Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skole/hjem samarbeid.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skole/hjem samarbeid."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skole/hjem samarbeid

2 Lesing Viktig å lese minst 15 min pr dag!
Fortsatt lese boka sammen med voksen minst en gang når elevene leser bok med tykk perm. Forklare vanskelige ord og uttrykk. Forklare tegnsetting.

3 Fagtekster Hvordan leser vi en fagtekst? Overskrifter Bilder
Bildetekst Ordforkaringer. Fokus på fagtekster gjennom hele året. «Vi vil vite»  Galaksen

4 Skriving Sjekk… Barnas blyantgrep.
At de fører bokstavene riktig inn i bokstavhuset. Se på kommentar og signer.

5 Matematikk Innføring Barna skal føre inn etter oppskrift som står foran i matematikkboka. Alle skal bruke linjal.

6 Matematikk Matematikktrapp Kompetansemål for hvert emne.
Signeres for hvert mål som er oppnådd. Utgangspunkt i scanning og arbeid i undervisning.

7 Engelsk Lesing: Les og oversett boka sammen med barna.
Leksene går fra torsdag til torsdag. Diktat Nivå 1 = høyfrekvente ord. Nivå 2 = Frivillig for de som trenger en utfordring. Lesing: Les og oversett boka sammen med barna. Øv på ordene bak i boka. Uttale  google translate.

8 Lekser Gå gjennom læringsmål på ukeplan sammen med barna.
Vi har elever som sier at de ikke har tid. På en skoletime ca.2 min pr barn Mister 25% av læringsutbytte om de ikke mottar hjelp hjemme. Tilpasset opplæring Blir leksene en kamp? Si ifra! For lite? Nettsteder, lærebøker, læringssenter. Øv til diktat hver dag. Signering av lekser og diktat Blir fra nå av arkivert i skolens systemer. NB! Signatur betyr at en voksen har kontrollert leksene.

9 Lekser Ukeplan og lekser på nett fra nå av. To leksepermer
Lesebok og lesekort i norsk og engelsk. Innføringsbok i matematikk. Innføringsbok i engelsk. 2 diktatbøker: engelsk og norsk. Husk å levere lekser til riktig dag. Mye ekstrajobb å rette flere ganger. Ukeplan og lekser på nett fra nå av.

10 Matpakke Flere sier de har for lite mat/ ikke liker maten.
Spør barna.. Liker de maten. For mye? For lite? Forslag: Lage maten sammen med barna. Godteri, kaker, saft og brus er ikke lov å ha på skolen. Lurt å tenke… Variasjon. Mat som metter.

11 Fravær og permisjon 10 dager permisjon utenom skoleferiene i løpet av en 3.års periode. Kontaktlærer kan innvilge opptil 1 dag. Permisjon Eget permisjonsskjema Leveres 14 dager i forkant. Sendes direkte til Odd Eskildsen (avd.leder) E-post: Mer enn 10 dager pr år skal dokumenteres av lege. Mye «vondter» i klassen smitter. Har de vondt i magen/hodet i hodet – gi beskjed i meldeboka. Fravær Melding pr sms eller mail.

12 Sosialt Hvordan snakker vi om skolen hjemme?
Hvis noe er kjedelig, «dumme voksne» Vær lojal mot skolen. Ta gjerne kontakt med kontaktlærer. Hva spør du om når barnet ditt kommer hjem? Positiv vinkling. «Hva var det kjekkeste dere gjorde på skolen i dag?» Sosiale regler i skolen må samsvare med hjemmet. Språkbruk

13 Svømming Trygg i vann Svømmeopplæring Trygg ferdsel
Obligatorisk ferdighetsprøve Nytt ledd i forskrift til opplæringsloven og friskoleloven §2-4.  tips til svømmeopplæring Spørsmål  Ta kontakt med Ellen Wolff mob:

14 Valg av klassekontakter
Vara:

15 Spørsmål?


Laste ned ppt "Skole/hjem samarbeid."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google