Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

2 Troen på Allahs Navn og Egenskaper
Muslimen tror på (de vakre) Navn og perfekte Egenskapene til Allah. Han tror at ingen i det hele tatt deler slike Navn og Egenskaper med Ham. Han tolker ikke disse på en måte som ville resultere i å benekte dem, og ei heller si "hvordan", og ei heller ligne dem til noen av Hans skapninger, siden dette er umulig.

3 Han bekjenner kun de Navn og Egenskaper som har blitt tilskrevet Allah Den Allmektige, av Han Selv (i Koranen) eller ved Hans Sendebud (ﷺ). Han (muslimen) benekter mangler og feil som Allah Den Allmektige har benektet fra Seg Selv, og ble benektet av Hans Sendebud (ﷺ) - Denne troen oppstår fra tekstlige, samt rasjonelle bevis som følger.

4 Tekstlige bevis Allah Den Allmektige Selv informerte om Hans Navn og Egenskaper, og sa: وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ فَادْعُوهُ بِهَا ۖ وَذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَائِهِ ۚ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ {180} Til Allah tilhører de skjønneste Navn. Påkall Ham ved dem. La slike være som misbruker Hans navn. De skal visselig få belønning for det de gjør! 7:180

5 قُلِ ادْعُوا اللَّهَ أَوِ ادْعُوا الرَّحْمَٰنَ ۖ أَيًّا مَا تَدْعُوا فَلَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ ۚ Si: «Påkall Allah» eller «påkall Den Barmhjertige». Hva dere enn kaller Ham, Hans er de vakreste Navn. 17:110

6 Allah Den Allmektige har beskrevet Seg Selv sa at Han Hører og Vet
Allah Den Allmektige har beskrevet Seg Selv sa at Han Hører og Vet. At Han er Klok, Sterk og Mektig, Skånsom og Oppmerksom, Anerkjennende og Overbærende, Tilgivende og Barmhjertig. Han informerer at Han snakket til Musa, fvmh, og at Han steg over Tronen, og at Han skapte ved Hans Hånd, og at Han elsker den som gjør gode gjerninger og er fornøyd med de troende, osv., blant de Egenskapene av Han Selv og Hans Gjerninger. Det er uttalelser som bekrefter at Han Kommer og Hans Nedstigning samt andre Gjerninger og Handlinger klargjort av Allah Den Allmektige i Koranen, eller ved Hans Sendebud () (ﷺi Sunnah).

7 2. I mange av de autentiske hadither, informerte Allahs Budbringer (ﷺ) om Hans Egenskaper, for eksempel: "Allah Den Allmektige Ler for to menn som drepte hverandre, men de ble tatt inn Paradiset." (Bukhari & Muslim) Og hans (ﷺ) utsagn: "Ilden (helvete) fortsetter å be sin Herre: «Fins det flere?" inntil Allah Den Allmektige setter Foten Hans deri, og ilden sier: "Nok! nok!" (Bukhari & Muslim)

8 og: "Vår Herre Stiger Ned hver natt til den laveste himmelen inntil den siste tredjedelen gjenstår, og sier:« Er det noen som kaller på Meg, slik at Jeg ville svare? Er det noen som spør, slik at Jeg ville gi? Er det noen som ber om tilgivelse, slik at Jeg ville tilgi ham? "(Bukhari & Muslim) "Allah den Allmektige blir mer fornøyd enn noen av dere blir ved å finne hans (tapte) ridedyr som bærer hans underhold i villmarken etter at han mistet håpet og var i ferd med å gå til grunne." (Bukhari & Muslim)

9 Allahs Sendebud (ﷺ) spurte slavejente:
"Hvor er Allah?" "I himmelen". Svarte jenta. Han spurte henne: "Hvem er jeg?" "Du er Allahs Sendebud." Svarte jenta. Så sa han (ﷺ) : "Sett henne fri, for hun er sannelig en troende." (Bukhari & Muslim) Han (ﷺ) sa også: "Allah vil gripe jorden og folde den opp på Dommedagen med Sin Høyre Hånd, så vil Han si: 'Jeg er Kongen. Hvor er kongene av jorden?" (Al-Bukhari)

10 Abu Hurayrah (måtte Allah være fornøyd med ham) fortalte at folk sa: «O Sendebudet av Allah, vil vi se vår Herre på dommedagen?" Han (ﷺ) sa: "Har dere noen tvil om å se full månen på en skyfri natt?" De sa, "Nei" Han sa: "Har dere noen tvil om å se sola på en skyfri dag?" De sa, "Nei" Han sa: "Da vil dere se Herren på samme måte." (Rapportert av al-Bukhari, 764. Ikke i boka).

11 Bekjennelsen til de rettskafne forgjengere av følgesvennene til Profeten (ﷺ) og de som fulgte dem, og de fire eminente lærde (imamene), om Egenskapene til Allah uten å gi dem fortolkninger, avvise dem, eller sammenligne dem til de av Hans skapninger. Ikke engang en eneste følgesvenn, tolket, avvist eller sa at dens tilsynelatende mening er en annen enn den tiltenkte betydning. Det har aldri skjedd at en av dem sa at den bokstavelige betydningen av noen Egenskap er ikke ment. I stedet var de troende i hva tekstene beviser, troende i henhold til de åpenbare betydningene, og de visste at Egenskapene av Allah Den Allmektige er ikke som de av Hans skapninger.

12 الرَّحْمَٰنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَىٰ {5}
Da Imam Malik ble spurt om betydningen av verset: الرَّحْمَٰنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَىٰ {5} Den Mest Barmhjertige [Som Er] over Tronen Etablert. 20:5 Han svarte: "Istawa er (vel) kjent, hvordan det er (er helt) ukjent, og å spørre om det er en innovasjon (bidah)."

13 Imam Ash-Shafi'i, måtte Allah ha barmhjertighet med ham, pleide å si: "Jeg tror på Allah, og i det som har nådd meg fra Allah, slik som det var ment å bli forstått av Allah. Og jeg tror på Allahs Sendebud, og i det som har nådd meg fra Allahs Sendebud, slik som det var ment å bli forstått av Allahs Sendebud. "

14 Imam Ahmad, måtte Allah ha barmhjertighet med ham, kommenterte om uttalelsene til Allahs Sendebud (ﷺ), f.eks.: "Allah Den Allmektige Stiger Ned til den nedre himmelen." "På dommens dag Allah Den Allmektige vil bli sett." "Allah Undrer." "Han Ler og blir Sint." "Han er Fornøyd, og Han Elsker og Hater." Han svarte: "Vi tror på dem og stoler på dem, uten å si hvordan eller gi dem tolkninger."

15 Det vil si at vi tror at Allah Den Allmektige Stiger ned, og at Han Ser, og at Han Er over og atskilt fra Hans skaperverk. Men vi vet ikke hvordan Han Stiger ned, Han vil bli sett, og Han stiger opp. Vi vet ikke betydningen av virkeligheten av disse. Men vi forlater den virkelige betydningen av disse saker til Allahs kunnskap, Den Ene som sa dem, og åpenbart dem for Hans sendebud -

16 Vi velger ikke våre egne ord framfor de av Allahs sendebud ', og vi beskriver ikke Allah Den Allmektige med Egenskaper mer enn Han Selv eller Hans sendebud tilskrevet Ham spesifikt eller generelt. Vi vet at det er ingenting som kan sammenlignes med Allah, og Han er Den som Hører alt, Den som Ser alt.

17 Rasjonelle bevis 1. Allah Den Allmektige har beskrevet Seg Selv med Egenskaper og kalte Seg Selv med Navn. Han forbød ikke å beskrive Ham som slik og heller ikke å kalle Ham ved disse Navnene. Heller ikke har Han beordret oss til å gi dem tolkninger eller betydninger enn de som er åpenbare. Er det fornuftig deretter å si at hvis vi beskriver Ham med Egenskaper som formidles av Koranen og Sunnah, så "har vi falt i å gjøre sammenligninger, og at vi bør enten tolke dem eller gi dem betydninger andre enn det tilsynelatende?"

18 Skulle vi gjøre slikt så ville vi befinne oss blant fornekterne som avviser Hans Egenskaper og forvrenger Hans Navn. Faktisk har Han truet de som gjør det: وَذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَائِهِ ۚ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ La slike være som misbruker Hans Navn. De skal visselig få belønning for det de gjør! 7:180

19 2. Er det ikke slik at når en benekter en Egenskap av Allah Den Allmektige ut av frykt for å gjøre sammenligninger, så har han selv faktisk gjort en sammenligning mellom Hans Egenskaper og de av skapningene til å starte med? Deretter ble han skremt av denne sammenligningen så han flyktet fra det før han eliminert og benektet det. Så da eliminert og benektet han Egenskaper som Allah stadfestet for Seg Selv. På denne måten begikk han både synden av sammenligning og det av benektelse.

20 Er det ikke fornuftig da at Skaperen bør beskrives bare med Egenskaper Han Selv og Hans Sendebud (ﷺ) beskrev Ham med, og tro at Hans Egenskaper ikke, på noen som helst måte, ligner på de av Hans skapninger, akkurat som Allah Selv ikke ligner på noen av skapningene.

21 3. Troen på Egenskapene av Allah Den Allmektige krever ikke å sammenligne Ham til egenskapene av Hans skapninger. Logikk avviser ikke at Allah har Egenskaper som er spesifikke for Han Selv som ikke ligner på de av Hans skapninger, unntatt i begrep som brukes for å beskrive dem. Således har Skaperen Egenskaper som er spesifikke for Ham, og skapningene har egenskaper som er spesifikke for dem.

22 Når vi sier at muslimen tror på Egenskapene til Allah Den Allmektige, og beskriver Ham med disse, betyr det ikke at han tror at Hånden til Allah Den Allmektige ligner på den til et menneske på noen måte, bortsett fra begrepet som brukes til å beskrive det. Dette er fordi skapningen ligner ikke på Skaperen, verken i Hans Egenskaper eller i det Han gjør.

23 Allah Den Allmektige sier:
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ {1} اللَّهُ الصَّمَدُ {2} لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ {3} وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ {4} Si: «Han er Allah, Én. Allah, Den Evigvarende. Ikke har Han avlet noen, ei heller er Han selv blitt avlet. Og ingen er Hans like.» 112.

24 لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ ۖ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ
Og: لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ ۖ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ Det er ingenting som Han! Han er den Hørende, den Seende. 42:11

25 Troen på englene Muslimen tror på englene av Allah Den Allmektige. Han tror at de er blant de mest ærefulle og ærverdige av Hans skapninger. Han tror også at Allah skapte dem fra lys slik mennesket ble skapt fra lydgivende leire som leire av keramikk, og at jinn ble laget av en røykfri flamme av ild.

26 Han tror også at Allah har gitt dem spesifikke oppdrag til å utføre
Han tror også at Allah har gitt dem spesifikke oppdrag til å utføre. Blant de er de som vokter tilbedere, de som registrere deres gjerninger, noen av dem er tildelt å jobbe i paradis med dets gunst, mens andre er tildelt å jobbe i helvete med dets straff. Noen av dem tilbringer hele dagen og natten uten å slakke av i forherligelse av Allah.

27 Muslimen tror at Allah har foretrukket noen av dem framfor andre, av dem er de som er mest begunstiget som Jibril, Mika'il, og Israfil, mens andre ikke holder samme status. Denne troen oppstår fra veiledning av Allah Den Allmektige framfor noe annet, deretter fra tekstlige og rasjonell bevis som følger:


Laste ned ppt "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google