Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PRESENASJON Lage en komposisjon til en av overgangene mellom aktene i barneoperaen vår. Overgangen fra den teknologiske.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PRESENASJON Lage en komposisjon til en av overgangene mellom aktene i barneoperaen vår. Overgangen fra den teknologiske."— Utskrift av presentasjonen:

1 PRESENASJON Lage en komposisjon til en av overgangene mellom aktene i barneoperaen vår. Overgangen fra den teknologiske akten til akten i drømmeland.

2 MÅL Bli kjent med de forskjellige instrumentene, forskjellige lyder og fremføringsteknikker. Kreativiteten. Gi musikk gruppa ideer til lyd, effekter, musikk og sang til operaen

3 FORUTSETTNINGER 6 studenter . Brainstorming Valgte instrumenter
3 trommer 2 messing bjeller et vindinstrument

4 TEKNOVERDEN Samlebånd, forskjellige lyder.
Lydene ble gjentatt flere ganger. Monoton lyd, etterligne en maskin. Bruke neglene på tromma, lyd som illustrere et bånd som gikk rundt. Tromma var pulsen vår, ¼ takt. Ny tromme, 1/8 takt etter pulsen. To pling fra bjellene, produkt ferdig. Gjentagelse av dette, instrumentene trakk seg ut, tromme holdt pulsen.

5 DRØMMEVERDEN Puls forsatte. Overgangen til drømmeverden.
Lyse, glade og lystige toner. Vindinstrumentet, ”drømmeaktig”. Manglet noe, et kor som nynnet. Alle 6 nynne samme korte strofen. Puls stoppet etter 4 slag. Vindspillet startet, begynte å nynne. Dekresendo, dvs. gradvis mykere lyd. Variert texture, samlede effekten av de ulike verdenene og hendelsene der.

6 KOMPOSISJONENS ELEMENTER
Formen er måten musikken er bygd opp på. I vårt stykke bygger komposisjonen på et enkelt stykke som blir gjentatt flere ganger. Et programmusikk, formen og stilen i det vi komponerte ble bestemt ut fra en handlingsgang. Handlingsgangen var overgangen fra teknoverden til drømmeverden.

7 KOMPOSISJONENS ELEMENTER
Puls er en underliggende takt/slag, spilt eller uspilt: det er på en måte musikkens ”hjerterytme” Pulsen ble drevet frem av en tromme som slo en helnote i en ¼ tak. De andre instrumentene holdt rytmen til pulsen gjennom stykket. Det ble holdt et jevnt tempo gjennom den første delen av stykket, mens tempoet gikk noe ned i overgangen til drømmeland hvor også trommen falt ut.

8 KOMPOSISJONENS ELEMENTER
Strukturen er instrumentbesetningen og lydeeffektene som lager lydbilde. Formen blir musikkens struktur. Strukturen er hvordan vi brukte forskjellige instrumenter og forskjellige lyd for å lage lydbildene. Stilen på musikken vi spilte er musikkens tekstur. Teksturen forteller oss effekten av de ulike nivåene i stykket.

9 KOMPOSISJONENS ELEMENTER
Melodi = tonehøyde. Vårt stykke bygget på gjentagelser og melodien var lik Dvs. samme tonehøyde hele veien. Dynamikk = styrkegrad av volumet Lite dynamikk i stykket. Monotont for å fremheve en situasjon som var kjedelig, gjentagelser. Musikken lavere i drømmeland, vi nynnet og spilte på vindinstrumentet. Harmonien roligere samtidig som den ble gladere og mer sprudlende.

10 KOMPOSISJONENS ELEMENTER
Harmoni forteller oss noe om den situasjonen vi ønsker å fortelle med et lydbilde. Harmoni er noe som fenger den som hører på, et stykke eller en lyd som henger sammen.  

11 MUSIKK FORSKJELLIGE LYDFILER: Vår lyd


Laste ned ppt "PRESENASJON Lage en komposisjon til en av overgangene mellom aktene i barneoperaen vår. Overgangen fra den teknologiske."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google