Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

2 Tekstlige bevis 1. Allah Den Allmektige beordret å tro på dem, og Han sa om dem: وَمَنْ يَكْفُرْ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا Den som ikke tror på Allah, på Hans engler, Hans hellige bøker, alle Hans sendebud og dommens dag, han er sannelig langt på villspor. 4:136

3 Og: مَنْ كَانَ عَدُوًّا لِلَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَرُسُلِهِ وَجِبْرِيلَ وَمِيكَالَ فَإِنَّ اللَّهَ عَدُوٌّ لِلْكَافِرِينَ om noen er fiende for Allah og Hans engler, for Hans sendebud, for Gabriel og Mikael, så er Allah de vantros fiende 2:98 Les også: 4: 172, 69:17, 74:31, 13:23-24 og 2:30.

4 2. Allahs Sendebud (ﷺ) informert om dem da han gjorde du’a i hans natt bønn:
Å Allah! Herren av Jibril, Mika'il og Israfil! Skaperen av himmelen og jorden! Den Vitende om det usynlige og synlige! Du som dømmer mellom Dine tjenere i hva de pleide å bestride over! Veilede meg ved Din tillatelse når sannheten er bestridet, Du leder hvem Du vil til den rette vei. (Muslim)

5 Og også: Det er syttitusen engler som kommer inn Al-Bait Al Ma'mur (Det mye besøkte Hus) hver dag, og deretter aldri vende tilbake. (Dens grunnlag er registrert av Al Bukhari og Muslim) Hver fredag ​​er det en engel på hver dør av Masjid som registrerer, så den første kommer først. Når imamen sitter (for å levere Al-Khutbah), ruller de opp deres opptegnelser og kommer for å lytte til Adh-Dhikr (prekenen). (Fortalt av Malik og det er Sahih).

6 Og også: Noen ganger viser engelen (Jibril) seg til meg i bildet av en mann og snakker til meg inntil jeg forstår hva han sa. (Al-Bukhari)

7 3. Et stort antall av følgesvennene til Profeten (ﷺ) så englene på dagen av (Badr). De kollektivt så Jibril mer enn én gang. De så også Jibril da han kom til dem i utseendet til følgesvennen Dihyah Al-Kalbi. Den mest kjente Hadith om dette er den av Umar Ibn Al Khattab, måtte Allah være fornøyd med ham, samlet av Imam Muslim, hvor Allahs Sendebud (ﷺ) sa:

8 "Vet dere hvem spørsmålsstilleren var? "
De sa: "Allah og Hans sendebud vet best." Sendebudet (ﷺ) sa: "Dette er Jibril som kom for å lære dere deres religion."

9 4. Troen til de tusener av millioner av tilhengere av sendebudene i hver eneste tid og sted i englene, og deres tillit til hva sendebudene formidlet til dem, uten å verken nøle eller tvile på det.

10 Rasjonelle bevis Logikk verken avviser eller fornekter eksistensen av engler. Logikk avviser og benekter bare eksistensen av to motstridende ting på samme tid, slik som eksistensen og ikke-eksistens (av et bestemt materiale ting) samtidig, eller eksistensen og ikke-eksistens av (to motstridende immaterielle ting) som mørke og lys samtidig. Troen på eksistensen av englene er ikke inkludert i slike tilfelle.

11 Det tas for gitt at effekten av noe foreslår dets eksistens
Det tas for gitt at effekten av noe foreslår dets eksistens. Basert på dette, englene har mange effekter som tvinger deres eksistens og bekrefter det, for eksempel: Først: Formidling av åpenbaring til profeter og sendebud fra Allah. I de fleste tilfellene ble åpenbaringen formidlet til dem gjennom Jibril, den Sannferdig Ånd, ham være fred. Dette er en ubestridelig effekt som bekrefter eksistensen av engler.

12 Det andre: Å ta sjelene til mennesker på tidspunktet for døden er en ytterligere tilsynelatende effekt. Det er et bevis på eksistensen av dødsengelen og hans hjelpere. Allah Den Allmektige sier: Si: «Dødsengelen, som er gitt ansvar for dere, vil ta dere bort, og så vil dere bli brakt tilbake til deres Herre.» 32:11

13 Det tredje: Å beskytte menneske fra skadene av jinn og djevlene
Det tredje: Å beskytte menneske fra skadene av jinn og djevlene. Man lever blant de to (jinn og djevlene). De ser ham, men han ser ikke dem. De er i stand til å skade ham mens han er verken i stand til å skade dem, og heller ikke å avvise deres skade. Alt dette er bevis på eksistensen av menneskets skytsengler som ser etter ham og forsvarer ham. Allah Den Allmektige sier: Enhver har et følge av engler foran seg og bak seg, som passer på ham på Allahs bud.13:11

14 Det fjerde: Ikke å se noe på grunn av manglende evne til å gjøre det opphever ikke tingen eksistens. Det er mange ting nå synlig i livet som ikke var synlig for det blotte øyne før i tiden, men er nå lett å se ved hjelp av mikroskop (og teleskoper).

15 Troen på Bøkene av Allah Den Allmektige
Muslimen tror på alt som Allah Den Allmektige åpenbarte i bøkene, og i Skriften Han ga til noen av Hans sendebud. Alle disse åpenbaringene er Allahs ord åpenbart til Hans sendebud, med det formål å formidle Hans lov og religion (til deres folk).

16 De største av disse bøkene er de fire bøkene, dvs:
Koranen som ble åpenbart til Profeten Muhammad (ﷺ); Tawrah som ble åpenbart til Allahs Profeten Musa, Zabur som ble åpenbart til Allahs Profeten Dawud, Injil som ble åpenbart til Allahs Profeten Isa. Koranen er den største av disse bøkene. ( har en urokkelig tro på at) Koranen står som en vokter over alle bøker og at den opphever alle andre bøker, regler og forskrifter. Denne troen oppstår fra følgende tekst og rasjonelle bevis:

17 Tekstlige bevis Allah Den Allmektige befalt å tro på alle de åpenbarte bøkene, slik som Han sa: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَىٰ رَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي أَنْزَلَ مِنْ قَبْلُ ۚ Dere som tror, tro på Allah, og tro Hans sendebud! Tro på skriften som Han har åpenbart for Sitt sendebud, og på skriften som Han har åpenbart tidligere. 4:136

18 2. Allah Den Allmektige informert om åpenbaringen av bøkene, og sa:
اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ {2} نَزَّلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ وَأَنْزَلَ التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ {3} مِنْ قَبْلُ هُدًى لِلنَّاسِ وَأَنْزَلَ الْفُرْقَانَ ۗ Allah! Det er ingen gud uten Ham, den Levende, den som Er! Han har åpenbart deg skriften med sannheten, som stadfester det som forelå før den. Han har åpenbart loven og evangeliet før, som ledelse for menneskene. Han har åpenbart kriteriet (al-Furqaan). 3:2-4

19 Og Han sa: وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْكِتَابِ وَمُهَيْمِنًا عَلَيْهِ Vi har åpenbart for deg skriften med sannheten, for å stadfeste skriften som tidligere forelå, og som Muhaymin (troverdig, høytstående og et vitne).5:48 Og:  وَآتَيْنَا دَاوُودَ زَبُورًا og til Dawud gav Vi (Zabur) salmene. 4:163

20 3. Allahs sendebud (ﷺ) informert om åpenbaringen av bøkene i mange hadith, for eksempel:
"Perioden av deres opphold i forhold til tidligere nasjoner er som perioden som tilsvarer tiden mellom 'Asr bønn og solnedgang. Folket av Tawrah fikk Tawrah og de handlet (i forhold til det) til midt på dagen, så ble de utmattet og ble gitt en Qirat hver. og så folk av Injil fikk Injil og de handlet (i forhold til det) til 'Asr bønn, så ble de utmattet og ble gitt en Qirat hver.

21 Og så fikk vi Koranen og vi handlet (i forhold til det) til solnedgang, og vi fikk to Qirat. Da dette skjedde sa begge folkene av Skriftene: 'Å, vår Herre Du har gitt dem to Qirat og gitt oss en Qirat, selv om vi har jobbet mer enn dette. Allah sa: 'Har Jeg berøvet (dere) noe av deres rettigheter? De sa: "Nei" Allah sa: "Det er min velsignelse som jeg skjenker på hvem Jeg vil/ønsker." (Al-Bukhari).

22 Og: "Resiteringen av Resitasjonen ble gjort enkelt for Dawud. Han pleide å beordre at hans ridnings dyr ble sadlet, og ville fullføre Resitasjonen av Tawrah eller Zabur før de ble salte. Og han ville aldri spise bortsett fra inntjening av hans fysisk arbeid. "(Al-Bukhari)

23 Og: "Det bør ikke være misunnelse med unntak av to menn: En mann som Allah har lært Koranen og han resiterer det i løpet av timene av natten og i løpet av timene av dagen" (Al-Bukhari) og: "Jeg har etterlatt for dere det som, hvis dere følger dem godt, vil dere aldri gå dere vill etter meg, Allahs Bok, og Sunnah til Hans sendebud" (Al-Hakim i Al-Mustadrak, og det er Sahih . Malik også nevnt det.)

24 Og: "Verken tro (beretningene av) Bokens folk ei heller benekte dem, men si:" Vi tror på det som har blitt sendt ned til oss, og det som har det blitt sendt ned til dere, vår Gud og deres er bare En, og vi er muslimer. "(Al-Bukhari)

25 4. Troen til millioner av lærde, de kloke og troende mennesker i alle steder og tider, deres sterke tro på at Allah, Den Allmektige, sendte ned og åpenbarte bøker til Hans sendebud som er de beste av menneskeheten. De trodde også i hva disse bøkene nevnt om Hans egenskaper, beretningene om det usynlige og manifestasjonen av Hans lover og religion, Hans trusler og Hans løfter.

26 Rasjonelle bevis 1. Svakheten i mennesket - sammen med hans behov for at hans Herre helbreder hans kropp og sjel - er det nødvendig å sende ned bøker som omfatter regler og lover til å hjelpe mennesket til å oppnå hans edle mål, og som forklarer livet og det hinsidiges krav til ham.

27 2. Siden sendebudene er midlene (av kommunikasjon) mellom Allah, Skaperen, og Hans tjenere, og sendebudene er dødelige som alle mennesker, vil det si at de lever for kun en forutbestemt periode så dør de. Så da uten bøkene, ville deres budskap gå tapt ved deres død og folk (etterpå) ville bli igjen til å leve uten verken midlene (for kommunikasjon) og heller ikke budskapet. På denne måten, På denne måten ville hovedmålet med Åpenbaring og det å sende budskap gå tapt. Faktisk slike omstendigheter gjør det nødvendig å sende guddommelige bøker.

28 3. Hadde ikke sendebudet som inviterer folk til Allah med seg en Bok fra sin Herre, som inneholder lovgivning, veiledning og andre typer av det gode det gir, ville det ha vært lett for de menneskene som sendebudet ble sendt til å benekte ham og nekte hans budskap. Slike omstendigheter krever å åpenbare guddommelige bøker for å etablere argumentet mot folk.

29 Troen på Koranen Muslimen mener at Koranen er Allahs Bok åpenbart til den beste av Hans skapninger, den mest eminente av Hans profeter og sendebud - vår profet Muhammad (ﷺ), slik som Han åpenbarte de andre bøkene til de tidligere sendebudene. Han mener at reglene i Koranen opphevet regler og forskrifter av tidligere guddommelige bøker. Han mener også at budskapet endte med budskapet til Muhammad (ﷺ).

30 Koranen er boken som består av den mest omfattende guddommelige loven
Koranen er boken som består av den mest omfattende guddommelige loven. Allah garanterer lykke i dette livet og i det hinsidige for de som holder seg til dens bud. Han truer dem som vender seg bort fra det med elendighet i dette livet og det hinsidige. Koranen alene er boken som Allah beskytter mot tilføyelser og utelatelser, endringer og forvrengninger. Den vil vare intakt helt til dette livet ender. Denne troen oppstår fra følgende tekst og rasjonelle bevis:

31 Og: نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ بِمَا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ هَٰذَا الْقُرْآنَ وَإِنْ كُنْتَ مِنْ قَبْلِهِ لَمِنَ الْغَافِلِينَ Vi forteller deg den vakreste fortelling når Vi nå åpenbarer denne Koranen, selv om du tidligere var blant de som ikke visste. 12:3

32 Tekstlige bevis Allah Den Allmektige sa om Koranen:
Allah Den Allmektige sa om Koranen: تَبَارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَىٰ عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعَالَمِينَ نَذِيرًا Full av velsignelse er Han som har åpenbart kriteriet (Koranen) for Sin tjener, for at han skal være en advarer for all verden. 25:1

33 Og: Dere skriftens folk! Vårt sendebud er nå kommet til dere for å klargjøre meget av det dere har skjult av skriften, og stryke over meget. Et lys er kommet til dere fra Allah og skriftens klare ord, hvorved Allah leder dem som søker Hans velbehag på fredens veier. Han fører dem fra mørket til lyset ved Sin bestemmelse og leder dem på den rette vei. 5:15-16

34 Og: إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ Sannelig det er Vi har som har åpenbart formaningen, og Sannelig Vi passer på den. 15:9


Laste ned ppt "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google