Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rekruttering! Og hvem vil ta over arven.. Hvorfor bekymre seg om den type ting i 2014?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rekruttering! Og hvem vil ta over arven.. Hvorfor bekymre seg om den type ting i 2014?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Rekruttering! Og hvem vil ta over arven.. Hvorfor bekymre seg om den type ting i 2014?

2 Før: Solide forelesere og lab. Ing.

3 Nå: Greie fasiliteter! Pilestredet 35, Med 3.500 studenter. Ingeniørutdanning og Samfunnsfag.

4 Studenter i hopetall, Kybernetikk

5 Laboratorier med 2014 utstyr!

6 Ikke alt er like oppdatert, og pussig nok er det dette som kommer i media?

7 Høgskolen i Oslo og Akershus Verdens beste arbeidsplass, når du kan ta deg råd til det! Bytter all ledelse hvert 4. år! Foreløpig greit med studenter Seriøse fagretninger, Elektro, Bygg, Maskin, Data, Kjemi – ingen ”Badestudier”. Stor frihet til forskning og undervisning.

8 Hvorfor arbeider VI med rekruttering? Økonomi, selvfølgelig! Kvalitetsreformen – Fokus på studentgjennomstrømning eller produksjon! Finansieringsmodell: – Et antall studieplasser pr. studieretning gir ca. 50% av budsjettet. Antallet gitt av Stortinget, hvert år. – Produksjon gir resten. Produksjon er antall studenter som leverer 60 studiepoeng pr. år, med andre ord for å oppnå budsjett må ingen stryke…… – En student ett år gir ca. 108.000,-. Som er den billigste studenten i undervisninssystemet…. – Systemet er gradert A til F, medisin dyrest, ingeniører billigst

9 Hvordan arbeider vi med rekruttering? Kvalitetsreformen gir en ”Industriell” tilnærming. Stor og god produksjon gir store og gode budsjetter Dessverre mangler vi salgsleddet! Dessverre er den industrielle løsningen god, men vi har bare halvparten….

10 Markedsføring fra for eksempel HiOA Totalt antall studenter, ca 25.000? Totalt antall ingeniørstudenter, ca. 1.500? Lærerutdanning, Helsefag og Samfunnsfag vasser i studenter. Med andre ord for HiOA totalt er alt ok. For oss er studenttallet relativt konstant, men med en viss økning i frafall på grunn av manglende…..

11 Hvorfor bør DERE arbeide med rekruttering for Høgskoler og Universitet? Fordi ansettelser er dyrt! Fordi feilansettelser er enda dyrere! Dere ønsker gode nyutdannede Bachelores i Ingeniørfag og Mastere, det gjør vi også!

12 Noen fakta og spørsmål: Vår eneste markedsføringsmulighet er dere! Når fortalte dere en ungdom sist hvor fantastisk det er å være ingeniør? Hvor lenge må vi høre håpløse nyheter om ingeniørfaget, kaffekopper som blir borte osv. Når kommer ingeniørfagene til å bli ”fremsnakket”?

13 Foreløpig strømmer folk til, men…


Laste ned ppt "Rekruttering! Og hvem vil ta over arven.. Hvorfor bekymre seg om den type ting i 2014?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google