Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
2 avgjørende spørsmål Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen? Ved Perleporten møter du Jesus. Han spør deg – Hvorfor skal jeg slippe deg inn her? – Hva vil du svare da?

2 2 avgjørende spørsmål Lukas 16,19-31
Det var en rik mann som kledde seg i purpur og fineste lin, og som levde hver dag i herlighet og glede. Men det var en fattig mann ved navn Lasarus, som var lagt ved porten hans. Han var full av verkende sår. Hans ønske var å få mette seg med smulene som falt fra den rikes bord. Men endog hundene kom og slikket sårene hans. Så skjedde det at den fattige døde, og englene bar ham bort til Abrahams skjød. Men også den rike døde og ble begravet. Og da han slo sine øyne opp i dødsriket, der han var i pine, da ser han Abraham langt borte og Lasarus i hans skjød. Da ropte han og sa: Far Abraham! Forbarm deg over meg og send Lasarus, så han kan dyppe fingertuppen sin i vann og svale min tunge! For jeg lider svær pine i denne ilden.

3 2 avgjørende spørsmål Lukas 16,19-31
Men Abraham sa: Sønn, kom i hu at du fikk dine goder i din levetid, likesom Lasarus fikk det vonde. Men nå trøstes han her, mens du pines. Dessuten er det festet et stort svelg mellom oss og dere, for at de som måtte ønske å gå herfra over til dere, ikke skal være i stand til det. Heller ikke kan noen komme derfra og over til oss. Da sa han: Så ber jeg deg, far, at du må sende ham til min fars hus for jeg har fem brødre – for at han kan vitne for dem, så ikke også de skal komme til dette pinens sted. Men Abraham sier til ham: De har Moses og profetene. La dem høre dem! Men han sa: Nei, far Abraham! Men kommer det noen til dem fra de døde, da vil de omvende seg. Men han sa til ham: Hører de ikke Moses og profetene, da vil de heller ikke la seg overbevise om noen står opp fra de døde.

4 2 avgjørende spørsmål Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen? Ved Perleporten møter du Jesus. Han spør deg – Hvorfor skal jeg slippe deg inn her? – Hva vil du svare da? Lukas 12,19-21 – Den rike bonden ”Så vil jeg si til meg selv: Nå har du mye godt liggende for mange år. Slå deg til ro, spis, drikk og vær glad! Men Gud sa til ham: Uforstandige menneske! I natt kreves ditt liv tilbake. Hvem skal så ha det du har samlet? Slik går det med den som samler skatter til seg selv og ikke er rik i Gud.»

5 Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
2 avgjørende spørsmål Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen? Ved Perleporten møter du Jesus. Han spør deg – Hvorfor skal jeg slippe deg inn her? – Hva vil du svare da? Romerne 8,3 ”Det som var umulig for loven fordi den var maktesløs på grunn av menneskets onde natur, det gjorde Gud. For syndens skyld sendte han sin egen Sønn i syndige menneskers skikkelse og holdt dom over synden i vår natur.”

6

7 ”Det gjorde du Jesus… … for meg!”
2 avgjørende spørsmål ”Det gjorde du Jesus… … for meg!”

8 Livet etter her…


Laste ned ppt "Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google