Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN  Ved Bjørgvin vgs. blir det foruten engelsk tilbudt følgende språk: fransk, spansk og tysk.  Språkene er veletablerte på skolen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN  Ved Bjørgvin vgs. blir det foruten engelsk tilbudt følgende språk: fransk, spansk og tysk.  Språkene er veletablerte på skolen."— Utskrift av presentasjonen:

1 FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN  Ved Bjørgvin vgs. blir det foruten engelsk tilbudt følgende språk: fransk, spansk og tysk.  Språkene er veletablerte på skolen og vi har lærere med høy utdanning samt flere lærere som selv har språket de underviser som morsmål.  For mer informasjon om fagene, klikk på flaggene

2 Welcome  Ved Bjørgvin vgs. er engelskfaget både et redskapsfag og et dannelsesfag. Vi som underviser i engelsk ønsker å utvikle både elevenes kulturelle forståelse og deres faglige kunnskaper.  Bjørgvins engelsklærere har høy faglig kompetanse og flere av våre lærere har tatt deler av sin utdannelse i engelskspråklige land  Bjørgvin vgs. har et blokkdagsystem som gjør at elevene har 4 timer engelsk i uken og 6 timer hver 6 fredag (blokkdag). Blokkdagene blir brukt både til arbeid på skolen og til ekskursjoner.  I 2007 inngikk Bjørgvin vgs. en avtale med Engelsk Institutt, Universitetet i Bergen som innebærer at kvalifiserte engelskelever vil få mulighet til å følge utvalgte forelesninger på universitetet og dermed få en smakebit på hva som forventes av dem på et universitetsnivå.

3 2. FREMMEDSPRÅK  Det er et mål for oss at språkelever ved Bjørgvin vgs. skal få muligheter til studieturer, og vi har hatt studieturer og utvekslingsprogram i alle våre 2. fremmedspråk de siste årene.  For elever som velger fordypning i fremmedspråk er det vårt mål å gjøre disse rustet til å kunne ta videre utdanning utenfor Norges grenser. Det finnes i dag gode stipendmuligheter og et slikt utdanningsløp vil gi både faglig, sosialt og kulturelt utbytte.

4 ¡BIENVENIDOS! ¿ Habla español?  Bjørgvin tilbyr spansk for nybegynnere og viderekommende som fellesfag på VG1. I tillegg er det mulig å velge spansk som programfag på VG2.  Bjørgvin har lærere med høy faglig kompetanse i faget og to av våre lærere har spansk som morsmål.  Skolen arrangerer studieturer til Murcia, Spania. Elevene bor hos spanske vertsfamilier og får oppleve spansk kultur og lære seg språket i autentiske situasjoner.  Det spanske språkområdet er i kraftig vekst og man kan derfor regne med at det blir stadig større bruk for personer som er fortrolig med språket.

5 WILLKOMMEN  På Bjørgvin tilbyr vi tysk på VG 1 både for nybegynnere og viderekommende. Det er også skolens mål å tilby tysk fordypning.  Skolen søker kontinuerlig å gjøre tyskfaget spennende og relevant blant annet ved å tilby reiser til det tyskspråklige Europa, både i form av turer og elevutveksling. Vi søker også å kombinere tyskfaget med andre fag, så som naturfag, økonomiske fag og samfunnsfag.  Bjørgvins tysklærere har høy faglig kompetanse, blant annet har flere av lærerne tysk som morsmål, mens andre har lang reiseerfaring fra de tyskspråklige områdene i Europa.  Hos oss tar vi tyskfaget på alvor fordi vi vet at det er Europas største fremmedspråk og at Tyskland er Norges viktigste handelspartner.

6 Bonjour! Vil du lære fransk?  På Bjørgvin tilbys fransk som fremmedspråk 2 (B-språk) som forutsetter fransk fra ungdomsskolen.  Vi utvikler stadig vår kontaktnettverk med skoler i Frankrike med tanke på utveksling.  I store deler av verden snakkes det fransk og trenger du litt mer praktisk fransk? Hos oss kan du få det !  Salut - et à bientôt


Laste ned ppt "FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN  Ved Bjørgvin vgs. blir det foruten engelsk tilbudt følgende språk: fransk, spansk og tysk.  Språkene er veletablerte på skolen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google