flyktninger i Norge Mange fra Etiopia understrekker viktigheten av ikke å dvele ved traumatiske minne For meg khat stimulerte diskusjoner etter løslatelsen hvor jeg bearbeidet traumaen tenker jeg. Problemer ??? Jo da Depression Hiv og aids er den knyttet til khat tygging?


Laste ned ppt "”Å holde seg i ånde – om å bruke khat i kriser”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google