Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 ‘Fra ord til liv’ November 2012

3 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)

4 I sin sterke avskjedstale til apostlene forsikret Jesus dem blant annet at de skulle få se ham igjen, fordi han ville åpenbare seg for dem som elsket ham.

5 Judas (ikke Judas Iskariot) spurte ham så hvorfor han hadde i sinne å åpenbare seg for dem og ikke for hele folket. Disippelen ønsket at Jesus ville åpenbare seg på en iøynefallende måte for alle, slik at historien kunne bli forandret. En slik åpenbaring ville være nyttig, mente han, for at verden kunne bli frelst.

6 Apostlene så faktisk på Jesus som den profeten som skulle komme i de siste tider og avsløre seg for alles åsyn som Israels Konge, for så å bli anfører for gudsfolket og ugjenkallelig innføre Guds Rike.

7 Jesus svarte imidlertid at hans åpenbaring ikke ville foregå på spektakulært vis i all offentlighet. Den ville skje på en spesiell og enkel måte: Der hvor tro og kjærlighet hersker, skal Treenigheten gjøre sin inntreden i de troendes hjerte.

8 Med dette svaret presiserte Jesus på hvilken måte han ville være til stede midt iblant dem etter sin død, og han forklarte hvordan det ville være mulig å ha kontakt med ham.

9 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)

10 Hans nærvær kan altså virkeliggjøres her og nå i de kristnes hjerter og midt iblant alle mennesker, man behøver ikke vente på at det skal skje i fremtiden.

11 Tempelet som mottar ham, er ikke laget av murer, men det er den kristnes hjerte, som blir det nye tabernakel, den levende bolig for Treenigheten.

12 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)

13 Men hvordan kan en kristen komme dit hen? Hvordan kan man bære Gud selv i seg? Hvordan går man frem for å komme til en slik dyp forening med ham?

14 Det dreier seg om å elske Jesus. Denne kjærligheten er ikke sentimental, den leves ut i praksis og overholder hans Ord.

15 Og på en slik kjærlighet, som den kristne setter ut i praktisk handling, svarer Gud med sin kjærlighet: Treenigheten kommer for å bo i ham.

16 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)

17 «... holde fast på mitt ord». Og hvilke ord er det den kristne er kalt til å holde fast på?

18 I Johannesevangeliet er «mine ord» nettopp synonymt med «mine bud». Den kristne er altså kalt til å overholde Jesu bud. Men man må ikke betrakte budene som en lovbok.

19 Se dem heller som en sammenfatning av det Jesus ville illustrere med fotvaskingen: budet om gjensidig kjærlighet.

20 Gud ber alle kristne om å elske hverandre så høyt at de kan gi sitt liv, slik Jesus har lært oss og selv har gjort.

21 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)

22 Hvordan kan vi så etterleve dette Ordet? Hvordan kan vi komme til det punkt at vår Far selv elsker oss og Treenigheten tar bolig i oss? Ved nettopp å holde den gjensidige kjærligheten radikalt og standhaftig mellom oss.

23 Det er også her den troende finner veien til den dype, kristne askesen som den Korsfestede krever av ham.

24 Lever man den gjensidige kjærligheten, blomstrer dydene i ens hjerte og kallet til helliggjørelse kan bli besvart.

25 “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, 2001 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over. På internet: www.focolare.no Oversatt i forskjellige språk: www.santuariosancalogero.org «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)


Laste ned ppt "‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google