Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
PublisertCarsten Våge Endret for 7 år siden
1
M ENYOPPGÅVE --- VÅREN 2015 9. årssteg -- Volda ungdomsskule
2
TIDSPLAN Veke 10: Gjennomgang av oppgåve – oppstart arbeid på klasseromet Framhald arbeid heime Veke 11: Arbeid på dataromet med powerpoint – du må ha grunngjevinga klar før desse timane Du skal levere oppgåva i løpet av denne veka Veke 12: Framføring av oppgåvene på klasseromet Vurdering m/karakter
3
V EKE 10: Gå gjennom oppgåva m/vurderingskriterium Vise døme på elevoppgåve Tips til nyttig litteratur Litt om kostsirkelen og næringsstoff Kjeldeliste
4
T IPS TIL LITTERATUR Kokebok for alle Oppskrifter – hugs at du skal velje to middagsoppskrifter her Om mat og måltider s. 166-175 Matlyst Del A: Mat og livsstil s. 10-54 Del B: Mat og forbruk s. 64-92 Alt er ikkje like relevant – plukk ut det som er nyttig for di oppgåve https://www.kostholdsplanleggeren.no/ Her kan du sette saman menyar og finne næringsinnhaldet i ulike matvarer
5
http://www.matportalen.no/kosthold_og_helse/te ma/kostrad/ https://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold- og-ernering/kostrad-fra-helsedirektoratet Brosjyrer – desse kan du nytte her på skulen, ikkje ta dei med heim Anna påliteleg informasjon du finn
6
K OSTSIRKELEN Nøkkelråd for eit sunt kosthald s. 166-167 i Kokebok for alle Nøkkelråd for kosthaldet s. 29-30 i Matlyst https://helsedirekto ratet.no/folkehelse/ kosthold-og- ernering/kostrad- fra- helsedirektoratet https://helsedirekto ratet.no/folkehelse/ kosthold-og- ernering/kostrad- fra- helsedirektoratet
7
N ÆRINGSSTOFF Tabell s. 28 i Matlyst God oversikt s. 172 i Kokebok for alle Denne bør du bruke! Viktig: I grunngjevinga må du vise til kva næringsstoff som finst i maten, og kvifor desse er viktige å få i seg
8
K JELDER Skriv ned kjeldene etterkvart som du brukar dei Kan vere vanskeleg å finne att det du brukte Hugs å føre kjeldene rett Vise til Mal for tilvising av kjelder Bilete: vis døme frå Elevoppgåve
9
HUGS Vel innbydande bilete både til framsida og i sjølve oppgåva Merk deg at du skal lage ein meny for 4 personar i Kokebok for alle er dei fleste oppskriftene for 2 eller 3 personar - du må justere mengd! Dette er eit krav og ein av dei tinga vi sjekkar at du har gjort! LUKKE TIL MED ARBEIDET!
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.