Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

“Disippel-høring”.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "“Disippel-høring”."— Utskrift av presentasjonen:

1 “Disippel-høring”

2 “Disippel-høring” Tenk om det å lese i Bibelen:
forstyrret parforholdet, skapte separasjonsangst, påvirket langtidskonsentrasjonen, forstyrret nattesøvnen, gav deg rynker og stiv nakke, fikk barna dine til å føle at du ikke så dem

3 Disippelgjøring - å bli en disippel:
“Disippel-høring” Disippelgjøring - å bli en disippel: Matteus 28,18-20 Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» Dåp Lære/ høre

4 “Disippel-høring” Romerbrevet 10,6-17
Men den rettferdigheten som kommer av tro, sier: Tenk ikke med deg selv: Hvem skal fare opp til himmelen? – det vil si for å hente Kristus ned – eller: Hvem skal stige ned i avgrunnen? – det vil si for å hente Kristus opp fra de døde. Men hva sier den? Ordet er deg nær, i din munn og i ditt hjerte. Dette er troens ord, det som vi forkynner. For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst. Skriften sier: Ingen som tror på ham, skal bli til skamme. For her er det ikke forskjell på jøde og greker. Alle har samme Herre, og han er rik nok for alle som påkaller ham. Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.

5 “Disippel-høring” Romerbrevet 10,6-17
Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner? Og hvordan kan de forkynne hvis de ikke er utsendt? Det står jo skrevet: Hvor vakre de er, føttene til dem som bringer godt budskap!  Men ikke alle var lydige mot evangeliet. Jesaja sier: Herre, hvem trodde vårt budskap?  Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord. 

6 Sannhet og rettferdighet !?
“Disippel-høring” Hva vil mennesker høre? Sannhet og rettferdighet !? Meg selv! Det som er gratis!

7 “Disippel-høring” Jesaja 55,1-3a.6-11
Kom, alle tørste, kom til vannet!           Dere uten penger, kom og kjøp korn og spis!           Kom, kjøp korn uten penger,           vin og melk uten betaling!                 Hvorfor bruke penger           på det som ikke er brød,           og arbeid på det som ikke metter?           Hør nå på meg,           så skal dere få spise det som godt er,           og fryde dere over fete retter.                 Vend øret hit og kom til meg, hør, så skal dere leve!

8 “Disippel-høring” Jesaja 55,1-3a.6-11
Søk Herren mens han er å finne, kall på ham når han er nær!                 Den urettferdige skal vende seg bort fra sin vei, ugjerningsmannen fra sine tanker, og vende om til Herren, som vil vise barmhjertighet til vår Gud, for han er rik på tilgivelse.                For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren.    Som himmelen er høyt over jorden, slik er mine veier høyt over deres veier og mine tanker høyt over deres tanker.           For lik regn og snø som faller fra himmelen og ikke vender tilbake dit før de har vannet jorden, gjort den fruktbar og fått den til å spire, gitt såkorn til den som skal så, og brød til den som skal spise,                slik er mitt ord som går ut av min munn: Det vender ikke tomt tilbake til meg, men gjør det jeg vil og fullfører det jeg sender det til.           

9 ”La meg få høre om Jesus….”
“Disippel-høring” ”La meg få høre om Jesus….”

10 “Disippel-høring” Jesaja 50,4-5a
Herren Gud har gitt meg disiplers tunge           så jeg kan styrke den trette med et ord.            Morgen etter morgen vekker han mitt øre           så jeg kan høre på disiplers vis.                 Herren Gud har åpnet mitt øre.

11 “Disippel-høring” Tenk om det å lese i Bibelen:
forstyrret parforholdet, skapte separasjonsangst, påvirket langtidskonsentrasjonen, forstyrret nattesøvnen, gav deg rynker og stiv nakke, fikk barna dine til å føle at du ikke så dem

12 “Disippel-høring” Tenk om det hadde blitt funnet opp noe helt nytt som: forstyrret parforholdet, skapte separasjonsangst, påvirket langtidskonsentrasjonen, forstyrret nattesøvnen, gav deg rynker og stiv nakke, fikk barna dine til å føle at du ikke så dem

13 “Disippel-høring”

14 Bibel – ”operasjon pålogging!””

15 “Disippel-høring” Hvordan høre Guds Ord?
Møter/ forkynnelse (”Troen kommer…”) Internett (misjonssalenpodcast.com) Les Bibelen! Lese bøker, andakter….. Høre andres livserfaringer/ vitnesbyrd Bønn/ DHÅ/ ”minnelser” Innstillingen! ”Bibelen er Guds Ord!” Mye vil ha mer! ”Pass derfor på hvordan dere hører! For den som har, skal få. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han tror han har.”  (Lukas 8,16)


Laste ned ppt "“Disippel-høring”."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google