Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

3. Det er håp for Sakkeus ! Kjærlighet med bakkekontakt Sakkeus, kom ned! Harald Kaasa Hammer Knattholmen 50+ 2011.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "3. Det er håp for Sakkeus ! Kjærlighet med bakkekontakt Sakkeus, kom ned! Harald Kaasa Hammer Knattholmen 50+ 2011."— Utskrift av presentasjonen:

1 3. Det er håp for Sakkeus ! Kjærlighet med bakkekontakt Sakkeus, kom ned! Harald Kaasa Hammer Knattholmen 50+ 2011

2 Vi bor i verdens rikeste land. Kan nordmenn bli frelst? Det er håp for Sakkeus ! 68-generasjonen brakk nakken på dette spørsmålet. Vi tok verdens nød og urettferdighet inn på oss selv, og mistet motet, ble handlingslammet, vi skyldte på systemet, og tilpasset oss rikdommen, - til velbegrunnet skadefryd. Det er håp for Sakkeus !

3 Hvor mye ansvar kan vi bære? Motløs? Klimatrusselen Koloniveldet Apartheid Rasediskriminering Flyktningehjelpen Atomkrig 3. verdenskrig Slett u-landsgjelda Ny økonomisk verdensorden Utviklingshjelp Likestilling Menneskerettigheter HIV CO2 Regnskogen Multinasjonale selskaper Fredskorpset Forbrukersamfunnet Forurensing Fattigdomsproblemet Det er håp for Sakkeus ! Jesus sa: Jeg er veien, sannheten og livet!

4 Fire rike menn: To rike kvinner: Lydia i Apg 16 og den gode kone i Ordspr 31,10-31 Det er håp for Sakkeus ! Det er farlig å være rik! Vi nordmenn stiller med handicap, når det gjelder å bli frelst!

5 Det er farlig å være rik! Fire rike menn: Det er håp for Sakkeus ! Den rike mann og Lasarus i Luk 16,19-25 Han kledde seg i fineste lin og levde i fest og glede hver eneste dag. Utenfor porten lå en fattig mann. Send Lasarus for å svale tungen min. Send ham til mine brødre. Du fikk dine goder mens du levde!

6 Det er farlig å være rik! Fire rike menn: Det er håp for Sakkeus ! Den rike bonden i Luk 12,13-21 Jeg har ikke plass til avlingen min. Slå deg til ro, spis drikk og vær glad! I natt kreves ditt liv tilbake, hvem skal så ha det du har samlet? Den som samler skatter i seg selv, og ikke er rik i Gud.

7 Det er farlig å være rik! Fire rike menn: Det er håp for Sakkeus ! Den rike, unge mann i Matt 19,16-26 Jesus fikk ham kjær! Han gikk bedrøvet bort, for han var svært rik. Jesus lot ham gå. For Gud er alt mulig! Hvor vanskelig det er for en rik å komme inn i Guds rike!

8 Det er farlig å være rik! Fire rike menn: Det er håp for Sakkeus ! Sakkeus i Luk 19,1-10 Sakkeus, kom ned! Sakkeus gjorde noen grep! Menneskesønnen er kommet for å lete. Også han!

9 Fire rike menn: Det er farlig å være rik! Vi nordmenn stiller med handicap når det gjelder å bli frelst. Men det er mulig for Gud! Det er håp for Sakkeus ! Hvor vanskelig det er for en rik å komme inn i Guds rike! Også han! Den som samler skatter i seg selv, og ikke er rik i Gud. Du fikk dine goder mens du levde!

10 Er kjærlighet opium for det norske folk? De to store ideologene i kommunismen var Marx og Lenin. Marx sa: Religion er folkets opium! Lenin sa: Religion er opium for folket! Hva med AGAPE-temaet på Årets Knattholmenleirer? Det er håp for Sakkeus !

11 Er kjærlighet opium for det norske folk? Hvordan ville vi gå frem for å få den rike mann med på sommerleir på Knattholmen i 2011? Velkommen til et åndelig SPA på Knattholmen! Det har du ærlig fortjent etter et slitsomt arbeidsår! Du må unne deg tid med flotte mennesker og god mat, på verdens vakreste holme! Vi skal ikke snakke om verdens elendighet, og ikke om oppgjør og dom, men vi skal snakke om den store og ufortjente KJÆRLIGHETEN fra Gud! Det er håp for Sakkeus !

12 Nå trenger vi en pustepause! Sterke anliggender i vår tid: Ressurs- forvaltning, livstolkning, livshjelp og livsmestring i Guds store skaperverk Vi låner kloden av våre barn! Det er håp for Sakkeus !

13 Naturangst og fiendebilder Når slakting av dyr er jevngodt med å drepe mennesker Å leve i pakt med skaperverket Forsøpling Å forbruke natur og mennesker Vi er på vei mot en løsning: Å leve i pakt med Gud og hans skaperverk Hva er alternativet? Edelt er mennesket, jorden er rik! Finnes her nød og sult skyldes det svik. Knus det! I livets navn skal urett falle. Solskin og brød og ånd eies av alle. Dette er løftet vårt fra søster til bror: vi vil bli gode mot menskenes jord. Vi vil ta vare på skjønnheten, varmen - som om vi bar et barn varsomt på armen ! Nordahl Grieg 1936 Frykt: Overdrevet respekt: Respekt: Likegyldighet: Forakt: Det er håp for Sakkeus !

14 Står det mye om naturvern i Bibelen? Nei, påfallende lite i forhold til dagens oppmerksomhet. Men påfallende mye om Dyrene i Bibelen! 2 Mos 20,10 Den sjuende dagen er sabbat for Herren din Gud. Da skal du ikke gjøre noe arbeid, verken du selv eller din sønn eller din datter, verken tjeneren eller tjenestekvinnen eller feet, eller innflytteren i dine byer. ”Hører du det bud han har? Han skal hilse deg fra Far: I morgen skal du hvile!” Hab 2,17 Ditt voldsverk mot Libanon skal komme over deg selv. Du skal knuses fordi du mishandlet dyr, fordi du utøste menneskers blod og gjorde vold mot landet, mot byen og alle som bor der. Joel 1,20 Også de ville dyrene stønner opp mot deg, for bekkefarene er tørre, og heten har gjort ende på beitene i ødemarken. Jona 3,7-8 Etter påbud fra kongen og hans stormenn ble det utropt i Ninive: ”Verken mennesker eller dyr, verken storfe eller småfe skal spise noe; de skal ikke gå på beite og ikke drikke vann. 8 Men de skal kle seg i botsdrakt, både mennesker og dyr, og rope til Gud av all makt og vende om fra sin onde ferd og den urett de gjør.” Jona 4,11 Skulle ikke jeg være bedrøvet over storbyen Ninive hvor det bor mer enn tolv ganger ti tusen mennesker som ikke vet forskjell på høyre og venstre, og hvor det også fins en mengde dyr? Det er håp for Sakkeus ! Se flodhesten! Jeg har skapt både den og deg. (Job 40,10)

15 Neste gang fortsetter vi med den rike mann og oss - og om håpet for Sakkeus! Det er håp for Sakkeus !


Laste ned ppt "3. Det er håp for Sakkeus ! Kjærlighet med bakkekontakt Sakkeus, kom ned! Harald Kaasa Hammer Knattholmen 50+ 2011."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google