Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vesuv - modulen i CIM Kommuneoverlegemøte 14. juni 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vesuv - modulen i CIM Kommuneoverlegemøte 14. juni 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vesuv - modulen i CIM Kommuneoverlegemøte 14. juni 2017
Bente Westrum ass. fylkeslege Fylkesmannen i Oppland CIM er et dataverktøy for krisehendelser, ikke alle kommuneoverleger er brukere. CIM er nå et egennavn uten betydning. Alle kommuner i Oppland bruker CIM. VESUV er FHI’s system for varsling av utbrudd fra Nå på ny plattform fra

2 Varsling av utbrudd Følgende utbrudd skal varsles til Folkehelseinstituttet: utbrudd av sykdommer som er meldingspliktige i MSIS utbrudd som mistenkes å ha sammenheng med næringsmidler (inkludert drikkevann) utbrudd i helseinstitusjoner utbrudd av særlig alvorlige sykdommer (andre enn dem som omfattes av MSIS), dvs. sykdommer med høy dødelighet, alvorlig sykdomsbilde eller høy komplikasjonsrate særlig omfattende utbrudd Med utbrudd menes her: to eller flere tilfeller av samme sykdom som mistenkes å ha felles kilde, eller et antall tilfeller som klart overskrider det man ville forvente (det endemiske nivået - det normale bakgrunnsnivået av sykdommen) innenfor et område i et gitt tidsrom.

3 Hvem skal varsle? Leger og kommunal helseinstitusjon varsler kommuneoverlegen Kommuneoverlegen varsler fylkesmannen og Folkehelseinstituttet, evt. Mattilsynet Det er varslet bare 3 utbrudd i Oppland pr. dato, det er kanskje litt lite?

4 VESUV – utbruddsvarsling www.vesuv.no
Du kan fortsatt logge deg på via den vanlige Vesuvportalen Å ta i bruk CIM er frivillig Registrerte brukere er importert til det nye systemet. Portalbrukere må be om nytt passord.

5 Varsle utbrudd i CIM fra 1.1.2017
Lokal CIM-administrator gir deg brukernavn og rolle

6 VESUV i CIM Du som VESUV-bruker får et nytt menypunkt i CIM Vesuv er en frittstående modul uten tilknytning til CIM hendelser, det er ingen interaksjon eller informasjonsutveksling med hendelser Når du velger Vesuv, så..

7 Oversikt over utbrudd Som CIM bruker får du en historisk oversikt over alle reg. utbrudd i din kommune, uavhengig av om det er andre som har varslet – her vårt fylke. FHI anbefaler at det er kommuneoverlegen som blir CIM-bruker og har denne oversikten. I vanlig portal fikk du bare få oversikt over det du selv har varslet. Med melder, kommune, smittested, antall syke, smittestoff osv. Vi har fått melding om 3 utbrudd i 2017…. Mangler vi kikhoste i Lillehammer og ESBL i Sel (mikrober med spesielle resistensmønstre)

8 Registrer utbrudd NY FM har lesetilgang, som kommuneoverlege har du registreringstilgang. NY Du får da opp det samme skjemaet som i gammel løsning

9 Registrer utbrudd Og registrerer utbrudd på vanlig måte…

10 Oversikt – detaljer, søkefunksjon
2 av de 3 utbruddene er registrert av Sel…Man kan også søke/sortere på smittestoff, smittested osv. Markerer vi et utbrudd, får vi en oppsummering av detaljene i registreringen. Automatisk varsling til aktørene: Varslingen kan avkreftes, slettes, redigeres og deles (pdf til epostadresse)

11 Varsling i Vesuv - Kontakter i FHI
tlf tlf


Laste ned ppt "Vesuv - modulen i CIM Kommuneoverlegemøte 14. juni 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google