Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til Kim er det en hengekøye. Kim synes det er veldig morsomt å leke med den.

2

3 Lillebroren til Kim heter Vy, og han pleier å sove middagslur i hengekøya. Kim pleier å hjelpe mammaen sin å vugge Vy så han sovner.

4

5 Kim er veldig glad i mammaen sin. Hun passer på Kim og de andre søsknene hennes. Det er godt å vite. Noen ganger, når det regner og blåser mye, blir det flom og det kommer masse vann rundt huset til Kim. Det synes hun er litt skummelt. Hvert år regner det veldig mye der Kim bor. Men en gang da Kim var tre år, kom det så mye vann at det gamle huset deres ble helt ødelagt.

6

7 Da dette skjedde, måtte mammaen til Kim vekke barna midt på natten og de måtte flykte til et sted høyere oppe der de kunne være trygge fra flommen. Der fikk de bygget en hytte av plast og bambusstokker som de bodde i. Det var ikke særlig fint, men de hadde tak over hodet. Kim var veldig redd, og da var det godt at mamma passet på.

8

9 Heldigvis fikk Kim og familien hjelp av Kirkens Nødhjelp til å bygge et nytt hus. I dette huset føler Kim seg mye tryggere. Huset vil ikke falle ned, selv om det blåser og regner mye. Så trygt og godt å vite!

10

11 Inni det nye huset er det en stige opp til en hems. Hvis det blir flom og mye vann rundt huset deres en gang til, kan de klatre opp på hemsen og være trygge og tørre der oppe. Kim klarer å klatre opp stigen helt alene. Er hun ikke flink?

12


Laste ned ppt "Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google