Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

2. FREMMEDSPRÅK, ENGELSK FAGLIG FORDYPNING ELLER ARBEIDSLIVSFAGET

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "2. FREMMEDSPRÅK, ENGELSK FAGLIG FORDYPNING ELLER ARBEIDSLIVSFAGET"— Utskrift av presentasjonen:

1 2. FREMMEDSPRÅK, ENGELSK FAGLIG FORDYPNING ELLER ARBEIDSLIVSFAGET
Tilbud ved Inderøy ungdomsskole. Hvorfor bør jeg velge / ikke velge 2. fremmedspråk? Konsekvenser ved ikke å velge 2.fremmedspråk.

2 TILBUD

3 Studieforberedende utdanningsprogram: Her er det krav om obligatorisk fremmedspråk (fellesfag).
Alternativ 1: Uten fullført fremmedspråk på nivå I fra ungdomsskolen må elevene ta fremmedspråk fellesfag på nivå I og II over tre år på videregående. Dette alternativet begrenser elevenes muligheter til å velge programfag på Vg3. Alternativ 2 : Med fullført fremmedspråk på nivå I fra ungdomsskolen kan elevene a) enten fortsette med samme språk på nivå II over to år i videregående b) eller begynne på et nytt fremmedspråk på nivå I, også over to år i videregående Nivå 3: Kan velges av de som har hatt fremmedspråk både på ungdomsskolen og videregående. Gir et tilleggspoeng (1,0) ved opptak til høyskole og universitet.

4 Yrkesfaglige utdanningsprogram: Her er det ikke krav om fremmedspråk for å få yrkesfaglig kompetanse.

5 VALG www.fremmedspraksenteret.no/sprakvalg
For at elevene skal kunne gjøre et godt og gjennomtenkt valg, vil alle elevene på 8. trinn , like etter skolestart, få en smakebit av de fagene vi kan tilby. I løpet av de første ukene om høsten skal elevene velge hvilket av fagene de vil ha. Frem til jul i 8. trinn har elevene mulighet til å gjøre ett omvalg. Mulighetene for omvalg: Når elevene har valgt, skal de normalt ha faget på hele ungdomstrinnet. Elevene har anledning til å gjøre omvalg i første halvår på 8. trinn i samråd med skolen. Kun når det foreligger spesielle grunner, kan skoleeier godkjenne overgang på et senere tidspunkt. Mer informasjon finner du på:


Laste ned ppt "2. FREMMEDSPRÅK, ENGELSK FAGLIG FORDYPNING ELLER ARBEIDSLIVSFAGET"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google