Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den franske revolusjon

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den franske revolusjon"— Utskrift av presentasjonen:

1 Den franske revolusjon

2 Mål for timen Kunne kjenne til årsaken til «den franske revolusjon»
Kunne se sammenhengen med «den amerikanske revolusjon» og «den franske revolusjon» Kunne ha kjennskaper til Stenderforsamlingen. Kunne ha kunnskaper om hva som skjedde ved Basillen

3 Den Franske revolusjon
Oppgaver fra sidene 144 til 152. Hva er en revolusjon? Nevn to på revolusjoner. Når begynte den franske revolusjon? Hvor mange år var det mellom «den amerikanske revolusjon» og « den franske revolusjon? Hvorfor brøt det ut revolusjon i Frankrike? Hva het kongen og dronningen i Frankrike på denne tiden? Hva ville kongen gjøre for å løse landets pengeproblemer? Hva synes du om handlingene til kongen? Skriv fem fakta setninger om stederforsamlingen. Hva slags følelser tror du det vakte i folk flest når de så den luksusen som konge og adelen omgav seg meg med, mens de selv var fattige? Hva skjedde ved Bastillen 14. juni 1789?

4 Mål for timen Ha kjennskap til hva som skjedde 5.august 1789.
Ha kjennskap til mennesketsrettighetserkæringen. Ha kjennskap til Kvinnematsjen til Versailles. Ha kjennskap til hvorfor kongen ble avsatt og enrettet.

5 Kongen og dronningen Hefte side 36 til 42.
Hvorfor manglet den franske staten penger? Skriv 3 fakta setninger om menneskerettighetserklæringen. Er det noen likhetstrekk mellom den den amerikanske og den franske menneskeretterklæringen? Hva ble resultatet av kvinnetoget til Versailles? Hvorfor forsøkte kongefamilien å rømme til utlandet? Hva var de viktigste bestemmelsene i grunnloven som ble ferdig september 1791?

6 Kongen avsettes Hefte side 36 til 43. Hva betyr allmenn verneplikt?
Hvem erklærte Frankrike krig mot? Hvorfor ville folket kvitte seg med kongen? Hva skjedde med kongedømmet, og hvilke skjebner fikk kongen og dronningen? Hvorfor er det riktig å si at skrekk og terror hersket under revolusjonen? Hvorfor ble det revolusjon i Frankrike? Hva slags virkninger fikk revolusjonen?


Laste ned ppt "Den franske revolusjon"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google