Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skriveopplæringen på 1.trinn Sørbø skole 2015/2016.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skriveopplæringen på 1.trinn Sørbø skole 2015/2016."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skriveopplæringen på 1.trinn Sørbø skole 2015/2016

2 Bokstavene Målet er at elevens skal kunne alle bokstavene før jul. Vi lærer to bokstaver i uka, bortsett fra et par repetisjonsuker. Lesesenteret anbefaler dette, da det viser seg at elevene lærer å lese fortere. Etterhvert som vi lærer bokstavene, lærer elevene å sette dem sammen til enkle ord og setninger. Etter jul jobber vi med ord, setninger og tekstskaping. Da bruker vi blant annet Forlag.

3 Hvordan? Samling der vi jobber mye med å lytte ut lyden, lager tankekart, finner ut hvordan munnen er, snakker om det er vokal eller konsonant, tegner den i luften/på ryggen til hverandre mm. Ser Bokstavkongen, som er et lite eventyr, om hvordan bokstavene fikk formen sin, og hvor de bor i bokstavhuset. Lærer modellerer og viser hvordan bokstaven skal skrives, og plasserer den i bokstavhuset. Elevene jobber i bøkene, lærer går rundt og veileder.

4 Hva er viktig å passe på?

5 Blyantgrep Å lære barn et godt blyantgrep krever tålmodighet. For stort press gir kun konflikt. Bevisstgjøring over tid gir resultater. Det er verd innsatsen: et dårlig blyantgrep vil kunne hemme barnet betydelig på sikt.

6 Begynn oppe Begynner vi alltid oppe (bortsett fra noen få unntak A/ Å) Pilene og tallene øverst på siden viser hvordan bokstaven skal skrives.

7 Plasser rett i bokstavhuset. I bokstavhuset er det kjeller, stue og loft. De store bokstavene bor i stua og på loftet, de små bokstavene bor i stua, men så stikker de av og til opp på loftet, og av og til ned i kjelleren.

8 Hjemme: Skryt MASSE når de får det til! Motiver og korriger. Det kan være vanskelig, men de må øve, for å bli bedre. De trenger ikke å skrive hundre bokstaver. En finger mellom.

9 Forlag Etter jul begynner vi med forlag. Da tegner og skriver elevene bøker. Læreren er forlagssjef, som gir instrukser, retter og til slutt publiserer bøkene elevene har skrevet. Elevene skriver på det nivået de er på, og læreren er med på å hjelpe de videre til neste nivå. Forlag pleier å være veldig kjekt. Elevene er motiverte og stolte over arbeidet de gjør.

10 Tips: Motiver elevene til å skrive hjemme. F.eks: handlelister, bursdagskort, beskjeder, ønskelister. La de skrive i sanden, med malerkost, med magnetbokstaver, for hånd, på nettbrett og PC. Skryt masse, når de gjør det! Øv på andre finmotoriske oppgaver. F.eks: Klippe, perle, skru på små muttere, lage smykker osv.

11 LYKKE TIL!


Laste ned ppt "Skriveopplæringen på 1.trinn Sørbø skole 2015/2016."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google