Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
Økologisk fruktdyrking
Norsjø Hotel 8 November 2016 Ole Christoffer Røste Hjuksebø
2
Nedre Røste 70 daa dyrka mark 3000 daa skog/annet areal Kornprouksjon
Lagt om til økologisk i 2015 Omlegging til frukt og bær Ca 42 daa epler (Discovery og Aroma) 10 daa Moreller, konv (Lapins og Sweethart) 2016: 10 dekar, 2017: 25 dekar, 2018: 17 daa
3
Hvorfor starter jeg økologisk???
4
Tja... Hvorfor ikke? Idealisme... Hvem er kundene våre om 10 år?
Dvs må man forsvare et slikt valg? Idealisme... Hvem er kundene våre om 10 år? Lokalt (reiseliv, verdensarv, turisme) Ut i butikk via pakkeri Markedsegmentering – ikke svart/hvitt og «vi-dem» tenking. Politiske ambisjoner og gode mål... Nuvel... Rammevilkår Veldig spennende
5
Målsetninger Over 2000 kg pr dekar Bygge ut mer etter 2018 – leie jord Organisering, økt samarbeid
6
Hvorfor skal jeg lykkes da?
Målet er at flere skal det! Man blir ikke god aleine...
7
Grønngjødsling og kalking
8
Husdyrgjødsel og Grønn Øko
9
Parallellproduksjon Overføre det beste mellom begge metoder
Kompetanseoverføring
10
Utfordringer Identfisere behov Dekke behov Verdikjeden Gjødsel Ugrass
Skadedyr Plantemateriale Kompetanse Identfisere behov Dekke behov Verdikjeden
11
F O R N Ø Y D E K U N D E R
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.