Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

 Ved siden av skolemedisin finnes det alternative behandlingsformer  Den viktigste forskjellen er at alternativ medisin har helt andre forklaringer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: " Ved siden av skolemedisin finnes det alternative behandlingsformer  Den viktigste forskjellen er at alternativ medisin har helt andre forklaringer."— Utskrift av presentasjonen:

1

2  Ved siden av skolemedisin finnes det alternative behandlingsformer  Den viktigste forskjellen er at alternativ medisin har helt andre forklaringer på hva som kan være årsak til sykdom, og derfor også bruker helt andre metoder til å behandle dem.

3  De alternative forklaringsmåtene er svært omstridt blant skolemedisinerne, og er blitt møtt med stor skepsis.  Likevel benytter ca halvparten av Norges befolkning seg av alternative behandlingsformer ved sykdom.

4 Når mange søker alternativer, øker behovet for forskning.  I år 2000 ble det etablert et forskningssenter ved Universitetet i Tromsø:  NAFKAM; Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin.

5  Akupunktur  Homøopati  Refleksologi  Healing

6  Mer enn 2000 år gammel  Kinesisk behandlingsform  Stimulerer bestemte punkter på kroppen ved hjelp av tynne nåler som stikkes inn i huden.

7  Mennesker har et eget kretsløp for kroppens energi (meridianer). Når vi blir syke, kommer det av at energien hindres i å flyte fritt i dette kretsløpet. Akupunkturnålene skal hjelpe oss med å holde energibanene åpne.

8  Vil ikke helt godta den kinesiske forklaringen om energibaner.  God til smertebehandling.  Stimuleringen av de utvalgte punktene fører til at kroppen frigjør noen smertedempende hormoner som kalles endorfiner.  Brukes ved fødsler, hos tannleger og fysioterapeuter.

9  Grunnlagt av en tysk lege og farmasøyt: Samuel Hahnemann (1755-1843)  Likt leger likt: Den som er syk, behandles med medikamenter som kan frembringe de samme symptomene også hos en som er frisk.  Slik stimuleres kroppen til å helbrede seg selv.  Homøopatene er opptatt av hele mennesket, og ikke bare av den enkelte sykdommen.

10  Høysnue, som gir rennende nese og svie i øynene, kan for eksempel behandles med rå løk.

11  Det brukes ekstremt fortynnende løsninger av et stoff. Dermed er det usannsynlig at den dosen pasienten får, inneholder et eneste molekyl av det opprinnelige virkestoffet.  Det har vært framsatt teorier om at vannet har hukommelse. Det vil si at vannet inneholder informasjon fra det opprinnelige stoffet, og at denne informasjonen påvirker kroppens energikretsløp på sammen måte som en akupunkturnål i en meridian.

12  Like gammel behandlingsform som akupunktur, ca 2000 år  Tar utgangspunkt i at kroppen som helhet finnes i miniatyr på ulike steder som på øret, under føttene og i hendene, derav navn som øreakupunktur og fotsonetrapi.  Når disse områdene blir stimulert med massasje eller nåler, vil kroppen rette opp ubalanse.

13  Healing betyr hel, kan oversettes med helbrede  Alle mennesker er omgitt av et livsenergifelt (en aura)  Healerne behandler med håndspåleggelse.  De hevder at de overfører noe av sin egen energi til pasientene.

14  Blant alle alternative retninger er healing den mest omstridte.

15  Det er lov å tilby ulike alternative behandlingsformer.  Det er forbudt å reklamere med at behandlingen har helbredende virkning, så lenge det ikke finnes vitenskapelig dokumentasjon for at dette virkelig er tilfellet.  Alternativ medisin kan dermed ikke hevde at de kan kurere kreft og andre alvorlige sykdommer.


Laste ned ppt " Ved siden av skolemedisin finnes det alternative behandlingsformer  Den viktigste forskjellen er at alternativ medisin har helt andre forklaringer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google