Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

TRO – FELLESSKAP – HANDLING Tro – Fellesskap – handling er NUKs formålsparagraf. Karitativt Utvalg (KUT) har ansvar for NUKs sosiale engasjement. Norges.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "TRO – FELLESSKAP – HANDLING Tro – Fellesskap – handling er NUKs formålsparagraf. Karitativt Utvalg (KUT) har ansvar for NUKs sosiale engasjement. Norges."— Utskrift av presentasjonen:

1 TRO – FELLESSKAP – HANDLING Tro – Fellesskap – handling er NUKs formålsparagraf. Karitativt Utvalg (KUT) har ansvar for NUKs sosiale engasjement. Norges Unge Katolikker (NUK) er den katolske barne- og ungdomsorganisasjonen i Norge.

2 Norges Unge Katolikker (NUK) er en landsdekkende sammenslutning av katolske barne- og ungdomslag som har sitt utspring i de katolske menighetene i Norge. NUK er et fellesskap hvor barn og unge har sin egen plass og kan treffe andre katolikker. NUK som organisasjon baserer sitt arbeid på troskap til Kirken NUK arbeider for sosialt engasjement integrert i tro, fellesskap og handling.

3 SOSIALT ENGASJEMENT Caritas og NUK samarbeider om karitativt engasjement i menighetene hele året, men spesielt i advent.

4 ADVENTSAKSJONEN Adventsaksjonen er et samarbeid mellom Caritas Norge og NUK

5 ADVENTSAKSJONEN Hensikten med å knytte et tema og Caritas-prosjekt sammen, er mulighet til å reflektere over årsakene til den skjeve fordelingen av verdens ressurser og den menneskelige lidelsen dette medfører. Økt forståelse og bevisstgjøring om globale sammenhenger er et viktig poeng i Adventsaksjonen. Pengene som samles inn går til et konkret prosjekt.

6 MOTIVASJON Kunnskap og forståelse Solidaritet og innsamling Vår tro Adventsaksjonens trosmessige forankring er grunnleggende for dette arbeidet. Det er som konsekvens av vårt kristne kall at vi som unge katolikker bør engasjere oss i solidaritetsarbeid.

7 Tema for adventsaksjonen 2006 var flyktninger og rehabilitering I samarbeid med Caritas Norge startet Caritas Gulu i 2005 et langsiktig utviklingsprogram med tre hovedmålsetninger.

8 Adventsaksjonen lokalt: Kirkekaffe Stand og bøsser Menighetsfest Lotteri/basar/auksjon Konsert Barnevakttjeneste Vaske- og ryddetjeneste Juleverksted: lys, smykker, julepynt etc.

9 AA-resultater 2003-2006 rekord igjen!

10

11 Prosjektreise 2006

12 Noen barn som leker i flyktningleiren

13 Livet i flyktningeleirene En leir ca en halvtimes kjøretur fra Gulu

14 Et landområdet som noen familier deler – til dyrking av sesamfrø. Dette er et av jordbruksprosjektene som Caritas Gulu driver, med støtte fra Caritas Norge.

15 Jenta til venstre i bildet er 12 år og foreldreløs. De to andre barna er to av hennes fire yngre søsken som hun har ansvar for. Her lager hun mat til dem i hytten sin – i flyktningleiren utenfor Gulu – Nord- Uganda. Utenfor ligger fulle menn i nabohytten….

16 Jenta som bærer ungen på ryggen er eks-konen til en av offiserene i geriljabevegelsen (Lord’s Resistance Army). Hun ble kidnappet om natten, og tatt med til geriljaen for å tjene som ”kone”. Hun klarte å rømme med sine fire barn – som hun har med denne offiseren

17 ADVENTSAKSJONEN 2007 Tema for årets adventsaksjon: Barn og Unge i Krig Prosjektet er reintegrering av barnesoldater i Nord- Uganda

18 Barn og Unge i Krig Menneskerettigheter Barnekonvensjonen Barnesoldater Krigens konsekvenser for barn –utdanning –familie –kriminalitet –fattigdom

19 Hardt arbeid

20 Trening og kamp Sult og feilernæring Ingen skolegang eller fritid

21 Jenter: slaver, koner, mødre Jenter blir offiserenes koner, føder barn i bushen og får ofte seksuelt overførbare sykdommer.

22 Etter flukten Barna som unnslipper LRA blir brakt til en spesiell Child Protection Unit i Gulu, hvor de blir debriefet og får medisinsk behandling. Etterpå overføres de til rehabiliteringssentre i Gulu, Kitgum eller Pader som støttes av ikke-statlige organisasjoner. Her får barna medisinsk oppfølging, testing av seksuelt overførte sykdommer, rådgivning/terapi, yrkestrening og annen hjelp. Sentrene hjelper dem å finne familiene sine og jobber med både barna og familiene for å reintegrere barna i samfunnet.

23 Adventsaksjonen 2007 Kommer til en menighet nær deg! Vær med på å gjøre verden til et bedre sted, skritt for skritt!


Laste ned ppt "TRO – FELLESSKAP – HANDLING Tro – Fellesskap – handling er NUKs formålsparagraf. Karitativt Utvalg (KUT) har ansvar for NUKs sosiale engasjement. Norges."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google