Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vågen IKT Skolen har 2 teknikere på dataavdelingen. Kjartan Andreas

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vågen IKT Skolen har 2 teknikere på dataavdelingen. Kjartan Andreas"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vågen IKT Skolen har 2 teknikere på dataavdelingen. Kjartan Andreas
Vi holder til i første etasje mellom hovedinngangen og kantinen.

2 Hva hjelper vi til med? PC/Mac – Windows, OSX og Linux
Reparasjon av maskiner. Formatering og oppdateringer. Feilsøking på problemer Programvareinstallering

3 FEIDE Felles Elektronisk IDEntitet
FEIDE er konto man bruker for å få tilgang til skolens tjenester. Dere vil få utdelt informasjon av læreren om hvordan man registrerer en konto. Noen av tjenestene FEIDE benyttes til: Skolens trådløse nett It’s Learning Office 365 Skolearena

4 Trådløst nett For å kunne koble seg til det trådløse nettet på skolen må du ha en FEIDE-konto. Skolen har flere trådløse nett med dekning i hele bygget. Dere bruker nettet som heter ROGFK. Dette er sikret med kryptering.

5 Programvare Fylkeskommunen har satt opp en portal hvor du kan hente ned flere gratis programmer; Office (5 lisenser), Clue, Ordnett og Lingpakken er noen av dem. Du finner link til portalen på Vågen sin nettside, eller direkte til Programmer som krever spesiell lisensiering vil bli utdelt av IKT. Mer info om dette kommer. (Gjeldende programvare: Adobe og Sibelius)

6 Office 365 Office 365 – Word, PowerPoint, Excel og Outlook
Office 365 gir deg muligheten til å skrive å redigere i filene dine i nettleseren. Du trenger med andre ord ikke å laste ned noe. Fungerer på samme måte som Google Docs. Logg på o365.rogfk.no med FEIDE-brukeren for å starte å bruke officepakken. Du finner veiledning for hvordan du tar i bruk officepakken på elevportalen:

7 Print På Vågen benytter vi oss av et system som heter gespage. Dette systemet er knyttet opp mot skolekortet ditt. Når du printer ut en utskrift så sendes utskriften til en server på bygget Utskriften blir liggende på serveren frem til du skanner kortet ditt på en av skolens printere. Bruksanvisning ligger limt på alle maskinene. Du finner også bruksanvisning på Vågen sine nettsider.

8 Sikkerhet For deres egen sikkerhet så oppfordres det sterkt om å sette passord på maskinen. Det er viktig å aldri gå i fra maskinen ulåst. Windows: Win + L Mac: Aktive hjørner med lås Utfører man begge punktene over så slipper man at andre kommer seg inn på maskinen om den står ubevoktet i klasserommet.

9 www.digitalvgs.no Læringsverktøy og oppslagsverk for skolen
Alt jeg gikk gjennom nå står listet på denne nettsiden

10 Spørsmål? (www.vagen.vgs.no)


Laste ned ppt "Vågen IKT Skolen har 2 teknikere på dataavdelingen. Kjartan Andreas"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google