Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

AUSTRALIA Reisebrev nr.3. Hilsen fra outback’en… 18.september 2005 G’day mates! Her kommer siste nytt fra Australia. Siden sist har jeg blant annet vært.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "AUSTRALIA Reisebrev nr.3. Hilsen fra outback’en… 18.september 2005 G’day mates! Her kommer siste nytt fra Australia. Siden sist har jeg blant annet vært."— Utskrift av presentasjonen:

1 AUSTRALIA Reisebrev nr.3

2 Hilsen fra outback’en… 18.september 2005 G’day mates! Her kommer siste nytt fra Australia. Siden sist har jeg blant annet vært på tur i outback’en, vært tilskuer på en footy-match og rukket å bli ett år eldre. Høydepunktet den siste måneden har helt klart vært helgeturen til Flinders Ranges. En god mix med omtrent 25 internasjonale studenter dro avgårde på opplevelsestur til den australske villmarka med ett mål for øye - å ha det gøy. Det ble en uforglemmelig langhelg, med utrolig flott natur, lange fotturer i fjellet, utagerende festing, nye bekjentskaper, offroad-sykling og ville dyr. Det hele så ganske så trist ut til å begynne med, med sur vind, pistrende regskurer og tanken på en natt under åpen himmel i bakhodet. Etter noen timer på landeveien og endel øl senere, var stemningen imidlertid adskillig høyere. Med en varmende kengurumiddag innabords, og litt medbrakt musikk på boks endte det med dansing på campingbordet og bading i den lokale swimmingpoolen. Natten ble derimot en kald opplevelse. I en slags soveposeaktig innretnig kalt ”swag” krøp gradene fort nedover... Yiiiha: Langt inne i den australske outback’en På tur: Utenfor bussen vi tilbrakte helgen i.

3 Livet på prærien: En velfortjent øl-pause etter sykkeltur Watch out: Kenguruer, kameler og emuer Dagen derpå bar det på fjelltur i strålende sol. Målet var toppen av Mt Olsen Bagge i Wilpenda Pound, et vulkanliknende fjell med flott utsikt og spennende vegetasjon. Endel kilometer senere ble det tid til litt solslikking på campen. Med masse ville kenguruer løpende rundt og tropiske fugler kaklende i trærne, var det en perfekt avslutning på en knalltur i fjellet. Neste stopp var et annet sted langt ute i aboriginerland. Etter å nesten ha kjørt ned en emu og sett på noen helleristninger fra lokalbefolkningen, endte vi opp i ingenmannsland, på et forlatt motell midt mellom to fjell. Der slo vi camp og fikk med oss solnedgangen, før allsang og drikkeleker rundt bålet gjorde kvelden fullkommen. Grytidlig neste morgen var det klart for offroadsykling. Med slanger i veien, døde kenguruer i grøftekanten og et landskap som kunne vært tatt rett ut fra en westernfilm ble det en artig opplevelse. Vi fikk også med oss noen ville kameler fra bak sykkelstyert. Etter tre fantastsike dager i ødemarka bar det hjemover, og etter to harde kvelder tror jeg ingen av oss hadde noe i mot at vinsmakingen på tilbakeveien ble avlyst. Fra campus er det ikke lange veien til Barossa Valley, så sjansjen byr seg nok igjen. Vel tilbake på universitetet var det tid for innleveringer, assignments og presentasjoner. Nå er imidlertid det verste unnagjort. Bare eksamen igjen.

4 Utenom studiehverdagen blir det tid til mye moro også. Forrige uke feiret jeg bursdagen min med tidenes Hawaii-party i leiligheten. Hadde invitert de fleste jeg har blitt kjent med her nede (inkludert to fra Hawaii !) og det ble fullt hus og liv og røre til langt på natt. Blir også endel utflukter med de andre som bor på campus. Har blant annet fått med oss hvalsafari og en storkamp med australiernes nasjonalsport footy. I dag drar vi avgårde på ferie. Har hatt springbreak allerede i to dager nå og ser frem til å reise. I kveld setter vi kursen mot Cairns med fly – det betyr 30 grader og sol. Etter et par dager i Cairns, tar vi turen videre nedover kysten av Queensland, til Townsville, og tar fergen over til den lille tropiske øya Magnetic Island, hvor vi har booket bungalower på stranda. Reiser sammen med to norske jenter, franske Guillaume og hans kusine, en tysker og en danske. En artig gjeng. Skal få med oss snorkling i Great Barrier Reef, fisketurer (satser på å dra opp en stor red snapper), strandfester og spennende oppdagelsesferder. Moro for unga. Aloha: Violaine, Angie, Guillaume, meg og Anny på bursdagen min Hawaiiiii: Meg og IdaMahalo: Meg, Elizabeth og Nico

5 Lars Marius aka Outback-Jack Dromedarer: eller var det kameler....? Kan forresten meddele at laptop’en min har tatt kvelden. Den bestemte seg plutselig for at den ikke ville skru seg på lenger, og etter uttalige telefoner til IBM og et par dager på dataverksted, viser det seg at hovekortet har røket, noe som visstnok ikke lønner seg å reparere. Ser ut til at jeg må tilbringe resten av tiden her nede uten egen PC. Helvete. Bortsett fra det er alt bra med meg i Australia. Trives veldig godt, og håper alt står bra til med dere hjemme.


Laste ned ppt "AUSTRALIA Reisebrev nr.3. Hilsen fra outback’en… 18.september 2005 G’day mates! Her kommer siste nytt fra Australia. Siden sist har jeg blant annet vært."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google