Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Pilegrimsledene til Nidaros Pilgrim Ways to Nidaros - Caminos de Nidaros pilegrim.info pilgrim.info peregrino.info Pilegrimsledene til Nidaros inngår.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Pilegrimsledene til Nidaros Pilgrim Ways to Nidaros - Caminos de Nidaros pilegrim.info pilgrim.info peregrino.info Pilegrimsledene til Nidaros inngår."— Utskrift av presentasjonen:

1 Pilegrimsledene til Nidaros Pilgrim Ways to Nidaros - Caminos de Nidaros pilegrim.info pilgrim.info peregrino.info Pilegrimsledene til Nidaros inngår i, og er en levende del av den store fortellingen om pilegrimen, arven etter Olav den Hellige. Å formidle denne historien er en sentral oppgave i arbeidet med å få opp bruken av pilegrimsledene. Den lokale historien er en del av en større historie. Den lokale leden er en del av den store leden.

2 Opplevelse og informasjon
På nettstedet pilegrim.info gjør vi dette både historisk fundert, og med dagsaktuell vinkling gjennom nyheter, fortellinger og praktisk vandrerhjelp. Man finner også litteratur, musikk og nettlenker. Dette gjøres på norsk, engelsk og spansk.

3 Nettstedet er til for: Pilegrimer og vandrere, andre reisende.
Skoleverket; lærere og skoleelever. Kirken; vandringer og konfirmantvandringer. Tjenestetilbydere. Kommuner og fylkeskommuner; kultursektoren og turistnæringen. Lokale historielag og andre kulturinteresserte.

4 Mål for nettstedet: Informere rundt pilegrimsvegene og Olavsarven i Norge og i Norden overfor et nordisk og internasjonalt publikum på flere språk. Formidle verdier knyttet til natur, kultur og livstolkning gjennom bruk av pilegrimsvegene. Forsterke lokalt engasjement og næringsutvikling langs vegene. Yte service for brukere av pilegrimsledene. Styrke det Nordiske samarbeidet om Olavsvegene. Et brukervennlig grensesnitt og informasjon tilrettelagt for praktisk bruk.

5 Sesongen varer hele året
Med en kort pilegrimsesong – i Norden er den på 3-4 måneder – er det viktig å muliggjøre et helårs engasjement i pilegrimsfeltet. Forberedelse til og bearbeiding av vandringene er også vesentlig del av pilegrimslivet. Internett er blitt en sentral kilde for informasjon og kontakt i pilegrimsspørsmål.

6 Hvem er brukerne av ledene?
Vandrerne, pilegrimene, alene eller flere sammen, nordiske og utenlandske. De er på vegen i 1-4 uker og tar ut tilsvarende antall overnattinger. Prisbevisste. Ved hjelp av vegviser og telefon planlegger de underveis. Pilegrimer i gruppe etter en plan. Pilegrimsturisten som kombinerer vandring med andre aktiviteter. Skoleelever og konfirmanter. ALLE etterspør vandringer med innhold og mening.

7 Praktisk informasjon langs ledene
Kartbaserte vegvisere med presentasjon av: - Ruteopplysninger - Historiske og kulturelle opplysninger - Private tjenestetilbydere - Kommuneinformasjon, andre tjenester Løsningen er laget for dem som vandrer. Et rimelig system for små næringsaktører, løpende ajourhold lokalt og sentralt. Tilrettelagt for bruk under vandringen. Når flere leder kommer til, styrkes troverdigheten. Vegviserene er under arbeid.

8 Tjenestetilbud/overnatting, presentasjon:
Hansens hytter (bilde) Kontakt: Hansen Adresse: Vandrevegen. 24, 2600 Hamar Avstand: 00 km (til⁄fra Nidaros) Nett: Åpent: April september. 3 campinghytter Pris 1 pers: 300 inkl. frokost Pris 2 pers: 400 inkl. frokost Innkjøp: (butikk, avtalt innkjøp o.l.) Transport: (offentlig, eller avtalt) Severdigheter: (kort omtale m. lenker) Koordinater: (kartinformasjon) I presentasjonen av tjenestetilbud kan det legges inn et bookingsystem.

9 Kommune, presentasjon:
Kommunevåpen, bilde Næringsliv Service Skole Severdigheter, tekst bilde Hvilke kartutsnitt dekker kommunen Kommunepresentasjonen kan bli en nettbasert variant av brosjyrene fra 1997. Den aktuelle del av vegviseren kan skrives ut. Til hjelp for lokal bruk av ledene i skole og kirke. Vandrerne er i kommunen 1-2 dager.

10 Forum for tjenestetilbydere og forvaltning
Et forum er en elektronisk møteplass der alle medlemmer har tilgang til alle meldinger. Benyttes til spørsmål, erfaringsutveksling og deling av informasjon. Det kan være åpent eller lukket. Det blir etablert forum i forbindelse med arbeidet i Pilotprosjektet, se meny: Kontakt > Møteplass kommune

11 Nettstedets forankring
Etablert av Norsk Kulturarv og Pilegrimsutvalget i Nidaros. Inngår i Pilotprosjekt pilegrimsleden. Nye aktører inviteres til medeierskap i nettstedet. Eiere blir med i et redaksjonsråd.

12 Foto: Peter Lindholm

13 Foto: Peter Lindholm


Laste ned ppt "Pilegrimsledene til Nidaros Pilgrim Ways to Nidaros - Caminos de Nidaros pilegrim.info pilgrim.info peregrino.info Pilegrimsledene til Nidaros inngår."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google