Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi."— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi skuddår? De aller fleste land i verden følger i dag den gregorianske kalender som normalt har 365 dager fordelt på 12 måneder eller 52 uker med 7 døgn på 24 timer hver. Men Jorda roterer egentlig litt raskere enn kalenderen tar høyde for. Det tar jordkloden omtrent 365,242199 dager – eller 365 dager, 5 timer, 48 minutter og 46 sekund – å rotere én gang rundt sola. Skuddårene er helt nødvendige for å holde kalenderen i tråd med Jordens rotasjoner rundt sola. Dersom vi ikke la til en ekstra dag hvert fjerde år, ville vi tapt nesten seks timer (0,2422 dager) i forhold til kalenderen hvert eneste år. Etter 100 år uten skuddår, ville kalenderen ha hentet inn mer enn 24 dager, noe som ville gjort den svært unøyaktig. En ekstra skuddårsdag nesten hver fjerde februar justerer kalenderen slik at forskjellen blir så ubetydelig som mulig fra år til år. Hva skjer denne måneden… Først av alt ønsker vi Hugo og familien hans velkommen til Tyrihans. Hugo er en gutt som blir 5 år nå i februar, og som kommer til oss fra Sundelia Barnehage. Fredag 5/2 er det karneval i barnehagen, og alle barna har da på seg kostymer hjemmefra. Mandag 8/2 markerer vi fastelavn, med selvbakte boller. I slutten av måneden får vi besøk av en mann som skal vise oss en robot han har laget. Vi kommer tilbake med dato senere. Vi skal også begynne å bygge roboten som vi skal bidra med til utstillingen på Sølvberget. Nærmere info kommer etter hvert.

2 Personalsituasjonen denne måneden.. Aysel har praksis i Ørnestein Bhg, i forbindelse med sitt barnehagelærerstudie. Hun er borte fram til midten av mars, men skal jobbe uke 7 (15.-19. februar). Marzena er vikar for Aysel. Nina jobber fullt i perioden når Aysel er borte. Ellers har Liban praksis hos oss tirsdag, onsdag og torsdag i uke 6 og 7. Elena, som er en kjekk dame fra Spania, har språkpraksis hos oss på fredager. Personalsituasjonen denne måneden.. Aysel har praksis i Ørnestein Bhg, i forbindelse med sitt barnehagelærerstudie. Hun er borte fram til midten av mars, men skal jobbe uke 7 (15.-19. februar). Marzena er vikar for Aysel. Nina jobber fullt i perioden når Aysel er borte. Ellers har Liban praksis hos oss tirsdag, onsdag og torsdag i uke 6 og 7. Elena, som er en kjekk dame fra Spania, har språkpraksis hos oss på fredager. Husk… Uke 7 (15.-19. februar) er skolens vinterferie. Dersom ditt barn skal ha fri, ber vi deg om å gi beskjed til oss Vi har nå hatt en ny runde med sykdom på avdelingen, noe vi ikke syns er kjekt. Dette rammer både barn og voksne, og vi må gjøre alt vi kan for å forhindre smitte. Og da behøver vi hjelp av dere foreldre! Første bud er god håndhygiene, og her ber vi dere foreldre hjelpe barna deres å vaske hendene når dere kommer i barnehagen. Videre er det viktig at dere holder barna hjemme ved feber og/ eller nedsatt allmenntilstand. Vi voksne på avdelingen passer på at barna vasker hender før måltider, ved toalettbesøk og ellers ved behov. Videre bruker vi håndsprit til å desinfisere dørhåndtak og andre flater hvor smitte kan overføres.

3 Bursdager… Denne måneden roper vi et høyt HURRA! for Qin som blir 6 år, Hugo som blir 5 år og Maja som blir 3 år. Forrige måned… Vi har gjort noen endringer i ukeplanen, og har forsøkt så godt vi kan å frigjøre tid slik at vi kan dele oss mer inn i grupper. Særlig mandag er blitt en «bedre» dag, hvor enten hele avdelingen går på tur, eller i det minste noen av barna. Til nå har det stort sett vært mindre grupper som har fått seg en tur sammen med en eller to voksne. Det er fint for både barn og voksne at det er mindre grupper på tur, man får bedre kontakt og samspill, og den voksne kan lettere observere barna i denne situasjonen. På torsdager har vi blant annet lesegruppe, også dette går på rundgang. Høytlesing stimulerer språket, fantasien og det er spennende. Vi har ingen fast bok, men velger ut fra de barna som deltar. Vi har brukt Vrimlebøkene endel da disse er gode utgangspunkt for samtale og undring. I slike situasjoner lærer barna blant annet turtaking, lytting og å våge å ta ordet i en større gruppe. Det er mye læring i lesestunden! Ellers har vi blant annet hatt fine turer i skogen, i akebakker og på området rundt golfbanen. Vi har fått oss robotrom, og vi har laget gode matretter! Sjekk gjerne ut hjemmesiden vår Husk å merke alle tingene til barnet ditt, vi klarer dessverre ikke holde styr på eiendelene til alle 17 barna!

4 Påsken 2016 Påsken dette året er tidlig, så husk å gi beskjed/ levere lapp innen 1. mars! Mange av dere tok dere tid til å svare på bruker- undersøkelsen, og det setter vi pris på! Resultatet vårt viser at dere er ganske så fornøyde, og det er vi glade for. Vårt mål, og ønske, er at vi på Tyrihans skal ha glade, fornøyde barn som lærer og utvikler seg, og foreldre som føler seg trygge på at barna deres har det bra hos oss. Videre ønsker vi at dere opplever respekt, at vi lytter og at dere kan komme til oss med ris og ros. Vi er avhengige av deres tilbakemeldinger! Vi ønsker dere en flott februarmåned! Hilsen Nina, Jeanneth, Bente Helene, Aysel, Finn Christian, Marzena og Siv Tove


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google