Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Økologisk fruktdyrking

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Økologisk fruktdyrking"— Utskrift av presentasjonen:

1 Økologisk fruktdyrking
Norsjø Hotel 8 November 2016 Ole Christoffer Røste Hjuksebø

2 Nedre Røste 70 daa dyrka mark 3000 daa skog/annet areal Kornprouksjon
Lagt om til økologisk i 2015 Omlegging til frukt og bær Ca 42 daa epler (Discovery og Aroma) 10 daa Moreller, konv (Lapins og Sweethart) 2016: 10 dekar, 2017: 25 dekar, 2018: 17 daa

3 Hvorfor starter jeg økologisk???

4 Tja... Hvorfor ikke? Idealisme... Hvem er kundene våre om 10 år?
Dvs må man forsvare et slikt valg? Idealisme... Hvem er kundene våre om 10 år? Lokalt (reiseliv, verdensarv, turisme) Ut i butikk via pakkeri Markedsegmentering – ikke svart/hvitt og «vi-dem» tenking. Politiske ambisjoner og gode mål... Nuvel... Rammevilkår Veldig spennende

5 Målsetninger Over 2000 kg pr dekar Bygge ut mer etter 2018 – leie jord Organisering, økt samarbeid

6 Hvorfor skal jeg lykkes da?
Målet er at flere skal det! Man blir ikke god aleine...

7 Grønngjødsling og kalking

8 Husdyrgjødsel og Grønn Øko

9 Parallellproduksjon Overføre det beste mellom begge metoder
Kompetanseoverføring

10 Utfordringer Identfisere behov Dekke behov Verdikjeden Gjødsel Ugrass
Skadedyr Plantemateriale Kompetanse Identfisere behov Dekke behov Verdikjeden

11 F O R N Ø Y D E K U N D E R


Laste ned ppt "Økologisk fruktdyrking"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google