Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Fra Kyst til Marked» RTP Handlingsprogram har et bilde på forsiden av parkerte laksebiler ved Nova Sea på Lovund. Det skal illustrere overordnet strategi.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Fra Kyst til Marked» RTP Handlingsprogram har et bilde på forsiden av parkerte laksebiler ved Nova Sea på Lovund. Det skal illustrere overordnet strategi."— Utskrift av presentasjonen:

1 «Fra Kyst til Marked» RTP Handlingsprogram har et bilde på forsiden av parkerte laksebiler ved Nova Sea på Lovund. Det skal illustrere overordnet strategi. Laksefrakten er helt avhengig av FV 12 for å komme seg «fra kyst til marked». Men Fv12 Bustneslia, den største flaskehalsen på Helgeland, foreslås utbedret først etter 2029

2

3 Odd Strøm, adm. direktør i Nova Sea:
«Det er klart at Bustneslia har vært et utsatt område og noe som har bydd på store problemer vinterstid. Nå som Naimak mener strekningen må prioriteres så er det meget gledelig. Å få utbedret denne flaskehalsen er betryggende nytt.» «Vi kommer til å øke produksjonen og dermed blir det flere lass med laks inn mot Mo og videre ut. Med en tunnel gjennom Bustneslia vil vi ha mer forutsigbarhet og dermed levere varene raskere og ferskere. Dette er gode nyheter for alle som bruker strekningen.»

4 Flaskehals mellom kyst og marked
Fv 12 Bustneslia: Flaskehals mellom kyst og marked Helgelands mest trafikkerte korridor mellom kyst og innland. ÅDT 1650 målt høsten Trafikken er økende. Eks. Nova Sea: trailere hver vei i trailere i 2024. Den største flaskehalsen på regionens veinett: Opptil 10 % stigning og dårlig kurvatur. Hver vinter skjer dette:

5

6 Fylkestinget bestilte i desember 2015 (økonomiplanen) en plan for utbedring av Fv 12 Bustneslia.
Statens vegvesen har utredet flere alternativer for utbedring etter vedtak i Fylkestinget i desember 2015. Forprosjektet er nettopp sluttført Flere mulige løsninger: Anbefalt løsning:

7 Fv 12: Tre funksjoner Binder sammen kyst og innland, regionssenter og nabokommuner Fra kyst til marked Binder sammen Mo Industripark og ny industripark i Nesna – Nord Universitet på Nesna og Campus Helgeland

8 «Løsningen er på vei» Fylkestinget varslet, på tvers av partiene, høy prioritet for Bustneslia i behandlingen av økonomiplanen desember 2015. Statens vegvesen har planlagt prosjektet slik at det er klart for beslutning. Regionvegsjefen ber fylkeskommunen prioritere prosjektet høyt Vi vil ha dialog om løsningene for finansiering med NFK og Statens vegvesen. Målet må være realisering i nær framtid. Ambisjonen inn i vedtaket om RTP Handlingsprogram.

9 «Fra kyst til marked» FV 12 Felles sak for regionen


Laste ned ppt "«Fra Kyst til Marked» RTP Handlingsprogram har et bilde på forsiden av parkerte laksebiler ved Nova Sea på Lovund. Det skal illustrere overordnet strategi."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google