Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

O PPGAVE 40 Side 172 – 173 Sett inn riktig form av ordet i parentes.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "O PPGAVE 40 Side 172 – 173 Sett inn riktig form av ordet i parentes."— Utskrift av presentasjonen:

1 O PPGAVE 40 Side 172 – 173 Sett inn riktig form av ordet i parentes.

2 F OR SISTE GANG Det var en gang en liten gutt som (sitte) satt og (klemme) klemte et furutre. Det (furutre) furutreet var (gammel) gammelt og (gutt) gutten kalte det for tippoldefar. Nå (sitte) sitter han på en av de (god) gode, (bred) brede grenene til (tre) treet og (legge) legger ansiktet sitt inn til (stamme) stammen.

3 F OR SISTE GANG Det luktet så (god) godt av tippoldefar. Det luktet (varm) varm furu og sol og alt som er (trygg) trygt og kjent, og nå skulle han (reise) reise fra det. Han skulle reise fra både tippoldefar og huset som (ligge) ligger/lå ved landeveien, og alle (menneske) menneskene han (kjenne) kjenner/kjente.

4 F OR SISTE GANG Det hadde (være) vært leit å si farvel til dem, litt leit og litt spennende. Først var det Vesla som (bo) bor/bodde oppi åsen sammen med faren sin. Hun (være) hadde vært fryktelig lei seg, men så hadde hun sagt at hun skulle gifte seg med ham når hun (bli) ble stor, og da hadde hun ikke vært så lei seg likevel.

5 FOR SISTE GANG Den (gammel) gamle snekkeren som han hadde vært så (god) gode venner med, kom med en (fin) fin utskåret trehest til ham, og oppå den (hest) hesten (sitte) satt en prinsesse med utslått hår, og både tante Rundtomkring og Lillebjørn hadde (gråte) grått ordentlig trillrunde tårer, bare fordi han skulle flytte.


Laste ned ppt "O PPGAVE 40 Side 172 – 173 Sett inn riktig form av ordet i parentes."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google