Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ITA2317R/ITA4317R La grande bellezza – Italiensk film og fjernsyn i Roma

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ITA2317R/ITA4317R La grande bellezza – Italiensk film og fjernsyn i Roma"— Utskrift av presentasjonen:

1 ITA2317R/ITA4317R – La grande bellezza - Italiensk film og fjernsyn i Roma Sommeren 2017

2 ITA2317R/ITA4317R La grande bellezza – Italiensk film og fjernsyn i Roma
Emne om italienske billedmedium, med særleg vekt på film og fjersyn. Emnet tek til med pionertida rundt forrige århundreskifte og gjennomgår dei ulike epokane, sjangrane, og dei viktigaste filmskaparane. Emnet skal også drøfte italiensk fjernsynshistorie, frå oppstarten av fjernsynskanalen RAI i 1954 og fram til i dag. Det vil bli lagt spesiell vekt på betydninga som kringkastninga har hatt for utviklinga av det italienske språket, og på rollen den har hatt i det italienske politiske liv og i kjønnsdiskursen.

3 ITA2317R/ITA4317R La grande bellezza – Italiensk film og fjernsyn i Roma
Etter å ha fullført dette emnet har du: grunnleggjande kunnskapar om dei rike tradisjonane i italiensk film, som har vore svært viktige for utviklinga av filmkunst i resten av verda. kjennskap til sentrale trekk ved italiensk historie og samfunnsliv. grunnleggande kunnskapar om italiensk fjernsynshistorie, og påverknaden fjernsynet har hatt på det italienske samfunnet. ferdigheiter i skriftlig og muntlig framstilling på italiensk

4 ITA2317R/ITA4317R er et samarbeid mellom ILOS og DNIR
Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk og Det norske institutt i Roma samarbeider om organiseringen av kurset All undervisning vil finne sted i Roma Avsluttende eksamen finner sted i Oslo (kvalifiserende prøver i Roma) ILOS har fagansvar for kurset DNIR har ansvar for praktisk tilrettelegging av undervisning

5 Nøkkeltall for kurset Kursoppstart: 10. juli 2017
Undervisningsslutt: 28. juli 2017 Innlevering semesteroppgaven: 16. august 2017 Studiepoeng: 10 Antall studenter: maks 15 min. 5

6 Undervisningen går over 3 uker i Roma
All undervisning vil finne sted ved Det norske institutt. Det vil bli gitt 28 timer undervisning fordelt i de tre ukene i juli. Emnet vil bestå av seminarundervisning ved DNIR, filmvisninger, ekskursjoner i Roma i relevante steder knyttet til italiensk film- og fjernsynshistorie (Cinecittà, filmsett av Pasolini, Fellini, De Sica blant flere). Emnet blir et valgfritt emne i en italiensk 80-gruppe og flere italienske 40-grupper. Lærekrefter vil bli Sergio Sabbatini for fjernsyndelen og Erika Tasini, filmhistoriker ved b.a. John Cabot University og American University at Rome.

7 Kurset retter seg mot studenter som har forkunnskaper i italiensk
Et 10-studiepoengsemne som kan tas som fritt emne i et italiensk bachelor- (eller masterstudie som ITA4317R) eller som enkeltemne for studenter med forkunnskaper i italiensk Alle søkere må ha generell studiekompetanse Anbefalte forkunnskaper: Du må ha stått til eksamen i ITA1000 – Innføring i italiensk, ITA1301 Italiensk litteratur, innføring og ITA1501 – Italiensk kulturkunnskap eller tilsvarende forkunnskaper Studenter som har formelle kunnskaper i italiensk som ikke tilsvarer forkunnskapskravet (enten fra UiO eller andre steder) må kontakte studiekonsulenten for en vurdering.

8 Gjennomføring av emnet forutsetter en muntlig kvalifiserende prøve, obligatorisk deltakelse i Roma og en avsluttende semesteroppgave Muntlig kvalifiserende prøver i løpet av kurset i Roma. Obligatorisk fremmøte på minst 22 av 28 undervisningstimer og samtlige ekskursjoner. Semesteroppgave skrevet på italiensk (ca. 10 sider à 2300 tegn med mellomrom).

9 DNIR ligger i en flott villa sentralt i Roma
DNIR ligger i en 5-etasjers villa på Janiculum høydedrag, rett over bydelen Trastevere DNIR har seminarrom, bibliotek, lesesal, pc-stue - til faglige formål Hage, kjøkken , stue og takterrasse - til utenom faglige formål Tre vitenskapelige ansatte To administrativt ansatte En bibliotekar Et vaktmesterpar

10 Innkvartering i forbindelse med emnet i Roma
Instituttet disponerer 2 leiligheter med 12 sengeplasser i doble rom. For informasjon om hvordan du søker se DNIRs webside: - DNIR kan være behjelpelige med å formidle kontakter til studenter som ikke blir tildelt plasser i DNIRs leiligheter. Selve kurset koster ingenting  utover semesteravgiften.

11 Utsikt fra takterrasen…


Laste ned ppt "ITA2317R/ITA4317R La grande bellezza – Italiensk film og fjernsyn i Roma"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google