Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

A RVEN FRA A THEN Humanismens hjemby. S OKRATES (470-399 F.K R.) Sokrates var en av de største filosofene for ar individuell tenkning. Han var skeptisk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "A RVEN FRA A THEN Humanismens hjemby. S OKRATES (470-399 F.K R.) Sokrates var en av de største filosofene for ar individuell tenkning. Han var skeptisk."— Utskrift av presentasjonen:

1 A RVEN FRA A THEN Humanismens hjemby

2 S OKRATES (470-399 F.K R.) Sokrates var en av de største filosofene for ar individuell tenkning. Han var skeptisk til gudene og de reglene som var satt opp i samfunnet. Fikk folk til å tenke selv, ved å stille dem alt slags spørsmål. Dette fikk folk til å tenke over meningene sine. Men noen mente at han fikk for mye politisk makt; han førte ungdommen i gale retninger, de begynte å stille spørsmål ved reglene og lovene som var satt. Han ble derfor tvunget til å tømme giftbegeret i 399 f.Kr.

3 S OKRATES BETYDNING FOR HUMANISMEN Sokrates fikk, som sagt, folk til å tenke selv, og stille spørsmål ved gudene, og lovene. Selv om Sokrates er død for lenge siden, lever tankene og ideene hans videre, mye takket være Platon, som skrev ned tankene hans. Han er kanskje den filosofen som har hatt mest betydning for humanismen

4 S TOIKERNE Stoikerne var en gruppe mennesker som videreførte noen av Aristoteles ideer, nemlig at staten burde bygge på rett og moral. De mente at alle mennesker, var like, hudfarge, kjønn, religion, alder, sosial stilling, ikke spilte noen rolle. De utformet til og med et slagord. ”Mennesket skal være noe hellig for mennesket”. Dette utstråler en klar humanistisk holdning.

5 A THENS BETYDNING FOR E UROPAS HUMANISME Tankene fra Athens filosofer er grunnlaget for humanismen i dag. Deres meninger om rett og galt, politikk, moral og guder, er gjeldende i humanismen fremdeles. Filosofer som Sokrates, Platon og Aristoteles har vært til stor hjelp når den moderne humanisme skulle bygges.


Laste ned ppt "A RVEN FRA A THEN Humanismens hjemby. S OKRATES (470-399 F.K R.) Sokrates var en av de største filosofene for ar individuell tenkning. Han var skeptisk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google