Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Publisering av tekst og bilder på LHK-90s hjemmeside

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Publisering av tekst og bilder på LHK-90s hjemmeside"— Utskrift av presentasjonen:

1 Publisering av tekst og bilder på LHK-90s hjemmeside
Velkommen! Publisering av tekst og bilder på LHK-90s hjemmeside Da ønsker jeg velkommen til kurs. Takk for at dere bruker av fritiden deres på Lillestrøm HK og at dere vil bruke litt også på klubbens hjemmeside. Vi skal lære dere å legge ut nyheter og bilder, gi dere tips om hvordan dere kan legge ut fotoalbum og video. Alt dette er trinn to i styrets prosess med å få fart på hjemmesiden vår. La meg få presentere oss som har kurset i kveld. Jeg heter Erik, har en datter på J15 og har vært i klubben i snaut et år. Jeg er journalist av yrke, til daglig er jeg vaktsjef i VG.

2 Kveldens program: Info om hjemmesiden Lære å legge ut tekst
Lære å legge ut bilder og dokumenter Skrivetips, ta bilder og video Her er slik vi har lagt opp kvelden. Målet er å være ferdig før klokken er 20. Vi tar en timinutters pause midtveis. Det er bare å spørre underveis. Dere må også sørge for å forsyne dere med kaffe og det vi har å bite i.

3 Om LHK-90s hjemmeside Viktig informasjonskanal for lag og klubb
Skaper lag og klubbengasjement Klubbens ansikt utad Markedsfører klubb og sponsorer I årsmeldingen heter det at hjemmesiden skal være klubbens infokanal nr. 1. Mange grunner. Viktigst: Den skaper entusiasme og klubbfølelse. Den forteller om hva som skjer i klubben – fra lag til lag. Hadde ellers ofte ligget i mørke. Det samme med styre og utvalg. Det jobbes. Veldig få medlemmer ser det som oftest. Punkt 2. Er klubbens ansikt utad. Er omdømmebygger nummer 1. Hender det at du søker opp laget som laget ditt skal møte? Har de en dårlig side, er det ikke oppdatert siden 2004, det tyder på at klubben er dårlig og at det drives svakt. Verst er det å ikke ha noen side i hele tatt. En bra klubb ser dårlig ut med en dårlig hjemmeside. Og en dårlig klubb kan se bra ut. Sponsorer og kommune, forbund og andre, kikker på sidene og danner seg et inntrykk. Dessuten: Har man en aktiv hjemmeside, har man også en ekstra potensiell sponsor og inntektsplattform. All erfaring beviser det samme: Skal en hjemmeside bli lest, må det stå noe der og det må komme noe nytt der – ofte.

4 Hvordan få en bra hjemmeside?
Hyppige oppdateringer Felles regler Web Styre Lagleder Utvalg Sidene må oppdateres. Og innholdet må oppleves som interessant og relevant. I tillegg: Det må se fint ut. Det er som på håndballbanen: For å få til det må alle spille på lag og alle må følge et felles regelsett. Det kommer vi tilbake til. I mars fikk vi treff. Mer enn en dobling fra måneden før. Ny sak hver 3 dag i snitt. Må fortsatt være et mål. Men da må brikkene i puslespillet jobbe sammen. Hvert lag må bidra. Hvert utvalg. Styret. Webutvalget. En mann kan ikke dekke hele klubben. Det skal bli naturlig å tenke nettsiden. Her har jeg hatt et møte, en kamp, et arrangement, egner det seg for nettsiden? Som oftest gjør det faktisk det! Trener Forelder Spiller Andre

5 Slik lager vi en bra hjemmeside:
Styret har redaktøransvar Webutvalget utøver redaktøransvaret Lagkontakter etc. driver lagsidene Felles størrelse på titler, tekst og bilder Felles retningslinjer –personvern Viktig: Hjemmesiden skal spre positivitet. Retningslinjene får du utdelt. Bruk dem. Hvert lag skal ha en webansvarlig, en lagsreporter. Kan være en forelder. Men det er lagledelsen som er ansvarlig. Er i tvil om foredleren tar av, kontakt webutvalget, så ser vi på det. Hjemmesiden er for det positive. Konflikter kan nevnes nøytralt, vi skal ikke lyve eller lage himmelen falsk rosenrød, men uenigheter og annet traurig trengs ikke å bli gått inn på. Det tas i andre kanaler.

6 Slik publiserer vi en tekst
Dette er bruksanvisning i all korthet. En bedre manual finner du når du logger deg på nettsiden til LHK-90 og går inn på speaker.nos førsteside

7 Gå inn på hjemmesiden www.lhk-90.no
Finn verktøykassa i menyen til venstre Trykk nyheter Logg på som “lagleder og trener” Passord: 90trening Finn ditt lags side. Trykk på “ny” Skriv inn stikktittel Bruk retningslinjene. Si fra til oss hvis noe ikke virker eller det er noe dere trenger på sidene, så skal vi se om det går.

8 Lim inn teksten din – både “Ingress (teksten I øverste feltet) og brødtekst (nederste feltet).
Bruk tekststørrelse font 1 Trykk “lagre og fortsett” Skriv hovedtittel til slutt. Trykk B for “bold/halvfet”, font 2 og farge rød Husk at du må lagre Husk å skrive artikkelforfatterens navn Trykk “Lagre og gå tilbake til kategorier”

9 Sjekk på www.lhk-90 hvordan saken ser ut publisert
Endre? Trykk “rediger” og gå inn i teksten igjen. Husk: Det kan ta inntil 5 min før endringene kommer på nettet

10 2. Slik publiserer vi et bilde

11 Klargjør bildet ditt på egen pc. Komprimer det fra originalstørrelse
Klargjør bildet ditt på egen pc. Komprimer det fra originalstørrelse. Bildet skal ikke være over kb! Portretter holder på 8-10 kb. Trykk “Bildegalleri” Finn riktig katalog - ditt lag! Trykk “Last opp” Trykk “Bla” og finn rett bilde på pc Trykk “last opp bilde/dokument”

12 Fyll ut feltene og trykk ”lagre”
Velg nyhetskategori, finn lagssiden og artikkelen som du vil legge bildet i. Sett markøren i teksten der du vil ha bildet Finn øverste ”postkortet med solen”. Trykk. Finn lagskatalog, bilde og fyll ut billedtekst og justering. Justering avgjør om bildet kommer til høyre, på midten eller til venstre. Trekk i hjørnene og tilpass bildet til rett størrelse – normalstørrelse ca 4 x 2 cm

13 3. Slik lager vi fotoalbum
Gå på for eks. VGs hjemmeside finn ”fotoalbum” og registrert deg/laget. Følg instruksjonene for opplasting av bilder og deling av bilder. Velg ”del med link” og ta kopi av URL-adressen. Både yahoo.com, picaza.com og en rekke andre servere tilbyr web-album. Lag en lenke til fotoalbumet fra saken på lagssiden din: Gå inn på saken, velg hyperlenke-symbolet. Lim inn URL-adressen på fotoalbum-siden og trykk ”lagre”

14 Slik legger du ut video Flere muligheter: Videokamera og mobiltelefon. Eller fotoapparat med videoopptak. Finn et sted du kan legge ut videoen på nettet. Bruk for eksempel el. Overfør videoen fra telefonen til pc’en og last opp. Kopier lenken og lenk til fra teksten som du har lagt ut på lagssiden til LHK-90. Har du videoopptak, husk at du kan bruke windows videomaker som alle windowsbrukere har på maskinen til å redigere med. Det er enklere enn du tror.

15 Noen skriveråd Skriv enkelt. Korte setninger. Prøv å fange leseren. Show, don’t tell. Ikke for langt. Linjeskift og mellomrom i stedet for avsnitt. Brukt font 1. Bruk kursiv til spørsmål. Bruk halvfet skrift i ingress og mellomtitler.

16 Kun fornavn på personer under 18 år med mindre foreldre har gitt samtykke.
Orienter om reglene på e-post en gang i sesongen. Alle skal ha reservasjonsrett. Sendes pr. e-post. Bruk ikke etternavn på voksne private med mindre det er avtalt (for eks pr mail). Du skal ha fullt navn og kontaktmuligheter til tillitsvalgte, ledere. I småtekster holder det med fornavn

17 Noen fototips Glem bilder fra kampen hvis du ikke har bra objektiv. Ta heller bilder av spillere eller ledere etterpå. Ta gjerne miljøbilder. Fra trening. På kafe. I iskøen. Fra møtet. I bilen til kamp. Mobiltelefonbilder helt OK. Gå ”så tett” som mulig!

18 For de som har lyst på mer:
Hva er stoff? Nesten alt! Kampreferat, spiller-presentasjoner, quiz, referater fra møter etc. Lage spillerprofiler etc - kople deg opp mot andre servere som tilbyr gratis hjemmesideplass, for eks. online.no, piczo.com, freewebs.com og Men husk at hovedsiden alltid er LHK-90s, også logobruken, og sponsorene. Er du i tvil, spør webutvalg eller styret.

19 Spørsmål? Ta kontakt med webutvalget. Epost: lillestrom.hk@gmail.com.

20 Takk for innsatsen


Laste ned ppt "Publisering av tekst og bilder på LHK-90s hjemmeside"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google