Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lag skisse, sa læreren. Lag gjerne 100 skisser Lag skisse, sa læreren. Lag gjerne 100 skisser!! Jeg pleier ikke å lage skisse. Og denne gangen hadde.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lag skisse, sa læreren. Lag gjerne 100 skisser Lag skisse, sa læreren. Lag gjerne 100 skisser!! Jeg pleier ikke å lage skisse. Og denne gangen hadde."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3 Lag skisse, sa læreren. Lag gjerne 100 skisser
Lag skisse, sa læreren. Lag gjerne 100 skisser!! Jeg pleier ikke å lage skisse. Og denne gangen hadde jeg i hvert fall ikke lyst. For å få skru fra hverandre en harddisk og lage noe kult av det man finner der, er ikke det man gjør mest av i en travel hverdag. Det var ikke tid til skisse. Her går man i gang! Men jeg en veloppdragen elev, og vant med å gjøre som jeg får beskjed om, så jeg lagde en skisse etter at ”mannen i mitt liv”var ferdig og hadde fått plass i huset sitt. Skissen ble ikke så veldig fin. Så jeg bestemte meg for å forbedre den. Dermed satt jeg med tre utgaver av Mannen. Og hva er da egentlig skissa? Kanskje er det figuren, som var den jeg lagde først mens ideene myldret i hodet mitt som er skissa?

4 Ill 1. Mannen i mitt liv tar form

5 Ill2. Her er han installert i eget hus
Ill2. Her er han installert i eget hus. Han har heretter navnet harddiskmannen.

6 Ill 3. Mannen i mitt liv tegnet (fritt) etter den ferdige figuren
Ill 3.Mannen i mitt liv tegnet (fritt) etter den ferdige figuren. Her med forklaringer. Denne utgaven av mannen i mitt liv heter fra nå av tegnemannen.

7 Ill.4.Lett forbedret utgave

8 Ill 5. tredje utgave av Mannen. Heretter kalt Johnny

9

10 Ill 6. Mannen i litt mer fargerike omgivelser

11 Min ide var altså at dette skulle være den nye mannen i mitt liv
Min ide var altså at dette skulle være den nye mannen i mitt liv. Han skulle bo i sitt eget hus, og ha en akkurat passende stor plass i mitt hverdagsliv. Han skulle være en drømmemann: vakker, velstelt, godhjertet, miljøbevisst, kunst-, film,- og litteraturinteressert, glad i naturen, praktisk anlagt og god til å lage mat. Nå hadde jeg plutselig tre utgaver å velge i mellom. Jeg ser ikke på bonderomantikk, virkelig ikke! Men jeg har jo hørt om det, og fått med meg at frierne blir tatt med på ulike aktiviteter for å se hvordan det fungerer. Jeg fant ut at det måtte være en grei framgangsmåte for meg også. Så mine tre Menn fikk nå få prøve seg i settinger og situasjoner som er viktige for meg.

12 Første test: Speidertur
Første test: Speidertur. Speiderlivet har en kjempestor plass i min hverdag. Mannen i mitt liv bør like seg på speiderturer. Jeg tok frierne med til speiderhytta i Gárgogeahči der vi prøvde oss på pionering. Harddiskmannen trivdes godt på leir og fikk god kontakt med speiderne.

13 Tegnemannen hadde det også fint
Tegnemannen hadde det også fint. Han likte det blå speiderskjerfet sitt, og følte seg som en av gjengen.

14 Johnny hadde godt lag med de yngste speiderne, og hjalp dem med å pionere en sjørøverskute.
Så langt var det klart uavgjort.

15 Gruppebilde fra turen. Her er vi samlet rundt det ferdige pioneringsbyggverket

16 Andre test: Langhelg i London Neste test ble å bli med min datter og meg til London som er min yndlingsby. Jeg kan heller ikke ha en Mann i mitt liv som ikke kommer over ens med barna mine . . Ingrid og jeg elsker å handle på Portobello Road. Her gjorde Johnny det bra og fant en antikk bamse til Ingrid. Det var ikke det dummeste han kunne ha gjort.

17 På Notting Hill poserte alle villig.

18 Johnny prøvde seg på en speiderhilsen da han skulle hilse på Sir Baden Powell, men brukte feil hånd! Det er tross alt tanken som teller, så jeg lagde ingen stor sak av det. Etter Londonturen ledet Johnny så vidt. Ettersom har jo også unektelig er den som har utseendet mest med seg, var jeg ganske fornøyd med det.

19 Tredje test: Nisseprøven
Det nærmet seg jul, og jeg ville gjerne finne ut om mine Menn egnet seg som julenisse. Jeg hyrte inn mitt lille barnebarn Anna Nikoline som dommer. Hun hadde sett på ”skal vi danse” og delte ut poengsummer på en skala fra 1 til 10. Igjen var innsatsen upåklagelig fra alle. Johnny var -naturlig nok- flinkest til å si ho ho. Og han var vanvittig kjekk i nisselua si. Harddiskmannen hadde pakket gaven nydelig inn og hadde det rette glimtet i øyet. Tegnemannen hadde med seg en stor eske med tegnesaker til Anna og fikk ekstrapoeng for å ha lagt omtanke i gaven. Anna Nikoline var udelt begeistret for alle nissene. Ettersom hun er litt liten til å være helt stødig på tall, ville det blitt urettferdig å legge for stor vekt på selve poenggivingen. Anna og jeg ble i samråd enige om at det var det var uavgjort etter nissekonkurransen

20 Fjerde test: hverdagsliv i Blåbærveien
Den siste testen skulle være å se hvordan Mennene fungerte hjemme hos meg på en vanlig hverdag. Tegnemannen gjorde et godt inntrykk ved å ta seg tid til å se på maleriene mine og lappeteknikken min. Og han fant en god bok i bokhylla. For å vise at han følte seg som hjemme, lånte han også et par ullsokker av meg slik vennene mine pleier å gjøre når de kommer på besøk fordi det er litt gulvkaldt. Etterpå satt vi oss i sofaen. Johnny viste at han delte min lidenskap for kryssord, men glemte å legge fra seg tommestokken. Harddiskmannen hoppet i sofaen! Tegnemannen prøvde å imponere med konfekt.

21 Seinere på kvelden spilte vi ”fantasi” og ”20 spørsmål”, og hadde det veldig hyggelig sammen alle fire.

22 Jeg prøvde å summere opp
Jeg prøvde å summere opp. Johnny er unektelig kjekkest rent utseendemessig, og har mange spennende sider ved seg. Men hvor stor er egentlig sjansen for at han noen gang vil bli helt min, og bare min? Tegnemannen er beskjeden og snill, og gjør lite vesen av seg. Harddiskmannen kom først og er tross alt litt mer tredimensjonal enn de andre. Hvem jeg valgte til slutt? Tja, må jeg egentlig velge? Vil jeg egentlig ha noen ny Mann i mitt liv?

23 Vennskap er også bra, og Harddiskmannen, Tegnemannen, Johnny og jeg var blitt gode kompiser i den tiden vi hadde vært sammen. Det endte med at de alle flyttet inn i harddiskmannens hus der det var best plass. Og nå møtes vi når vi har lyst til det, og når det faller seg sånn. Jeg tar det som et kompliment at de har hengt opp både et portrett av meg og et bilde jeg har laget i Photoshop på veggen. Så ble det ikke så dumt allikevel med de skissene når alt kom til alt. Noen få skisser. Men 100?

24 Takk til:


Laste ned ppt "Lag skisse, sa læreren. Lag gjerne 100 skisser Lag skisse, sa læreren. Lag gjerne 100 skisser!! Jeg pleier ikke å lage skisse. Og denne gangen hadde."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google