Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville det i denne landsbyen bo... 57 Asiater 21 Europeere 14 Amerikaner (nord, sentral og sør) 8 Afrikanere

2 Det ville være: 52 kvinner og 48 menn 30 hvite og 70 med annen hudfarge 30 kristne og 70 med andre religioner 89 heteroseksuelle and 11 homoseksuelle

3 6 av dem ville eie 59% av verdiene og alle ville være fra USA 80 av dem ville leve i fattigdom 70 av dem ville være analfabeter 50 av dem ville lide av hungersnød og underernæring 1 av dem ville være døende 1 av dem ville være i ferd med å bli født 1 av dem ville eie en PC og 1 ville – ja, faktisk bare en av dem – ville ha en universitetseksamen

4 Dersom vi så på verden på denne måten, ville betydningen av aksept og forståelse være åpenbar. Så reflekter igjen over følgende:

5 Dersom du våknet opp ved god helse i dag morges, så er du heldigere enn en million mennesker som ikke engang vil klare seg gjennom resten av uken med livet i behold.

6 Hvis du aldri har erfart krigens redsler, fengselets ensomhet, torturens helvete eller har vært døden nær p.g.a. sult, så er du bedre stilt enn 500 millioner mennesker.

7 Dersom du kan bevege deg fritt uten frykt for at noen overfaller eller dreper deg, da er du heldigere enn 3 milliarder mennesker (jo da, det stemmer faktisk). Dersom du har en fryseboks full av mat, klær på kroppen, tak over hodet og et sted å sove, så er du rikere enn 75% av jordens befolkning.

8 Dersom du har penger i banken, i lommeboka og noen slanter i lomma, da er du 1 av 8 privilegerte blant de 100 i den globale landsbyen.

9 Dersom foreldrene dine fortsatt lever og fortsatt er gift med hverandre, er du et sjeldent individ. Dersom noen gir deg dette budskapet, er du ekstremt heldig fordi det betyr at noen tenker på deg og at du ikke omfattes av de 2 milliarder menneskene som ikke kan lese.

10 Et av Rotarys mål er å gangne andre Skaff deg forståelse for utfordringene gjennom aktivt medlemskap

11 I 2010 -2011 er det du som setter målene: Hold fast ved vårt varemerke : Service above self

12 I 2010 -2011 er det du som setter målene: Hold fast ved vårt varemerke : Grunnlag for våre handlinger: Gjennom foredrag og diskusjoner På tvers av yrker, alder, kjønn og etnisk bakgrunn, Etiske retningslinjer skal vi skaffe oss bedre forståelse og få et bedre grunnlag for egne beslutninger. Skape nettverk på tvers av yrker Skape vennskap og fred

13 I 2010 -2011 er det du som setter målene: Hold fast ved vårt varemerke :


Laste ned ppt "Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google