Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SKATTESMELL Verdens største

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SKATTESMELL Verdens største"— Utskrift av presentasjonen:

1 SKATTESMELL Verdens største
Årets underskriftskampanje for rettferdighet.

2 Hva er egentlig skatt?

3 Tanzanias ressurser forsvinner
Gruveselskapene betaler nesten ikke skatt, og gullet forsvinner ut av landet uten at befolkningen ser noe til overskuddet.

4 Hvor forsvinner ressursene?

5 SKATTEPARADIS?

6 Hva er et skatteparadis?
Et skatteparadis er et land eller et område hvor man nesten ikke trenger å betale skatt. En av tingene som kjennetegner skatteparadis er at alt holdes HEMMELIG. Også ting som er ulovlig.

7 Her er skatteparadisene:

8 Brukes av kriminelle og av store selskaper

9 Havner pengene i skatteparadis?
Vi vet ikke hvor Tanzanias gull og andre verdier blir av, fordi både selskapene og skatteparadisene er svært hemmelighetsfulle. (Illustrasjon av skatteparadis – samme som brosjyre)

10 Plyndrer fattige land Hvert år plyndrer internasjonale selskaper fattige land for 160 milliarder dollar. Til sammenlikning får fattige land 120 milliarder i bistand. Pengene som plyndres blir gjemt bort i skatteparadiser over hele verden.

11 Snyter norske selskaper på skatten?
Gullgruveselskapene i Tanzania er ikke fra Norge, men store norske selskaper driver virksomhet mange andre steder i verden. Vi vet ikke om de snyter på skatten. Det finnes ingen regler i Norge som garanterer oss mot skattesnyteri i fattige land.

12 Skriv under! Delta i Kirkens Nødhjelp og Changemakers underskriftskampanje. Gi klar beskjed til finansminister Sigbjørn Johnsen: ”Jeg vil vite at norske selskaper ikke snyter på skatten i fattige land!” Ikke glem å skrive under du også! (illustrasjon av kartet som sendes rundt - utbrettssiden på brosjyren)

13 Menighetene gjorde halve jobben i 2011!
Var med på å sikre over underskrifter!

14 Det er viktig å holde presset oppe i 2012
Finansministeren tok i mot underskriftene fra i fjor personlig, og innrømmet at vi hadde et godt poeng. I løpet av våren skal han bestemme seg for om de nye reglene skal innføres. Da er det viktig at vi sammen presser på – din underskrift teller!

15 Engasjer deg mer: Changemaker er Norges største ungdomsbevegelse som jobber for en rettferdig verden: Kirkens Nødhjelp gir deg mange muligheter til å forandre verden: Synes du verden er urettferdig? Si i fra! engasjert.kirkensnødhjelp.no


Laste ned ppt "SKATTESMELL Verdens største"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google