Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldrekurset 26.04 Matematikk – spillene. Nettsteder:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldrekurset 26.04 Matematikk – spillene. Nettsteder:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldrekurset 26.04 Matematikk – spillene

2 Nettsteder: http://nettsteder.regjeringen.no/fremtidensskole/ www.matematikksenteret.no www.matematikk.org

3 Spill Først til 50 eller 100 Utstyr: en terning, papir og blyant. Gjøre: trill terningen og summer de verdiene terningen viser, dette gjør du så lenge du vil, men får du 1 så mister du alt du satset denne omgangen. Det er om å gjøre å være den første som kommer til avtalt sum (50)

4 Hva kan hjemmet bidra med? Dere kan hjelpe til med å: Spille brettspill, terningspill og øve på ulike tellestrategier tiervenner alle regnestykker under 20 – både addisjon og subtraksjon pugge gangetabell, øve analog klokke spørre om navn på ulike figurer dere ser la barna dekke bordet la barna være med i butikken og hjelpe til/finne ut la barna veie og måle på kjøkkenet

5 Gjett tre kort Utstyr En kortstokk (ta ut alle de røde/svarte 1-9) Regler Et spill for 3 – 4 spillere En person trekker tre kort fra kortstokken og sier summen av kortene høyt. Dersom noen gjetter et tall riktig, skal personen si ifra hvilket kort det er. De andre skal etter tur komme med forslag på hvilke kort det kan være. Det kan være lurt å notere. For å forenkle spillet kan man ta ut bildekortene, og/eller bare trekke to kort.

6 Krig på mange vis Utstyr: en kortstokk Gjøre: dele stokken i to, en bunke hver. Legg kortene med baksiden opp. Spill så lenge dere vil eller til en ikke har flere kort. Variant 1: Begge snur det øverste kortet, den med høyest verdi får stikket. Variant 2: Begge snur de to øverste kortene, den som har lavest differanse får stikket. Variant 3: Begge snur det øverste kortet, den som først sier om summen av kortene er et partall eller et oddetall vinner. Osv.

7 Grublis med lite tekst Peter er halvparten så gammel som Linda. Til sammen er de 9 år. Hvor gammel er Peter? Det satt 8 fugler i et tre. Plutselig fløy halvparten av dem vekk. Litt senere kom 3 tilbake. Hvor mange satt da i treet?

8 Bingo Tegn opp et rutenett på 4 x 4 ruter. La deltagerne skrive inn svarene i multiplikasjonsstykker opp til 6 x 6. Deretter triller dere to terninger og deltagerne krysser av et svar pr omgang. Førstemann som har 4 på rad i en retning har vunnet.

9 Lykke til Dere betyr all verden !!


Laste ned ppt "Foreldrekurset 26.04 Matematikk – spillene. Nettsteder:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google